Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Snorlaxik dobre, omyl. Ale napsala jsem to jako priklad, ze kdyby to bylo psane naopak v jinem kontextu, chytnes se toho taky a prerocis to presne naopak. Jako v temer kazde diskuzi, jak tu bylo zmineno. Jak zasekly kolovratek.
Jen ukazuje, jak je hloupá a primitivní. Tak ji nechte, ať se projeví víc.
@blumen píše: Více
Ale já tady nic nepřetáčím a přesto tu do mě sijete jak vzteklý ![]()
@blumen píše: Více
dekuji, ale nijak mimoradne zapalena nejsem. Osobni život je pro me dulezity.
snoralix je jasny dukaz toho, jak by bylo tlacitko ignor potreba
kdyby tu nebyla, dalo by se treba hezky pokecat, ale ty jeji perseverujici vylevy hrozne drazdi lidi k reagovani. Zkus ji taky odignorovat
@Leontodon píše: Více
Ja chapu, ze nekoho irituje v jinych diskuzich, ale tady nepise nic mimo, jen ma jiny nazor nez nekzere tady a co? a ze neadoruje nejakou uzivatelku emimina, kterou ani nezna. Ze je nekdo lekar neznamena ze je to modla, ja tu pani neznam, nevim jaky je to leka, pro me je to nejaka pudoslava z emimina. Btw znam lekare co jsou naprosto strasni a meli by vratit diplom..
A treba s tou dovolenou a vyhorenim je to pravda, kor u techto profesi, vidim to v rodine, mame lekare, ktery je jeste ke vsemu workoholik a myli jak je nepostradatelny a pritom nevidi, jak skodi sobe, lidem v okoli a i pacientum, protoze ocividne by potreboval se chvili zaobirat necim jinym a klidne cimkoli, ne cestovanim. V tom s ni souhlasim, pak se nelze divit, ze mnoho doktoru je odtazitych, bez empatie. A dela v praci chyby..a tim nwrikam, ze je takova ina, jak rikam, tu pani neznam ![]()
Lidi zkuste taky na snoralix uz nereagovat, vzdyt jasne vidite, ze to s ni nikam nevede.
@astoret píše: Více
Když to nevidíš, tak se nemáme o čem bavit. Hezký den
.
@Snorlaxik píše: Více
Nepřetáčíš? Jako vážně?
Citace z tvého prispěvku: ale už aspoň vím, kde se berou ti špatní, co operují nesprávnou stranu těla, nebo jinak zanedbají péči o pacienta.
Ja se tady s detaily sveho zivota nesveruji a dokazu jit i mimo vou komfortni zonu a pripustit si, ze i ja se chovam nedokonale, coz v teto kombinaci muze vypadat, ze kopu za jinou stranu, nez ve skutecnosti jsem.
V teto konkretni diskusi si uzivatelky doplnily bila mista jim vyhovujicimi konstrukty az vznikl obraz tak oc vzdaleny realite, ze to je vazne vtipne.
Ale vlastne mi lichoti, trochu bych se chtela priblizit tomu, jak me zde lici.
@Pudloslava píše: Více
Ale vlady se vmesuji, zpusobuji konflikty v cizich zemi, at se o nekomu libi nebo..kvuli nerostnemu bohatstvi, politice, geografii, zbrojni prumysl. To neji tak jednoduchy rict, ze nevmesovat se a nechat je byt, protože je oravdu nikdo byt nenecha, ne z tech co maji moc. Ja nesnasim tyhke reci od lidi co nikde takto nebyli, ne to daleko, nas se to netyka, at se tam klidne povrazdi apod..nevideli nic na vlastni oci..
Ja se v Africe seznamila s doktorem co byl jeste jako mlady dobrovolnik ve Rwande po te genocidě. Tenkrat je vsichni nechali byt, pritom ta situace byla z velke casti způsobena vmesovanim se jiných statu a kolonizaci. Vsichni od toho dali ruce pryc a nechali ty lidi tam povrazdit, zmasakrovat. Chtela bych videt tu dotycnou co to psala jak mu rekne do oci, ze to co dela dela kvuli sobe, ze se pred necim utika, ze se snazi prosazovat neco tam, kde by nemel. Plasticky chirurg, ktery by mohl vydelavat na zalade velke penize tu daval dohromady znasilnene male divky, ktere by jinak zemrely nebo by mely dozivotni problemy jelikoz byly znasilneny x muzi, horicimi klacky a nestacila jen zakladni zdravitni pece, byly potrebne slozite rekonstrukce. Diky organizaci, ktera tam pomahala si mohli dovolit provadet tyto operace, ktere aspon nejakym tem divkam vratili jakztakz nirmalni zivot.
Ja ho poznala na jinem miste, kde se provadi obrizky zen a myslim tim infibulaci..pomahal temto zenam a divkam, jelikoz trpely vaznymi zanety a mely mnoho zdravotnich problemu, delala se osveta, lidi tam stale veri, ze pokud nekdo trpi treba hiv, ze ho vyleci sex s pannou, dochazi tam ke znasilnovani malych holcicek, kvuli teto povere. Lidi tam vubec nemaji poneti i tom jak se vir siri apod..jestli to nekomu prijde zbytecne at..stavely se skoly, protoze jen vzdelani muze v techto vecech pomoci. Nikdo se jim nesnazi (nerikam ze vsude) jim vnucovat nas zpusob zivota, ale zrovna toto me osobne peijde prinosne..
mluvis mi z duse
Ale malilickato…trochu to lidi delaji i pro sebe.
Ja mam treba mindrak, ze jsem nemela odvahu takhle nejam jet. Tak vydelane penize sypu pomahajicim organizacim, zrejme jsem tim uzitecnejsi, nez kdybych tam osobne byla, ale stejne to ve me je. Ze bych mela byt tam, ne tady.
To ber teda jako male zamysleni, z 100% souhlasim, tihle lide si zaslouzi obdiv.
Nekdo si raconalizuje sve maslo na hlave tim, ze se do tech snah opira, jiny si to prizna.
@Pudloslava píše: Více
Co ty vis kam te jeste zivot zavane. Ja tam poznala psychiatricku, co tam odjela kdyz odesla do duchodu, najednou nevedela co se sebou a zacala se zabyvat traumatem v povalecnych konfliktech, nejdriv tam jela akademicky, pak se na vse vy..a zustala a snazila se pomahat. Bylo ji uz 66, kdyz jsem ji poznala a taky rikala, nikdy driv si neuměla predstavit, ze zrovna duchod bude travit v nejake chatrci v Africe..a za me, nejvic se da lidem tim, ze tam jsi, ty penize, obcas si clovek rika, zda opravdu konci ve spravnych rukou.
treba jo, jen abych si uchovala dusevni a telesnou kondici do te doby. Ale az odejdou deti a manzel ![]()
Zatim jsem si rekla, ze alespon nebudu hnusna na bezdomovce ![]()
diky
@astoret jo a penize davam vzdy na vseobecny ucet, aby meli na platy. To je nejmene popularni misto, kam darci cili, ale myslim, ze dobre placeni lide odvedou svou praci lepe a v oripade pomahajicich profesi by byla skoda, kdyby museli odejit za lepsim.