Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom Pro@xmarge díky, popis jasný, dál už jsem se taky s upevňováním nedostala
No holky, tak na to, že nejde polohovat kočárek s fusakem dle mého návodu, jsem včera taky zjistila
hold jsem ji předtím nedávala do lehu, takže teď to mám taky uchycený ne kolem konstrukce, ale jen pod úchytama na boudu ![]()
Zdravím všechny maminky a skoro maminky na tomto webu ![]()
S manželem zrovna řešíme nákup kočárku, čekáme první miminko. Chtěla jsem se zeptat jak jste s kočárkama Jané Slalom spokojené a jestli byste mi ho doporučily. Taky se chci zeptat, jestli je lehoučký, vhodný do terénu a jestli tím, že má tři kolečka není hůř ovladatelný, jestli je korbička dost velká, prostě cokoliv co vás napadne, budu ráda, pokud se podělíte o vaše zkušenosti a za každej tip. Můžem koupit sporťáka (trojkolku) od známé, tak bysme pak dokoupili jen korbičku a autosedačku, prý je ta konstrukce kompatibilní. Díky moc a přeji krásný den
![]()
Katka
@Krausinka já v něm jezdím už 5 měsíců zatím teda jen v korbě, a za sebe mohu říct, že jsem 100%spokojená.
zvládám jízdu i v lese, ovladatelnost je dle mně dobrá, jen jsem se musela naučit jezdit na obrubníky. Ale tento kočárek jediný splnoval to co jsem chtěla. Malá má 7150g a 64cm a ještě se tam v pohodě vekde a počítám že ještě nějaký čásek vydrží, malá se tam vejde i z fusakem ![]()
@Krausinka my jezdíme 10 měsíců, teď už ve sporťáku, neměnila bych a nechám si ho i pro druhého prcka. Ovladatelnost suprová, je nejstabilnější ze všech tříkolek (dokonce i ve spešl obchodě Gesslein, mi raději doporučily Jané, než tu jejich tříkolku a že Gesslein je nějaká zančka) V korbičce jsme jezdily do půl roku, vydržela by daleko déle ale naše princezna už chtěla sedět a vidět na svět, tak jsme přesedlaly do sporťáku, jezdím ve městě i v terénu a spokojenost ![]()
@Krausinka jo a kompatibilita je suprová, žádné adaptéry, vycvakneš korbu, nasadíš vajíčko a jdeš
potřebuješ dát nákup do košíku? vycvakneš korbu, nebo vajíčko, položíš nákup do košíku a opět nacvakneš, žádné ohýbání
to jsem si hodně pochvalovala. Když jsem pak dala sporťák tak jsem taky uvítala, že tam můžu nacvaknou vajíčko bez adaptérů, když mi malá třeba usla v autě a nechtěla jsem ji budit vyndáváním z vajíčka, prostě jsem ho nacvakla na sporťák a mohla jsem jít ![]()
Super, díky moc. Mě se moc líbí design kočárku, tak jsem si chtěla ověřit, zda je praktický i po funkční stránce… Tak mám už asi jasno
Přeju krásnej a pohodovej večer ![]()
@Krausinka za mě 100% spokojenest můžeš ho tlačit malíčkem na jedne ruce a on jede skoro sám, za mě má ten kočár velkou 1*
![]()
Jako já bych pár výhrad k tomu kočárku měla… ale já jsem strašněj hnidopich a našla bych chyby na všem:o) Veskrze jsem spokojená a budu si ho nechávat i na druhý dítě:o)
@Krausinka Kočárek je super, lehoučký, prostorný, jezdíme i po lesních cestách, přez kořeny a tak
jen by mohl být víc odpružený, když se mi malá narodila hodně se mi budila na nerovnostech kočár dost drncal, pak si na to ale zvykla a spíš se jí to líbí a vzbudí se mi na rovném terénu třeba v krámě…
Zatím máme ozkoušenou jen hl. korbu, ale už se těšim na sporták
Velká výhoda je snadná manipulace a ovladatelnost, když prší, mám v jedné ruce deštník a v druhé kočárek a v pohodě… Prostě snadná ovladatelnost jednou rukou. Jen si musíš zvyknout na to, že trojkolky jsou méně stabilní v momentě, kdy stojí na předním kolečku, např. při najíždění na obrubník se chová trochu jako trakař a kynklá se ze strany na stranu… Stejně tak nástup a výstup z MHD a pod… Ale to jsou prostě trojkolky
Já bych neměnila, kočárek jsem vybírala strašně dlouho, zvažovala jsem všechno možné a vyšel mi nejlépe tento.. Mám kolekci 2011 a lidé se po kočárku otáčejí ![]()
Ale dej mi na 14 dní domů libovolný kočárek a já na něm najdu chyby (já se hledáním chyb živím, takže je najdu fakt všude:o)))
Veskrze jsem s tím kočárem spokojená, jedzí se s ním velmi dobře, lehce se ovládá, stabilita sporťáku je suprová (u korby to tak super není, těžiště je trochu jinde), zvládá terén a lehčí nerovnosti, i závěje jsem s ním letos dala:o), otočí se na místě o 360°, v porovnání s ostatními je lehkej (ale do MHD jsem nakonec pořídila jetý golfky:o)). Letos bych ale možná váhala mezi slalomem a nomadem (čtyřkolka). Ty čtyřkovlky jsou na eskalátorech a tak stabilnější…
Díky za upozornění na „mouchy“
Tak jsem naplánovala návštěvu Handy v Praze a vyzkoušíme a porovnáme vše na místě, to bude asi nejsnazší… Moc mi vaše příspěvky pomohly a jsem ráda, že ve finále jste všechny vč. Xmarge s výhradama, s kočárkem spokojené. Vypadá to že poměr cena - kvalita je odpovídající.
Nevýhoda za mě každopádně malý a blbě přístupný nákupní košík a tuhá brzda, a ten nánožník se fakt divně přidělává
jinak je kočárek super, super jezdí, ale jak píšou holky, ej to tříkolka takže opravdu při vjezdu do MHD např. opravdu oběma rukama
@xmarge ty jsi mi úplně promluvila z duše
Mám ke kočárku úplně stejné výhrady jako ty, ale stejnak bych ho nevyměnila. Nejvíc mě štvalo, že je fakt málo krytý na zimu a že tam dost zafukuje do toho hlubokého, ty levné kočárky to mají úplně vymakané a v Jané by si měli vzít příklad
Ale holt, co bychom chtěli od jižanů, kde sníh vidí jednou za 10 let
.