Jaký máte názor na ZOO?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.9.20 09:54

Jaký máte názor na ZOO?

Dobrý den. Včera jsem navštívila ZOO a nemám z toho vůbec dobrý vnitřní pocit. Nelíbí se mi, že jsou zvířata v kleci, na betonové podlaze, s minimem výběhu.. nemohou projevovat své přirozené chování, jen celodenní nuda a expozice pro lidi. Nějak mě to dojalo, a to nejsem žádný tvrdošijný ochránce zvířat. Jaký na to máte názor vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
12.9.20 09:57

No, nebýt zoologických zahrad, spousta živočichů by byla dávno vyhnula. A aby mohly Zoo fungovat, potřebují peníze - návštěvníky. A ty musí na něco nalákat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
12.9.20 09:59

Nemám ráda cirkusy ani Zoo, zvířata mají žít v přírodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33225
12.9.20 09:59

V které ZOO si byla? V žádné jsem neviděla minimální prostor, zvířata jen na betonu, bez výběhu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
12.9.20 10:00

Pro některé druhy lepší…ve volné přírodě vymírají díky pytlákům vem si třeba nosorožce…nebo pandy ty se podařilo díky zoo zachránit před vymřením…jsou tam pro i proti ale nebyla bych z toho smutná…u nás se o zvířátka v zoo starají slušně bych řekla a můžeš si je i adoptovat a pomáhat jim finančně, ve volné přírodě by jim samozřejmě bylo líp ale zas by trpěli kvůli lidem :roll: nemáme k nim respekt který si zaslouží jako obyvatelé téhle planety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
12.9.20 10:00

Kolik je ti let, že jsi byla poprvé v ZOO? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
12.9.20 10:03

No tak je to svym zpusobem tyrani zvirat, samozrejme. Tohle neni jejich prirozene prostredi, jeste ba ne cumi tuny lidi. To je jako kdyby byl clovek ve vezeni v cele 3×3 metry celej zivot. U nas se timto tresta, ze. Spis by se lifi meli snazit udrzovat zviratum prirozene prostredi. Zivot v Kleci priste neni zivot, ake prezivani. To, ze by nektere druhy bez zoo neprezily, he vinou cloveka. Tento zpudob „napravy“ je bohuzel dost absurdni :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
12.9.20 10:06

Hodne druhu se pak pousti do volne prirody nebo do rezervaci. Nedavno se takto vyvazeli nosorozci do Keni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.9.20 10:09

Záleží ve které zoo jsi byla. Některé jsou skvělé, některé strašné. Ale bez zoo by už spoustu druhů zvířat vyhynulo. A i my přijde lepší, když se na tygra, lva můžu podívat v zoo, než za nimi cestovat přes půl světa a tam jim narušovat jejich přirozené prostředí.

• Citovat
  • Upravit
27577
12.9.20 10:10
@Anonymní píše:
Dobrý den. Včera jsem navštívila ZOO a nemám z toho vůbec dobrý vnitřní pocit. Nelíbí se mi, že jsou zvířata v kleci, na betonové podlaze, s minimem výběhu.. nemohou projevovat své přirozené chování, jen celodenní nuda a expozice pro lidi. Nějak mě to dojalo, a to nejsem žádný tvrdošijný ochránce zvířat. Jaký na to máte názor vy?

v jaké zoo jsi konkrétně byla? popisuješ zoo tak před 20 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
12.9.20 10:14

Krásná Zoo je za mě v Dvůr Králové n. Labem…mají krásné safari opravdu se mi tam líbilo a neříkala jsem si že tam zvířátka nějako strádají :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
12.9.20 10:16

Já už od mala si říkám, že je to pro ně lepší než být roztrhány lvem jako potrava. Cirkus bych zakázala, to je hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
12.9.20 10:18

V dospělém věku tě překvapí, že Zoo je expozice pro lidi? To jsi nikdy v Zoo nebyla?
Ale to co popisuješ - zvířata v kleci, beton, minimum výběhu, to mají dnes kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
12.9.20 10:19
@EvieK píše:
Nemám ráda cirkusy ani Zoo, zvířata mají žít v přírodě.

Kde presne v přírodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
12.9.20 10:19
@Bubla Bůčková píše:
Já už od mala si říkám, že je to pro ně lepší než být roztrhány lvem jako potrava. Cirkus bych zakázala, to je hnus.

Mám na to stejný názor…cirkusy jsou podle mě úplná zbytečnost, nechodím - nepodporuju tam se ty zvířata mají fakt špatně a ještě jsou jak cvičený opice :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová