Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka pobavilas
, tak netopyr visi, ze…takze to h.vno spadne na zem. To neni prihodne srovnani. Mluvim zejmena o savcich.
@kalie píše:
@lucenka a vis, ze je mozna lepsi zemrit v prirode, tam, kde zijes prirozene, jak je ti vladtni, nez v kleci? Takze mozna by to vedlo k nejakym komplexnejsim resenim, nez k resenim naprosto popirajicim prirozenost zvirat…obe situace jdou hrozne, ale kdyz vidim to utrpeni zvurat v klecich, tak si rikam, ze to vyhynuti v prirode konkretnim jedincum prinese vic „stesti“ nez pomake zivoreni a umirani v klecich ve vlastnich vykalech.
To je zvláštní, člověk, jako inteligentní tvor, se nechal dobrovolně zavřít do betonové džungle velkoměst, do paneláků a dobrovolně, ochotně a rád se vzdal svobody volného života v přírodě, jen aby nemusel bojovat denno denně o přežití, jako cvičená opice chodí do práce, by se uživil, protože je to pohodlnější než lovit. Chodí k lékaři s každou zadřenou třískou a zaraženým prdem a volá hasiče, protože se mu na balkoně usadily vražedný vosy. A pak tady prohlašuje, jak zvířata v zajetí s vyváženou stravou, veterinární péčí a v izolaci od predátorů strašně trpí…
Tak to je ale kurva pokrytecký…
![]()
Kdyz zavrete cloveka na celej zivot do klece, jak se bude cejtit? Nezijeme v 18, v 19 stoleti, tehdy privazeli cestovatele divoka zvirata a taky lidi, cernochy, domorodce z Papui a pod. a ukazovali je Europanum v klecich, predchodce ZOO.
![]()
Dnes mame TV, mame dokumenty, mame virtualni realitu, mame 3D, zvire do klece nepatri. Zvirata v nich trpi deprivaci, depresi, maji psychicke nemoce, trpi sebeposkozovanim… jedine akceptuji, pokud jde o zvire, kteremu hrozi vyhynuti a a maji v ZOO velkou plochu, stromy, travu, treba Pandy.
A k cirkusum se radeji nebudu vyjadrovat, to bych dostala ban.
Příspěvek upraven 12.09.20 v 12:20
@My Melody píše:
Kdyz zavrete cloveka na celej zivot do klece, jak se bude cejtit? Nezijeme v 18, v 19 stoleti, tehdy privazeli cestovatele divoka zvirata a taky lidi, cernochy, domorodce z Papui a pod. A ukazovali je v klecich, predchodce ZOO.![]()
![]()
![]()
Dnes mame TV, mame dokumenty, mame virtualni realitu, mame 3D, zvire do klece nepatri. Zvirata v nich trpi deprivaci, depresi, maji psychicke nemoce, trpi sebeposkozovanim… jedine akceptuji, pokud jde o zvirata, kteremu hrozi vyhynuti a a maji v ZOO velkou plochu, stromy, travu, treba Pandy.
A k cirkusum se radeji nebudu vyjadrovat, to bych dostala ban.
Tak zrovna ty pandy ve vídeňské zoo mají dost ubohý výběh. Když to srovnám s jinými zoo, kde je chovají.
@lucenka píše:
Tak zrovna ty pandy ve vídeňské zoo mají dost ubohý výběh. Když to srovnám s jinými zoo, kde je chovají.
Tam to neznam, nevidela jsem je. Pokud by dali pandam velkou plochu a plno stromu a stimulu na hrani, pak jsem za. Ale jinak jsem proti ZOO! A uz vubec nechapu rodice, kteri berou deti do cirkusu koukat na ty ubohe, vydrezurovane tvory. ![]()
@BukvickaMalicka píše:
Takže nejis maso, nezabíjis pavouky a myši atd?
Nejim maso, pavouky chytam do sklenic a vyhazuju je ven, mysi taky nezabijim, mela jsem doma jednu mysku, kterou mi ktosi daroval, krasne zviratko…ale kdyby jich bylo moc v dome, nevim jak se jich zbavit. Budu se modlit, abych s tim nikdy nemela problem, protoze zabit je nedokazu, tak nevim.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Včera jsem navštívila ZOO a nemám z toho vůbec dobrý vnitřní pocit. Nelíbí se mi, že jsou zvířata v kleci, na betonové podlaze, s minimem výběhu.. nemohou projevovat své přirozené chování, jen celodenní nuda a expozice pro lidi. Nějak mě to dojalo, a to nejsem žádný tvrdošijný ochránce zvířat. Jaký na to máte názor vy?
To jsi byla poprvé v ZOO?
… Zoo miluju, chodím tam od malička a čím jsem starší, tím mě ta zvířata více zajímají.. beru to jako relax
. Kde jinde bys chtěla vidět exoticka zvířata na živo? ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den. Včera jsem navštívila ZOO a nemám z toho vůbec dobrý vnitřní pocit. Nelíbí se mi, že jsou zvířata v kleci, na betonové podlaze, s minimem výběhu.. nemohou projevovat své přirozené chování, jen celodenní nuda a expozice pro lidi. Nějak mě to dojalo, a to nejsem žádný tvrdošijný ochránce zvířat. Jaký na to máte názor vy?
Ahoj,
přiznám se, že jsem s dětmi byla v ZOO 1× a v cirkuse moje děti ještě ani nebyly a nebudou. S prarodiči do ZOO jezdí.
Raději si je ukážeme na obrázku a zajdeme si u nás do lesa ![]()
Mam rada ZOO. Vyrostla jsem na ZOO Lesna. A mam ji nejradeji. Letos jsem byla poprve a rovnou 2× v Praze v ZOO. Je hezka, ale malinko jsem byla zklamana. Ocekavala jsem vic
.
@Janli samozrejme mas na jednu stranu pravdu, ale nezapominej, ze z te klece v podobe panelaku muzes svobodne vychazet. Mas moznost volby. Ta zvirata ji nemaji, v tom je rozdil.
@lucenka zbytecny argumentovat. Moc dobre vis, jak to myslim.
Možná by už zakladatelka mohla prozradit, ve které ZOO byla… taky mě to zajímá. Mám spíš pocit že tu zas sbírají podklady k článku, proč je taky zakladatelka asi anonymní že? Kvůli tomu že byla v ZOO? ![]()
@Oliverka28 píše:
Mě spíš vadí ted ty módní safari zoo. Lidí mezi zvířaty jezdi auty. z okýnka na ně kolikrát ječí, o bordelu co kolikrát klidně vyhazí oknem radši člověk ani nemluvíA, že kdejaký de*il si i občas zatroubí..
Jaký safari zoo kromě Dvora Králové u nás ještě jsou?
@Kelsey píše:
Mam rada ZOO. Vyrostla jsem na ZOO Lesna. A mam ji nejradeji. Letos jsem byla poprve a rovnou 2× v Praze v ZOO. Je hezka, ale malinko jsem byla zklamana. Ocekavala jsem vic.
Lešná je nejlepší
. Už jsem tam byla tak 10 x a zatím mě jiná tak nenadchla. A ti rejnoci
.