Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Janli
Ježíšek bude ježit Samsung Tab A. Ale ne primárně pro dítě. Ale bude mít asi úplně ámok, až to rozbalí. Doba dotyková ![]()
@milwinka To přece neznamená, že si nemůže chvilku zahrát hru na tabletu, podívat se na pohádku nebo třeba na YouTube. Vy děláte jak kdyby paní napsala: sháním tablet, ráno ho holce dám a večer jí ho vezmu. Moje ségra třeba od pěti umí čist, psát a počítat do sta, je hodně samostatná a tablet měla v ruce už tak v roce. Ale na chvíli, teď má svůj a je na něm fakt chvilku, pak jí to už nebaví. My jsme teďkon kvůli koroně na chatě u příbuzných, jsme tu ve všední dny bez rodičů, protože chodí do práce, když nepočítám nás velký, tak je tu osm malých dětí od školky po první stupeň a ti co to mají doma zakázáný, tak jsou uplně paf z toho, že tu nemají rodiče a můžou parit a ti ostatní jsou rádi, že máme takový mini soukromý tábor i v době, kdy by jsme měli chodit do školy, akorát s tím, že se i učíme a na tablet si nevzpomenou.
Příspěvek upraven 26.10.20 v 22:13
@Kelsey na orthoptiku jezdíme každý týden cvičit, ale náš lékař je proti tabletům zaujatý. Na jednu stranu ho chápu, protože vím, že rodiče místo poctivýho cvičení dají dítěti tablet a to není dobrý, ale já ho potřebuju fakt jako doplněk, protože mi dítě doma u cvičení víc než hodinu nevydrží a já bych potřebovala aspoň dvě a už jsem zoufalá. Takže tam jsem moc nepochodila, ale díky za nápad.
@SAJ píše:
Hmmm… Pokud finance dovolí, co ten iPad? Teda když máte doma něco jiného od Apple. Vyzkoušené nemám, ale podle všeho se dá propojit s mobilem a ty bys mohla malé povolovat a zakazovat věci na tabletu i na dálku (ale konkrétní technické řešení nemám osobně ošmatlané, tak to je možná teorie).Navíc, kdybyste k tomu pořídili i iPencil, dá se využít i na nácvik jemné motoriky. I když tady souhlas s čichači a osahávači, papír je papír.
Vidíš, to jsou přesně ty informace, co potřebuju. Potřebuju vědět jaký mám možnosti a co všechno trh nabízí ![]()
@Janli píše:
Děkuji ti za kázání, není na místě. Příště si laskavě přečti celou diskuzi než se začneš pohoršovat.
Aha, vy to chcete na cvičení tupozrakosti. A nebojíte se, že si dítě na tabletu zkazí oči ještě více?? Našla jsem tipy na cvičení tupozrakosti vhodnější formou např. obkreslovani obrázků, pexeso, navlékani koralku, házení na cíl, chůze po čáře, prohlížení knihy, zapínání knoflíků… určitě to bude dítě bavit více a zároveň si při tom procviči i motoriku, paměť, koordinaci atd. Viz.: https://mama.pigy.cz/…iky-na-doma/
@Janli píše:
Vidíš, to jsou přesně ty informace, co potřebuju. Potřebuju vědět jaký mám možnosti a co všechno trh nabízí
Já jsem protitabletová, ale ten iPad je super. Sice ho mimo výuku (ono po šesti hodinách s tabletem pod rukou) nevezmu do ruky (to mám tu čtečku), ale jinak jako dobrý. A tužka je sice ku-evky drahá, ale opravdu mám pocit, jako když píšu na papír nebo na tabuli. ![]()
Jen bych pro děcko doporučila opravdu dobrý obal, zaujal mě ten, co tu byl v téhle diskusi výše.
@milwinka píše:
Aha, vy to chcete na cvičení tupozrakosti. A nebojíte se, že si dítě na tabletu zkazí oči ještě více?? Našla jsem tipy na cvičení tupozrakosti vhodnější formou např. obkreslovani obrázků, pexeso, navlékani koralku, házení na cíl, chůze po čáře, prohlížení knihy, zapínání knoflíků… určitě to bude dítě bavit více a zároveň si při tom procviči i motoriku, paměť, koordinaci atd. Viz.: https://mama.pigy.cz/…iky-na-doma/
Píše výše, že nebude. Fakt nejdřív dočti. ![]()
@SAJ Aha, už to čtu, že to chce jen jako doplněk k jiný cvičením..tak to se omlouvám.
@Janli píše:
@Kelsey na orthoptiku jezdíme každý týden cvičit, ale náš lékař je proti tabletům zaujatý. Na jednu stranu ho chápu, protože vím, že rodiče místo poctivýho cvičení dají dítěti tablet a to není dobrý, ale já ho potřebuju fakt jako doplněk, protože mi dítě doma u cvičení víc než hodinu nevydrží a já bych potřebovala aspoň dvě a už jsem zoufalá. Takže tam jsem moc nepochodila, ale díky za nápad.
@milwinka píše:
Od roku a půl víme, že na oko nevidí, od necelých dvou let rehabilitujeme denně s okluzorem a jednou týdně dojíždíme na dětskou oční kliniku na cvičení se školenými sestrami a na přístrojích. Tohle všechno už máme zmáknutý a věř mi, že po čtyřech letech už to dítě fakt nebaví…
Pokud možnosti dovolí určitě iPad. Nedám dopustit. A pro ty co tady říkají že děti ztrácí čas u tabletu tak to není úplně pravda. Jsou speciální hry i pro mnohem menší děti s interaktivní výukou čísel, písmen, tvarů. Dokonce i slovní zásoba se skvěle dá rozšiřovat pomocí správných aplikací. Na iPad doporučuji aplikaci Bimi Boo. Jsou sice placené (cca.130kč) ale děti se mnoho věcí naučí. Takže za mě, tablet v rozumné míře je v dnešní době úplně v pohodě. ![]()
@Janli
Neni Ninie nevim presne nick ajtak? Treba by poradila.
@Matt 02 taky to démonizování nechápu. Navíc je spousta videí, který to dítě opravdu rozvíjí. Pouštím dítěti na youtubu angličtinu a tak ji má od třech let naposlouchanou a zná spoustu slovíček. Je schopná mi zopakovat jednoduchou větu i když nezná význam, ale ta slova slyší a vysloví správně. Já bych ji to nikdy nebyla schopná naučit. Jenže tady se často všechno bere hrozně černobíle…
@Janli píše:
@Matt 02 taky to démonizování nechápu. Navíc je spousta videí, který to dítě opravdu rozvíjí. Pouštím dítěti na youtubu angličtinu a tak ji má od třech let naposlouchanou a zná spoustu slovíček. Je schopná mi zopakovat jednoduchou větu i když nezná význam, ale ta slova slyší a vysloví správně. Já bych ji to nikdy nebyla schopná naučit. Jenže tady se často všechno bere hrozně černobíle…
Babička, když vidí dítě a telefonem, tak říká, že si zkazí oči. My dva jsme obrýlení, tak kde jsme si asi ty oči zkazili?
Telefon jen drátový a v televizi kulové.