Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom ProFortum - to teda hledím
já bych ho brala hned, ale v té zelené a nebo v modré. Možná se maminky té novinky bojí a nechtějí kočárek kupovat z druhé ruky. No a navíc nás nadšenkyň ještě asi moc není
Dle mého to chce čas, ale ty na prodej asi spěcháš, co?
Držím palce, ať ho brzy prodáš, cena je opravdu luxusní ![]()
Ahoj, prodávám ho, protože jsem blbá. Asi 2měsíce před porodem jsem si objednala v Německu kočár a zaplatila 50% zálohu a ze slíbených 4týdnů bylo nakonec týdnů 12. Nikolka se do toho narodila o měsíc dřív a problém byl na světě. Koupila jsem Janéčko s tím že ten v Německu zrušíme, ale to ze závazných objednávek ze zálohou nejde a stál 900EUR. Snažila jsem se ho prodat, ale je poměrně dost drahej a nikdo ho nechce.Manžel je na nervy, kam se koukne tam je kočár.Tak musí 1znich do světa.Popravdě se s ním budu těžko loučit
.Matrix je super je pouze o 1cm kratší než transporter a je zas o 3cm širší než transporter. Manipulace v autě super
. Hlavně nemusím prcka přendavat, prostě vezmu z auta sklopim do úplného lehu a je z toho korbička. Suprová věc. Kamarádce se tam vejde i 7měsíční holčička.Takže bych Matrixe kdychych nemusela tak neměnim.
přiznám se, že vás tu šmíruju, jednak z profesionální zvědavosti
a jednak kvůli mojí sestřenici, která čeká miminko a vybírám jí kočárek, tak abych měla přehled…
fortnum, taky se divím, že nejde prodat .. za tu cenu… a co máš jako druhý?
Denny - gratuluju k miminku!! krásný brouček ![]()
ale co jsem chtěla napsat - na matrix prosím pozor při používání v autě. může být super, jako korbička, ale v crashtestech adac naprosto beznadějně propadl.. (stejně špatně by asi dopadly korby homologované do auta, kdyby je někdo vůbec testoval, tam jde zas o to, že protisměr je v autě u prcků klíčový..)
http://www1.adac.de/…nisseite.asp?…
(stejně dopadla i polohovací sedačka od casualplay, není to jen Jané, sice je polohování hezké, ael asi na úkor bezpečnosti..
)
Má to své pro a proti. Pravda je že Matrix je těžší,než klasická sedačka.Pokud vím tak test nedopadl moc dobře u pžedešlého Matrixu u toho nového už je to jiné.Zvedla se boční stěna a má zvedlej chránič hlavičky - má 5ti bodové pásy. Což casual nemá.kamarád prachuje v Crach testech u octavia a koukal na sedačku a říkal že je to super propracovaný.Říkal že když by se nedejbože něco stalo tak je mimčo díky té stěně v bezpečí,říkal kdyby je měl každej ,bynebylo tak vysoké úmrtí miminek v autě za poslední rok. Casual je moc otevřenej a nemá boční stěny jak Matrix.Jeho názor.Testy dělá také tak si troufám říct že by v tomto nelhal.
Koupila jsem teutonii sprint edicion -materiál na zakázku.Také se to o dost prodražilo
Ahoj, tak včera jsme jezdili s autosedajdou na onstrukci ve městě, prostě pohoda ![]()
Fortnum - můj názor je, že autosedačka je prostě utosedačka a ten protisměr ( jak psala Nataša ) je opravdu důležitý v chování tělíčka dítěte při prudkém brždění a nárazu. ![]()
Jak to myslíte protisměr
? Mimčo buť leží bokem, což nemusíte využívat.Jinak se poutá jako každá jiná autosedačka.Proti směru jízdy.
Ahojte
Tak Handy uz ma sportaky!!!! Dnes mi volala pani, ze ma pro mne tu green valley
No rekla jsem ji pravdu, ze kocar uz mam.. a ona, ze uz to vi, at si nemyslim, CR je mala a tech odberatelu moc neni, ze to zjistila podle jmena
![]()
No omlouvala jsem se, i jsem ve ctvrtek psala mail, ze kocar stornuju.
Asi sondovala, jak jsem slusna a jestli reknu pravdu ![]()
To si teď Handy budou muset řešit holt se Španělskem.To že dodavatel dodal se 3měsíčním spoždění se nemohou divit. A co ta brzda, nekoukala jsi na ní.
já jen píšu, co jsem viděla v testech. mám jednoho známého, který dělal přes 5 let v automobilce šéfa kvality. a on by si nekoupil autosedačku, u které nejsou udělané testy u adac nebo TUV nebo jiné nezávislé organizace, které důvěřuje (on ale věří jen těmhle) .. jakože pohled na sedačku by mu nestačil.. protože oko je jedna věc, a materiál atd. věc druhá.. je hodně sedaček, které jsou hluboké apod, a přesto testy jsou špatné.. aříkal, že viděl sedačky (páč se u nich testy dělaly), které tipoval, že musí vyjít výborně a ejhle, nevyšly.. takže prosto.. to že firma sedačku do adacu nepošle, o něčem svědčí.. ![]()
ale každopádně sjem ráda, že ho vylepšili a doufám, že je bezpečnější a brzy si jí otestovat nechají, prootže pokud je skutečně tak bezpečná, je škoda ten test nemít.. protože věřím, že maminek, které se rozhodují na základě testů je hodně a mně osobně by pohled na ní nestačil.. ![]()
fortnum, měla jsem za to, že tyhle korby se poutají bokem ![]()
Ale stejně v těch crash testech nic moc ![]()
A ty máš teď teda jaký kočárek? Já to nějak nepochopila s tím německem
promiň ![]()
Katko, co by ses omlouvala. Kočárek sis prostě obstarala jinde, když oni tě vypekli a jim si vědet dala ne?!
Já mám teutonku S3 special etition. ![]()
Test neprošel u nového matrixu?
A nebo jen obecně u všech lůžek a autosedaček při lehu na zadních sedačkách.
Teď jsem na to koukala, ale je tam ten starý matrix, ten novej je úplně jiný.A při lehu bokem se nejedná jen o matrixe ale úplně o všechy lůžka a autosedačky.Samozřejmě se nemusí vůbec používat.To záleží jen na mamince.
TAk ja s koleckem zatim nic nedelala- mala mi momentalne chrni na balkone.
Nový matrix ještě nebyl v tetstech, což mi osobně přijde trochu podezřelé, mám pocit, že není uplně nový, že je minimálně z loňska.. pokud je z letoška, chápala bych to a očekávala ho v testech 2010. stratu tam dali hnedka jak s ní vyšli - asi věděli proč
**
denny** - ne, Matrix a prima od CP se poutá bokem jako vodorovná pozice a protisměru jako autosedačka. ale i v protisměru ty sedačky propadly..