Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@sunshinegirl Radila bych Ti koupit si nějaké hodinky s hrudním pásem, osobně nemám zkušenost s hodinkami, co by rovnou snímaly tep.
Váhám ty svoje doporučovat, nejsem s nimi úplně spokojená. Mám Garmin for runner. GPSka se někdy dlouho chytá, kroky načítají i při jiných aktivitách a baterka moc nevydrží, pokud je zapnutá GPSka. A s tím tepem se též nepředvedly, kolikrát měří úplné hlouposti a hlásí, že mám 220.
A děláš nějaký sport? Pokud ne a máš problémy s vysokým tepem, tak bych Ti radila začít opatrně. Možná spíš nejdřív svižná chůze a pak až běh.
A jinak můžeš zavítat sem:
https://www.emimino.cz/…nkovani/145/?…
Tady je rozjetá diskuse a spousta holek Ti může ledacos poradit
.
@Veverka X Právě že vůbec žádný, jsem naprostý chcípák.
Takže chci začít pomalu, ale svižnou chůzi už mám za sebou, máme psa, takže tam je to na denním pořádku.
Tak to asi krokomer stacit nebude, spis bych doporucovala sporttestr. Mam obycejny z Lidlu a meri spravne a presne. Kroky jsou na pohybove cidlo, takze kdyz vic machas rukou, tak to vic pocita, ale pri chuzi a behu se to kalibruje, tak je to celkem i presne…
@sunshinegirl Pokud Tě nezajímají kilometry, tak si myslím, že by to mohlo stačit
, ale vyzkoušen tento model nemám.
@sunshinegirl píše:
@Veverka X Právě že vůbec žádný, jsem naprostý chcípák.Takže chci začít pomalu, ale svižnou chůzi už mám za sebou, máme psa, takže tam je to na denním pořádku.
Tak pokud už máš nachozeno, tak zkus střídat běh a chůzi. Vyběhni opravdu pomaličku. Uvidíš, že časem se budou intervaly, kdy zvládneš běžet, prodlužovat.
@sunshinegirl treba. Neco takoveho, snad bude fungovat spravne, precti si nejake recenze, vetsinou prozradi dost.
@Veverka X A jak moc je potřeba mít běžecké boty? Mám kvalitní Salomonky, pohorky. Jsou měkké, ale kotníčkové. Je to špatně?
@sunshinegirl Je. V pohorkách neběhej, jsou zbytečně těžké. Kup si fakt boty na běh. Rozhodni se podle svých ekonomických možností
. Pro začátek bych to nehrotila a vybrala nějaké přiměřené boty. Vyber si i podle terénu, který budeš běhat. Pokud se chystáš běhat po asfaltu, ber boty na tvrdý povrch. A hlavně pořádně vyzkoušej v obchodě. Často se radí koupit si boty o půl čísla až číslo větší, já to moc nedodržuji, tak mám pak puchýře.
Konkrétní značku těžko radit. Já mám jedny staré boty Reebok, to byly moje první. Ještě dneska je občas vytáhnu
. Byly také úplně nejlevnější. Jinak dost běhám v Adidasech. Musíš fakt sama vyzkoušet
.
@Veverka X Za jakou cenu se takové boty dají koupit? Vzhledem k tomu, že nevím zda vydržím běhat, nechce se mi do toho extra moc investovat.
@sunshinegirl Seženeš od pár stovek do pár tisíc. Ty moje první nestály ani tisícovku (asi 600). Na fóru, co jsem psala, pár holek kupovalo nedávno nové boty. Podle mě i docela levné, tak se zkus poptat, jak jsou spokojené, co vlastně koupily. Já už jsem rozmazlená a kupuji spíš dražší botky. A nějak mám daleko k tomu konkrétní boty doporučit, nemusely by Ti sednout.
Krokoměr nedoporučím, protože s ním nejsem spokojená a vrátila jsem ho, ale k botkám…Já koupila ty své Lotto ve sportisimu asi za 700, šla jsem po ceně, kdy jsem si řekla kolika jsem ochotná za ně dát a vybírala jsem, musí ti bota sednout a musí ti být příjemná-jako v bačkůrkách, doporučuji o číslo nebo o půl čísla větší ![]()
Ahoj holky, ráda bych začala běhat, prostě chci zhubnout. Mám 174 cm a 68 kg. Mám trošku problémy s tachykardií při námaze, ale snad to i tak dám. S tím souvisí, že by bylo fajn, kdyby mi ten krokoměr ohlídal i puls. Víte o něčem?