Jaký máte styl života? Cestujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4749
29.11.24 20:05
@ZuzaM píše: Více

A jak vis, ze nebyli na ceske pamatce, treba holt uz maji cesko procestovane nsbo ceszuji vikendy po ceskuy nebo tak posouvaji hranice. Nekdo nerad jezdi kamkoliv, nekomu staci Cesko a jiny zas rad poznava cely svet, na tom neni nic zleho. Naopak to dost otevira mysl, rozsiruje obzory, poznat jiny kraj, jazyky, lidi, kulturu, samozrejme ne stylem jedu nekam do rezortu a skoro z neho nevyjdu, ale zas kdyz to nekoho bavi, proč ne..a nemysli si, i to dite to vnima, nemyslim ted treba 2 lete, ale moje dcera ma 9 a peocestovala uz asi pres 20 zemi, ani nevim presne kolik, kdyz jsme procestovali Japonsko, byla z toho tak nadsena a tolik se dozvedela o te zemi, ze je videt, ze ji to pozitivne ovlivnilo. Stejne kdyz jsme byli v Peru, obrovsky zajem o kulturu, cteni knih, vse kde jsou Inkove, Mayove atd..miluje cestovani, jezdi prstem po globusu a pta se kam priste co tam je, jaka je to zeme.

Samozrejme to cestivani je jine, clovek jak jede na vlastni pest hodne planuje a s detmi je uskali, ze ty plany se musi menit, prizpusobovat, omezit ocekavani, aby clvek nebyl frustrovany a uzil si to. a fakt to treba nedekame, abysme se museli chlubit. Ale tech lidi je dost, to je pravda. Existuje spousta mist, ktera jsou vylozene instagramova pamatka, kde lidi cekaji hodinu na fotku. Ale jejich boj, my si vybirame mista, ktera nejsou jeste tak proflakla a temto mistum se vyhybame, inkdyz nekdy to tak uplne nejde. Bohuzel s instagramem nastal opravdu na urcitych mistech overturismus..nicmene, kdyz clovek cestuje zasky je to jeho vasen tak to stoji za to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
29.11.24 20:12

Vždyť můžete třeba v dubnu na Kypr, proč by ne? ;) nebo teď hned se sebrat a letět do Emirátů 8) nevidím problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
29.11.24 20:14
@tejuna píše: Více

Tak kašli na chlapa a jeď s mamkou/kamarádkou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
29.11.24 20:15

My cestovali i s dítětem, v pár měsících zvládla 6 hodinovou cestu autem (malé výlety před tím nepočítám), v roce a kousek jsme byli dva týdny na jachtě (plachetnici), o rok později taky (to už byl větší záhul, protože už normálně chodila a běhala a všude lezla), pak letecky 1-2× do roka moře, naposledy byla v Karibiku, čili taky dlouhá cesta. Naopak bez ní jsme byli v Asii (to jsem vyhodnotila jako lepší bez ní, navíc to bylo putování - v podstatě každý den jiné město/hotel/stát, plus nějaká rizika bezpečností i nemocí). Celkově si nemyslím, že dítě je překážka, jsou lidi, co v pohodě lítají i s vícero dětma na druhý konec světa, je ale pravda, že se to logicky prodraží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
29.11.24 20:18
@Annonymní_007 píše: Více

Já myslim, ze tim chlapem myslela sve dítě.

