Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Fofrník můžu se zeptat, jak žena rodila? Mohla rodit přirozeně, nebo sekcemi?
U nás třeba jsem měla hodné děti- miminka. řekla bych, že i ten batolecí věk nebyl špatný, idyž můžu porovnat zlobení jiných dětí, ale u mě byl problém, že já nejsem moc hrací typ..
Jakože dokola stokrát kostky a pořád malovat kolečka a jak dělá kravička, slepička a dokola pořád.. Já uplně trpěla ![]()
Třeba hodně chodíme na procházky věnuji se, ale kdyby jsme šlli tak, že by se hodinu mlčelo, tak by mě to nevadilo ![]()
@srpen89 píše:
Muzu se zeptat, jestli nevadi, prirozene? Samozrejme nemusis odpovídat.
Příroda. ![]()
@Jorik81 píše:
No mne zase zaráží, jak hrozný je první rok a třeba šestinedělí pro dost respondentek. Moje děti do 6.m potřebovaly jen jíst, přebalovat a mazlit. Naprostá pohoda. Takže předpokládám, že mi to v pubertě pořádně osladí. Nemůže být přece možné, že bych vyvázla jen tak lehce
Moje dítě v noci moc nespalo a budilo se tak 4× za noc na kojení. Byla jsem dost nevyspalá a unavená a proto to pro mě bylo nejhorší období. Ne každý má to štěstí na spokojené a spavé miminko
.
@pe-terka píše:
@Fofrník můžu se zeptat, jak žena rodila? Mohla rodit přirozeně, nebo sekcemi?
Oboje.
@Mallorka píše:
Mám dotaz na maminky, co už mají trošku odrostlejsi děti.V jakém věku dítěte jste měly pocit, že to bylo nejnáročnější období s prckem? I to nejhezčí mě zajima?
Malemu je dva a čtvrt a poslední dobou mám pocit, že padám na hubu (možná proto, že jsem teď těhotná a jsem vic unavená a je mi casto zle). Vidím to i na muži a to je malý celkem hodný, o když sem tam předvede nějaký ten sprajc. Kecám do postele a probouzím se snad na stejným místě.
Nejhorších je prvních dvacet let, a pak už to většinou celkem jde. ![]()
@nostress píše:
Nejhorších je prvních dvacet let, a pak už to většinou celkem jde.
jo, vystihlas to přesně ![]()
@nostress píše:
Nejhorších je prvních dvacet let, a pak už to většinou celkem jde.
Tak já bych to opravil na 25 let.
Ale jinak naprostý souhlas. ![]()
@Včelička992 píše:
No me to taky kazdy rika,,no vsak pockej to se nabehas,, apod. Jako ja se na to docela tesim, protoze uz snema bude vetsi legrace a proste budou vic komunikovat a objevovat, tesim se na prochazky a ruzne hry. Tak uvidim jestli to bude teda takove peklo.
Máme dvojčata v rodině a já sama mám děti po 22 měsících. Do té doby, než děti poberou trochu rozumu, tak je to náročnější v tom, že máš všecho dvakrát (dvakrát nakrmit, přebalit, pohajcat), navíc třeba nesynchronizují, takže tě to stojí 2× víc čau a energie a jsi prostě jen fulltime matka.
Ale od těch dvou let výš už si spolu i vyhrají, baví je ve stejnou dobu plus mínus stejné věci, stejný denní režim (takže nemusíš snychronizovat mimino a třeba 2 nebo čtyřlleté dítě, které už má potřeby zase trochu jinde). Do školky jdou spolu, do školy taky. Je tam velká šance na stejné kroužky/kamarády (takže budeš obíhat se dvěma dětmi jeden kroužek týdně a ne s každým jeden extra (co pak s tím druhým). takže je to pak organizačně o něco jednodužší. Zase ale po sobě nedědí apod.
ono nic není ideální, vše má své plusy a mínusy.
@srpen89 píše:
KrasaAle pro me absolutni sci-fi
Taky bys to dala.
Ono by ti nic jiného nezbylo. ![]()
@Fofrník píše:
Taky bys to dala.Ono by ti nic jiného nezbylo.
Ja bych to urcite nedala. Deti mam 2 a vic bych urcite nezvládla ![]()