Poradna duly
Jana Čurdová
Hezky vecer! Tomik spinka dneska o neco driv,tak je cas na PC a pak na Ruzovku. Dneska spal akorat po obede hodinku,tak byl uz KO.Ale drzel se do posledni chvile. Holky,co dostaly vase deti k prvnim narozeninam?
Vcerejsi vecer vypadal,ze je super.Manza sice sel spat az po me,kdyz musel dokoukat ten fotbal,ale ja ji mela jak pes boudu (opici).Jenomze vecer se mi nechtelo nic kuchtit k veceri,tak jsme si kazdy vzal,co chtel -ja rohlik s pastikou.No nic moc zaklad na chlast a rano au,au bolehlav.No blinkat sem nemela co,tak to Ibalgin spravil
.Na zpivani v Yamaze jsem na vsechno zapomnela a odpol. kava to dorovnala uplne.Ale dneska NEPIJU - nebo max. sklenicku ![]()
MIRIAM,ty jsi mi neodpovedela.Pokud to teda neni moc doterny dotaz a nebo pokud jsem se vubec uz zeptala. Ty bydlis primo v CB? Nestudovala jsi pedagogickou skolu v Prachaticich a pak VŠ v ČB?Ja jen,ze MIRIAM neni tak bezne jmeno ![]()
Nazdárek všem,
Collet
já jsem dávala tvaroh ( sice v menším množství)už když měla Tina tak 5měsíců na radu mudry, naše malá měla málo železa v té době , navíc má šelest na srdci a malou dírku na srdíčku a navíc se narodila menší takže byla více pod dohledem.
Chodily jsme častěji na prohlídky a mudra mi radila, abych ten tvaroh dávala jelikož v době kdy jsme my bývaly kojenci se tvaroh už také dával.. Teď se doporučuje později až po1.roce života. Tak jsem se rozhodla, že ho dávat budu. Stejně jako mi radila dávat filé také dříve než po roce.
Mudra je ze staré školy,no. Ale jinak na její rady moc nedávám,prostě si vyberu, co si myslím, že mojí dceři prospívá.
A díky za typy na knihy.
Loudalko
ani nevíš, co všechno naše Tina dostala na narozky(1.). Od babiček,dědečků, tetiček, strýčků, maminky a tatínka......suprovní trojkolku, panenku, dvoje šatičky na léto, knížečky pro děti , mluvícího pejska od Fishera,riflovou sukýnku, a samozřejmě obrovský dort… a spoustu věcí na které si teď ani nevzpomenu.
Prostě jsem z toho měla pocit, že jestli tohle dárečkování nezastavíme teď, tak se z naší dcerky stane rozmazlenec, který bude mít vše, na co si vzpomene. Ale pak si zase říkám, že 1.narozeniny měla jen jednou a na ty druhé už to snad nebude tak strašné. Zase na druhou stranu mě i potěšilo, že si vlastně všichni vzpomněli.
MYslím, že dneska po „ordinaci“ si zase něco přečtu… Tak se mejte
Jenom jsem nakoukla, jestli tu někdo není. Manža vzal Tinu na návštěvu k babičce a dědečkovi, tak mám chvíli pohov…Nestává se to moc často, tak si to užívám. Dneska mě malá vytáhla už 5,30hod. z postele a tak předpokládám, že bude za chvilku utahaná jako kotě, takže moc času nemám. Ale i to stačí… No nic, když tu nikdo není tak já zase jdu.Zapnout pračku, rozdělat oběd atd. Večer…
AHOJ
Loudalko - Verunka dostala k narozeninám oblečení, golfky, mluvící hrnec, nějaké kaše a knížky.
Před chvilkou mi tu rozházela po koberci hlínu z květináče
Tak jsme neměly nejlepší ráno ![]()
Ahoj
tak já tvaroh pomalu začnu dávat,někdy ty rady dodržuju až moc..no jo první dítě no ![]()
Dárky k 1.roku-tak u nás hlavně věci na zahradu,skluzavka,domek,skákací hrad.no a od tatínka nafukovací člun
si myslí že už ji v něm letos pustím ![]()
Loudalko jéé to jsi se pěkně přimázla co
no občas to neškodí hlavně ten bolehlav kdyby nebyl ![]()
tak jsme po obědě a Žanda půjde spinkat na zahrádku tak jdu něco podělat tam,zítra jestli bude krásně chceme grilovat tak jdu připravit griloviště ![]()
ahojda
Náš Páťa teda tvaroh nechce vůbec ani jogurty neche,tak mu je ani nenutím
Byli jsme dneska celé odpoledne venku,je tam teda ošklivě,ale aspoň jsme se proluftovali
miriam1 - a má dostatek vápníku? Nebo mu jej nahrazuješ jinak?
Muffinka píše:
miriam1 - a má dostatek vápníku? Nebo mu jej nahrazuješ jinak?
Já vím, že to nebyl na mne dotaz, ale naše Tina také některé dny nemá doporučenou dávku mléčných výrobků, protože nechce někdy vypít ani večer ani ráno 200ml mléka a přes den do ní třeba dostanu jen jeden jogurt, to hlavně na chalupě, kde má tolik nových věcí, pořád je venku…
a pořád do ní něco nutit, prostě vím, že když druhý den budem doma tak se zase všechno spraví. Prostě jsou dny, které jsou pro kočky a jindy normál.
Petrusho - ale miriam1 píše, že je nejí vůbec, proto se divím. Naše malá taky někdy nedostane doporučovaného půl litru mléčných výrobků denně. V některých pramenech a někteří autoři dokonce mléčné výrobky nedoporučují, pak si z toho má člověk vybrat ![]()
Muffinko
právě jsem se chtěla zeptat, kdy ta vaše Verunka je narozená a našla jsem to na první straně, ale chci se tě zeptat, proč se ti ten metřík nezobrazuje, když něco napíšeš…? Máš to nějak vypnuté? Záměrně?
Petrusho - musím vždy klikat na „Připojit podpis“ u psaní příspěvků, ale zapomínám na to ![]()
Jo ale já myslela, teda já to tak mám odkliknuté pořád, a nestarám se o to. A metřík se vždy připojí. Tím nechci říct, že bys ho tam měla mít(ten metřík) pořád, vždyť to je jen a jen tvoje věc. Šetříš místem a to je chvályhodné.
Petrusho - jsem ráda že je to chvályhodné
Ale já to tam odkliknutý pořád nemám ![]()
A k tomu tvarohu, jedna moje známá mléčné výrobky u svého dítěte taky zrovna moc neřeší, (tím nemyslím snad nic špatného na miriam, aby z toho snad nevzniklo něco…), nechce jíst snad také nic krom lipánků a pribináčků a před mudrou to také skrývá s tvrzením, že to je její věc. Ale já nevím, jde o zdraví jejího dítěte, ale já to přece nebudu za ni řešit. Jen pro obrázek…