• Citovat
  • Upravit
645
29.11.24 20:19
@ZuzaM píše: Více

Jseš zbytečně agresivní, asi s tím tak úplně srovnaná nejsi, dle tvých vykřičníků a slov. Jsou lidi, co prostě nepotřebují procestovávat Česko - ano, asi jsou tady k vidění různá města, skalní útvary nebo hrady, ale to neznamená, že nechci vidět, jak se žije jinde, mluvit cizí řečí, vidět jinou architekturu, jíst jiná jídla. Je fajn, že jsem viděla Mikulov nebo Bouzov, líbí se mi Jeseníky, ale to neznamená, že nemám touhu vidět Japonsko. A necestuju kvůli chlubení se na fcb nebo ig, ale pro ty zážitky. Nevím, kde v ČR bych hledala floating market, mrakodrap, budhistický chrám nebo potápění v moři. Někdo má holt touhu v životě vytáhnout paty z rodné hroudy a neznamená to, že není patriot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
29.11.24 20:23

Cestujeme a hodně. Ale první tři roky jsme jezdili primárně po ČR a postupně kousek za hranice. Od tří let moře a víc cestování po Evropě. Od 6 let jsme dost začali jezdit po Asii.

• Citovat
  • Upravit
309
29.11.24 21:26
@Anonymní píše: Více

Tady si dovolím tě trochu uklidnit. Bude lépe. Mamka ještě když jsem byla těhotná, říkala, že pro ni byly nejhorší mimina ty do roku. A měla pravdu. Pak se to láme, jak začnou něco víc dělat a projevovat se.
Opravdu bude lépe :kytka:
malá je ještě k tomu na konci léta, takže první měsíce jsme v podstatě prožili když byla zima, brzy tma a lezlo to na mozek. Malá byla hodně vymodlená a i tak jsem první měsíce si říkala Achjo to není to ono.

Držím pěsti, ať se daří. A je fajn mít alespoň jednu kamarádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
29.11.24 21:28

@ZuzaM Ze socek - ze sociálních síti ;)

A nevím jak ty. Já osobně necestujte kvůli chlubení se. Ale kvůli sobě, svému uspokojení. Že to mám prostě ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
29.11.24 21:31

@Leontodon chápu. To prave tuším, ze u nás bude stejně.. jsk velký rozdíl mate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
29.11.24 21:36

Děti nás v cestováni nijak nebrzdily. Jen to upravíš, aby to bylo víc na míru všem a abyste to zvládali finančně. Kdo chce cestovat, tak cestuje. Klidně i nízkonákladové. Je jedno, jestli máš jedno nebo dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
29.11.24 22:46
@tejuna píše: Více

Jak velký rozdíl v čem? Nerozumím, na co přesně se ptáš.

@bigl o peníze až tak nejde, ale prostě s dětmi nepojedu do některých zemí a prostě si v cestování hodně omezena. My sice pořád cestujeme, ale úplně jinak. Mě vždy zajímali spíše ty „méně rozvinuté“ země a divoká příroda. To prostě s dětmi nejde, resp. já osobně to riskovat nebudu. S dětmi jezdíme akorát tak po apartmánech a hotelech, žádné pro mě moc zajímavé země, mimo evropu jsme s nimi ještě nebyli. Jediné, na co se těším, jsou akorát hory a moře - a taky tam to prostě není pohodička. Taky ta pohodička mi chybí. Ale je to taky možná tím, že my jsme od narození staršího měli bez dítěte jenom jeden den od rána do večera tohle léto. A to tedy bylo boží 8).

Je ale taky pravda, že poznáváme víc blízké okolí a zajímavosti.

• Citovat
  • Upravit
309
29.11.24 22:49

@Leontodon věkový rozdíl jsem myslela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
29.11.24 22:51

@tejuna skoro přesně dva roky.

• Citovat
  • Upravit
43039
29.11.24 22:58

V manzelove rodině se taky posuzuje kvalita zivota podle poctu absolvovanych zajezdu, me to teda pripada jako bidny smysl zivota, v zasade je to i neudrzitelna planetu poskozujici aktivita. Krystalicky konzum.Ja bych rada, aby po me neco zustalo a tim nemyslim fotky a suvenyry. Kdyz se clovek ohledne v duchodu zpetne, jake bude mit uspokojeni z toho, ze byl 20× u more… Asi teda furt lepsi, nez ze mel doma uklizeno, nebo ze se kvalitne stravoval, to asi jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí