Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Obnovuji diskuzi s dotazem
jak správně pečovat o korálky?? Omývám je ve vlažné vodě a nechávám uschnout na nepřímém slunci. Je ale ještě něco, jak o ně správně pečovat??
@luc2ka Nevím, jestli jsem divná, ale já je dcerce ještě nikdy nesundala, nosí je v kuse nějakých 20 měsíců, koupe se s nimi, v létě jsou na sluníčku stejně jako ona, takže žádná péče. Nějak moc nestojím o to, aby zjistila, že jsou na závit, ona miluje šroubování a asi bychom o ně tím pádem přišly.
@zuzkasim u nás zatím neví, že je má. Bála jsem se, že je bude tahat. já je občas sundám na koupání, když vím, že budu mýt nějakým sprcháčem, když myju pouze vodou, tak nechávám.
@luc2ka Dcerce jsou čerstvě dva a dobře ví, že korálky má, nosí je od nějakých 4 měsíců, tehdy nic netušila, netahala za ně. Ale nevím o tom, že by sprchový gel měl ublížit, pokud jej jednou za čas použiju, umývám vlásky šampónem apod., tak jantar to schytá taky, to je jasan, ale zase se opláchne vodou a navíc je stále ve styku s pokožkou, jejím teplem a to mi přijde důležité. Těším se na zkušenosti ostatních.
@zuzkasim právě že by neměl přijít do styku s chemií, což některé sprcháče jsou
ale uvidíme, jestli nám to tu někdo neobjasní více ![]()
@luc2ka někdo je nakládá do mořské soli - přes noc, pak jen otře.. já nedělám nic ![]()
Dobry den daji se koralky koupit i nekde v kamennem obchode? pokud nekdo vi tak predem dekuji za odpoved.
Kupovala jsem je v drogeriich, ale v Rakousku-Bipa, dm, Muller…tady v CR bych zkusila tu dm.
@kr.marue já je koupila v krámku Biogeny. Mají tam bylinky, čaje, léčivé kameny. A pro sebe jsem kupovala v jiném městě, ale v podobným krámku.
Holky, máte některá zkušenost s tím, zda korálky mají v DM? A mám takový blbý dotaz - sundaváte je dětem na noc?