Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, nebýt zoologických zahrad, spousta živočichů by byla dávno vyhnula. A aby mohly Zoo fungovat, potřebují peníze - návštěvníky. A ty musí na něco nalákat. ![]()
V které ZOO si byla? V žádné jsem neviděla minimální prostor, zvířata jen na betonu, bez výběhu ![]()
Pro některé druhy lepší…ve volné přírodě vymírají díky pytlákům vem si třeba nosorožce…nebo pandy ty se podařilo díky zoo zachránit před vymřením…jsou tam pro i proti ale nebyla bych z toho smutná…u nás se o zvířátka v zoo starají slušně bych řekla a můžeš si je i adoptovat a pomáhat jim finančně, ve volné přírodě by jim samozřejmě bylo líp ale zas by trpěli kvůli lidem
nemáme k nim respekt který si zaslouží jako obyvatelé téhle planety…
No tak je to svym zpusobem tyrani zvirat, samozrejme. Tohle neni jejich prirozene prostredi, jeste ba ne cumi tuny lidi. To je jako kdyby byl clovek ve vezeni v cele 3×3 metry celej zivot. U nas se timto tresta, ze. Spis by se lifi meli snazit udrzovat zviratum prirozene prostredi. Zivot v Kleci priste neni zivot, ake prezivani. To, ze by nektere druhy bez zoo neprezily, he vinou cloveka. Tento zpudob „napravy“ je bohuzel dost absurdni ![]()
Hodne druhu se pak pousti do volne prirody nebo do rezervaci. Nedavno se takto vyvazeli nosorozci do Keni.
Záleží ve které zoo jsi byla. Některé jsou skvělé, některé strašné. Ale bez zoo by už spoustu druhů zvířat vyhynulo. A i my přijde lepší, když se na tygra, lva můžu podívat v zoo, než za nimi cestovat přes půl světa a tam jim narušovat jejich přirozené prostředí.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Včera jsem navštívila ZOO a nemám z toho vůbec dobrý vnitřní pocit. Nelíbí se mi, že jsou zvířata v kleci, na betonové podlaze, s minimem výběhu.. nemohou projevovat své přirozené chování, jen celodenní nuda a expozice pro lidi. Nějak mě to dojalo, a to nejsem žádný tvrdošijný ochránce zvířat. Jaký na to máte názor vy?
v jaké zoo jsi konkrétně byla? popisuješ zoo tak před 20 roky
Krásná Zoo je za mě v Dvůr Králové n. Labem…mají krásné safari opravdu se mi tam líbilo a neříkala jsem si že tam zvířátka nějako strádají ![]()
Já už od mala si říkám, že je to pro ně lepší než být roztrhány lvem jako potrava. Cirkus bych zakázala, to je hnus.
V dospělém věku tě překvapí, že Zoo je expozice pro lidi? To jsi nikdy v Zoo nebyla?
Ale to co popisuješ - zvířata v kleci, beton, minimum výběhu, to mají dnes kde?
@EvieK píše:
Nemám ráda cirkusy ani Zoo, zvířata mají žít v přírodě.
Kde presne v přírodě?
@Bubla Bůčková píše:
Já už od mala si říkám, že je to pro ně lepší než být roztrhány lvem jako potrava. Cirkus bych zakázala, to je hnus.
Mám na to stejný názor…cirkusy jsou podle mě úplná zbytečnost, nechodím - nepodporuju tam se ty zvířata mají fakt špatně a ještě jsou jak cvičený opice ![]()
Dobrý den. Včera jsem navštívila ZOO a nemám z toho vůbec dobrý vnitřní pocit. Nelíbí se mi, že jsou zvířata v kleci, na betonové podlaze, s minimem výběhu.. nemohou projevovat své přirozené chování, jen celodenní nuda a expozice pro lidi. Nějak mě to dojalo, a to nejsem žádný tvrdošijný ochránce zvířat. Jaký na to máte názor vy?