Jaký věk dítěte byl pro vás nejnáročnější?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20514
20.7.17 20:04

U holky je to šílený od narození až do dnes, kdy jsou jí 4 roky, nejdřív nespala, jen ječela, pak přišlo chození, brutálně akční batole, co leze po výškách, pak vzdor, vztek a nyní má takovou tu dětskou pubertu, kdy odmlouvá, lže, vzteká se, kníká :roll:

U kluka byly nejkrásnější první 3 měsíce, pořád spinkal, skoro neplakal, v noci se nebudil…No a ted je to o chlup horší, je mu 5 měsíců a už by se chtěl nějak pohybovat a nejde mu to, do toho mu rostou tesáky, v noci se budí…uf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
20.7.17 20:04

@Prosimklid :mrgreen: :mrgreen: :P z toho dnes nemohl manžel. Prý dvouletý dítě mi bude říkat, co si chce nebo nechce obléct a pak ještě diskutovali o botách :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
20.7.17 20:06
@inkakřivák píše:
Vždycky ten, který právě trvá.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
20.7.17 20:10
@Prosimklid píše:
Me fascinuje, ze se kazdy boji tak puberty.Ja byla uplne vzorna, bezproblémová a segra se jednou ozrala a sem tam našim odmlouvala.Coz je ve srovnani s tim, jak casto se vzteka a drzkuje male dítě úplná lahoda.

No mne zase zaráží, jak hrozný je první rok a třeba šestinedělí pro dost respondentek. Moje děti do 6.m potřebovaly jen jíst, přebalovat a mazlit. Naprostá pohoda. Takže předpokládám, že mi to v pubertě pořádně osladí. Nemůže být přece možné, že bych vyvázla jen tak lehce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.7.17 20:11
@Mallorka píše:
@Prosimklid :mrgreen: :mrgreen: :P z toho dnes nemohl manžel. Prý dvouletý dítě mi bude říkat, co si chce nebo nechce obléct a pak ještě diskutovali o botách :mrgreen:

Ja z toho umírám, nevim, jak to resit. Nosila by jen saty a asi tak troje dokola a prevlikat se chce 4× za den. Samozrejme chce jen to „svoje“,jinak křik, rev,zachvat.Bez ohledu na pocasi trvá na šatech klidne do deště a 10 stupnu atd.No hotovo, ujely mi skrz to nervy nejmíň stokrát. Zlata doba, kdy jsem ležící mimino oblekla podle sebe a neposlouchala „tohle nechci, tohle se mi nelibi, to mi nesluší, ja chci saticky“ atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.7.17 20:13
@Jorik81 píše:
No mne zase zaráží, jak hrozný je první rok a třeba šestinedělí pro dost respondentek. Moje děti do 6.m potřebovaly jen jíst, přebalovat a mazlit. Naprostá pohoda. Takže předpokládám, že mi to v pubertě pořádně osladí. Nemůže být přece možné, že bych vyvázla jen tak lehce :mrgreen:

Ja to mela stejny, dokud se mimino nezacalo pohybovat, tak těžká pohoda. Sestinedeli vubec nechapu, proc je označováno za neco těžkého-nemusela jsem se nijak zotavovat, dite spalo, budilo se jen na kojeni, v noci jsem v pohode spala atd.Ja ale nemusim čekat na pubertu, ja mam peklo uz ted :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
20.7.17 20:15

@Prosimklid :mrgreen: :mrgreen: nás nechtěl dnes paskovy boty, že mu tam lezou kamínky. Tričko jediné s rybičkou a pod kraťasy slipecky. To je fakt síla. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
20.7.17 20:21

Kolem toho roku roku a pul to bylo hrozny. To jsem si rikala, ze to je snad za trest. Drivejsi nastup obdobi vzdoru + to, ze dite uz je hodbe pohyblive, ale rozum nula nula prd. Vysvetlit se toho u nas moc nedalo. Ted ve 2 a pul je to bozi. Dite ma zazitek a radost z kazdy kraviny a ukazovat nove veci, zvirata, dopravni prostredky atd. me bavi a dite to zajima a povida o tom. Uz ho nemusim tahat, nikde vlacet kocar, pliny, nocnik. Uvidime co prinesou dalsi leta.

Edit. Do roka jsem se dloubala v nose. Dite zlaty od 8 tydnu spalo celou noc (8 hodin), zadny nemoce, zuby vyrostli vsechny bez jedineho kniknuti, bylo mu jedno kdo ho hlida proste pohodicka.

Příspěvek upraven 20.07.17 v 20:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
20.7.17 20:22

Pro me je to narocny asi od 2 let. Porad dotazy a vysvetlovani.ted od 3 dcera pritvrdila. Jako napriklad proc je more slany? Proc jspu v mori vlny? Proc zili dinosauri, co jedli?(ted mame obdobi dinosaru). Proc zijeme? Atd. Kolikrat se divim co zni vypadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
20.7.17 20:24

Od narození tak do dvou let.
Pak už se s nimi dalo domluvit, což mi vyhovuje víc.
Nejlepší je tak okolo 8-9 let.
Teď už zase řádí puberta a domluva zase přestává fungovat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
20.7.17 20:26

@scentini :mrgreen: :P :P já bych snad ani nevěděla odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
20.7.17 20:33
@Prosimklid píše:
Ja to mela stejny, dokud se mimino nezacalo pohybovat, tak těžká pohoda. Sestinedeli vubec nechapu, proc je označováno za neco těžkého-nemusela jsem se nijak zotavovat, dite spalo, budilo se jen na kojeni, v noci jsem v pohode spala atd.Ja ale nemusim čekat na pubertu, ja mam peklo uz ted :mrgreen:

Ono asi dost záleží jak se zapojí tatínek. Manžel hlavně při druhém v šestinedělí převzal starost o staršího téměř na 100% a nenechal mě to vyžrat. To pak taky může měnit úhel pohledu na tohle období.
Mně děti taky dají zabrat, ne že ne! Ale spíš že jsou spolu, každý zvlášť jsou zlatíčka. Nejhorší je chystání ven, než je vypravím, jsem zpocená až na zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
20.7.17 20:37
@scentini píše:
Pro me je to narocny asi od 2 let. Porad dotazy a vysvetlovani.ted od 3 dcera pritvrdila. Jako napriklad proc je more slany? Proc jspu v mori vlny? Proc zili dinosauri, co jedli?(ted mame obdobi dinosaru). Proc zijeme? Atd. Kolikrat se divim co zni vypadne.

Na to je super encyklopedie Larousse Rekni mi proc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
20.7.17 20:40
@Mallorka píše:
@scentini :mrgreen: :P :P já bych snad ani nevěděla odpovědi

Jako je to narocny a jeste to vysvetlit tak, aby to pochopila. :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
20.7.17 20:41
@Prosimklid píše:
Na to je super encyklopedie Larousse Rekni mi proc.

Dekuju. Mrknu na to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect