Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Snorlaxik píše: Více
a kdo ti dal právo to soudit??
my jsme klidně taky 70-80% času v resortech, jedem na dva tři výlety do okolí či dál, projdem se trochu dál, ale primárně jedu já osobně za mořem, tak tam v něm a u něj trávím maximum času.. každý ať si dovolenku tráví jak chce a jak si nejlíp odpočine…
můj ex třeba nejradši trávil dovolenou v hotelovém bazénovém baru - občas jsem ho z něj vytáhla
no a co.. prostě to tak měl rád..
a kdo třeba zas rád leze v pohorách celé dny po horách - tak klobouček - každého volba přece..
@Lucy75 píše: Více
Doufám, že jsme stále ve svobodné zemi a tak mohu mít svůj názor. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu.
@LednovaLocika píše: Více
Moji rodice uz pred „sto lety“ holdovali surfingu, takze ja jsem cele leto kazdou moznou chvili byla u vody, na nejake prehrade, u nas nebo v Madarsku nebo na Slovensku. Pripadne letecky nekam do kempu k mori. Ale to bylo vse. Proste plaz a voda a konec. Nastesti jsem vodni tvor, takze to nebylo za trest, naopak. Ale jak jsem psala vys - nikdy nas nevzali na zadnou poznavaci dovolenou nebo aspon vylet. V zivote jsem s nima nebyla na zadnem hrade nebo zamku. Byla to ztrata casu. Byli jsme u vody ![]()
@PAN66 píše: Více
no je to kvalitativne jiny druh zazitku, ale informaci ti muze prinest i vic, nez sama ziskas. Nehlede n to, ze muzes koukat kazdy den na jeden. Nebudu ti taky rijat, ze tvoje nazory jsou omezene, ale snad si nemyslis, ze tim, ze ocuchas, projdes se, privonis..jsi poznala zemi v komplexu. I tyto zazitky jsou limitovane, jiste zanechají vetsi dojem, ale informaci mohou prinest daleko mene.
@hopsahejsa píše: Více
to snad ani nema cenu komentovat, jo zarad si me
papa
@Snorlaxik píše: Více
Ja v tomto souhlasim. To neni rozsireni obzoru. To je jen relax a oddych - proti tomu nic nemam, at kazdy travi dovolenou jak chce - ale z te zeme ti to fakt neda nic. To uz se vic dozvi z tech dokumentu v TV. Ja mam rada poznavani novych mist. Uplne to miluju. Nakukuju lidem pres plot co jim tam roste na zahrade, ochutnavam mistni kuchyni, pouzivam mistni mhd nebo chodim pesky, pozoruju lidi kolem a nacucavam tu mistni atmosferu. Fakt to miluju… a uplne nejradeji jsem na te dovolene sama i bez rodiny
ale to si samozrejme moc casto dovolit nemuzu, oni jsou s tim sice v pohode, ale rodina a babicky a kamardi a tak jsou z toho na vetvi. Ze muzu. Ze me doma pusti ![]()
@Pudloslava píše: Více
Radeji vsemi smysly procitim jedno jidlo v realu, nez koukat cely vecer na porad o vareni ![]()
protoze tihle cestovatele poznavaci maji dojem, ze delaji nejakou vznesenou nebo intelektualni cinnost. Nedojde jim, ze si jen plni svoje potreby, jako kazdy jiny.
Proc jezdit na jazykove pobyty, staci si pustit tv v anglictine, proc chodit na koncert, hudbu muzu poslouchat v apce, proc chodit do divadla, na netu si muzu pustit nejaky zaznam nejake hry, proc chodit do restaurace. Koupim si kupovane sushi a k tomu si pustim dokument o japonsku, jako bych tam byla!! atd atd..proc vubec neco delat, ze..doma na gauci je nejlepe a obohati te to stejne. Je smutene, ze tomu fakt veris, protoze nemas pravdu, informacne je nejlepe si precist nejakou obsahlou knihu nez nejak osekany porad v tv se zakladnimi informacemi, nicmene pobyt na miste ti da mnohem vice, z vicero uhlu pohledu, informativne si muzes ty veci sama nastudovat, nemusis koukat na tv, ale neda se ro srovna, ale o to byt tam, prozivat to skrze smysly, videt na vlastni oci co a jak, poznat ty lidi atd atd, to ti tv nezprostredkuje..
@Knizka píše: Více
Co se dozvis vic z dokumentu? Boze, bylas vubec nekde neco poznavat? Jasne, takze vlastne staci si pustit 40 min dokument a znas tu zemi lepe nez clovek co v ni stravil mesic a procestoval ji skrz na skrz, jedl s mistnimi lidmi, ucastnil se mistnich kulturnich akci, jasne..
![]()
protoze tihle cestovatele poznavaci maji dojem, ze delaji nejakou vznesenou nebo intelektualni cinnost. Nedojde jim, ze si jen plni svoje potreby, jako kazdy jiny.
Ale ti cestovatele dělají intelektuální činnost. Rozvíjí svůj mozek tím, že musí zpracovat spoustu nových informací, musi se na tu cestu připravit,…
Třeba proto, že z té země nic nepozná. Jen sedí, spíš leží na jednom místě a mnohdy ani nevytáhne paty z rezortu.