Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, chtěla bych se zeptat jakými mažete krémy starší děti. Tím nemyslím určitě novorozence a miminka, to mi prosím nepište. Ale děti od dvou let a výše. Nivea mi přijde taková tuhá. Dětský olejíček zase vysušuje… něco pro děti ideálně bez parfemovaných složek apod. Zase ale ne předražené výrobky. Něco pro normální lidi:-) Mám hrozně ráda Aviril olejíček, je to všelék:-) Ale mazat dítě celé tělo je nesmysl. Tak moc díky za postřehy a tipy.
Mažu Sebemedem ochranným pleťovým krémem:
http://www.zbozi.cz/…-krem-50-ml/
a tělíčko pleťovým mlíkem od Sebamedu.
Ahoj, od Nivey je bezva krem na cele telo ten v 200ml kelimku- vubec neni tuhy, ja s nim mazu naseho ctyrletaka, kdyz si vzpomenu, i ted.
Na doporučení naší dr. od miminek mažu Ambidermanem (z lékárny). Podle mě super, nemám žádné výhrady, je neparfémovaný a krásně promastí. Mám děti 4 a 6 let a od jejich narození používám jen toto.
R.
Nemažu extra často, takže mám ještě zásoby z miminkovského věku, teď střídám tělová mléka (Hipp a Nivea Nutri Sensitive) a olej Hipp, který mažu na mokrou kůži - právě, aby nevysušoval.
Já mažu Niveou (s dávkovačem). Je příjemná a lehce se roztírá.
Pokud mažu, tak Hippem - ovšem zase to tolik neřeším, ani jsem si nevšimla, že je něco jiného na mimča a něco jiného pro starší, bych řekla, že je to prostě dětská kosmetika, ne? Nivea je i pro dospělé tužší ![]()
Střídám Indulonu a Cien (to je krém na ruce, ale Marušce nejlíp zabírá na ekzem). Starší nemažu vůbec - jen když má viditelně suchou kůži.
Ahoj, mažu Biodermou Atoderm krém nebo Bidermou ABC Hydratant. Měnit nebudu.
Já doporučuju z rossmana babydream pflegecreme senzitiv- bílá řada, za pár korun a je fakt výbornej, bez vůně, zápachu… Používáme všichni včetně mě
ja teda nemazu nicim a to mela Rozarka jako mala ekzem, ten okolo druheho roku zmizel a tak uz nicim nemazu ![]()
ahoj, mě ještě zbyly olejíčky a krémy na mimčo (johnsons, nivea, hipp, dm, …) tak mažu vším co mám
ale malá nikdy neměla problémy s ekzémem a tak, snese opravdu všechny možné krémy i oleje.
já se taky mažu denně, mám to ráda, když je pokožka tak pěkně jemná …
Tak já mažu malou Lipobasi.Ale je na předpis.Má trošku problém se suchou kůží.Tenhle je bezva.Stojí okolo 100kč.
@bublinkaa píše:
Tak já mažu malou Lipobasi.Ale je na předpis.Má trošku problém se suchou kůží.Tenhle je bezva.Stojí okolo 100kč.
nám moc nepomohla, bohužel. A je strašně mastná, pro nepronlematickou pleť ![]()