Poradna duly
Jana Čurdová
Petrush - tady byly nějaké problémy, chtěli při každém příspěvku heslo a to nás nebavilo, no a missorka odcházela tak jsem šli s ní. Už je to dost dlouho, teď už to tady vypadá dobře ![]()
Náš mladý si s rohlíkem hraje, rozškube a hodí na zem, když mu dám do pusy třeba zemák nebo něco jiného tužšího tak to vyplivne nebo se začne dávit ![]()
to saal:
AHA
-k diskuzi a k heslům při příspěvcích, takže dost nepraktické. ![]()
Tina se také dávila většími kousky
, ale asi to chce čas, protože Lukášek má fakt málo zubů. Ale buď v klidu, já zase závidím maminám, co mají děti náruživé „sosáčky“, tím myslím děti, co vzorně dodržují pitný režim, protože Tina celkem dobře papá, ale s pitím je to fakt otřesné
![]()
Kolikrát za den nevypije krom mléka, což se počítá za pokrm a polévky skoro nic(250ml čaje nebo šťávy) a teď jak byla ta vedra, to bylo příšerné… ![]()
A fakt neznám způsob, jak ji donutit a to jsem zkoušela všechno možné(různé savičky, různé čaje, šťávičky, podávat ze stříkačky, obyčejného hrníčku atd atd.) a se žádným kloudným výsledkem. Takže každé mimi je jiné a každé něco jiného upřednostňuje a něco jiného bojkotuje.
Synovec zase dobře pil(přímo na jedničku) ale s tím jídlem- bída dodnes.
A díky tobě se opět cítim jako na diskuzním fóru! Kde jsou ty ostatní maminy z jarňátek -to fakt nevím ![]()
Petrush - náš malý toho taky moc nevypije, jestli těch 250ml, ale zase jak mu furt mixuji tak ke všemu hodně přidávám vodu takže když se to všechno sečte i s tím mlékem, jogurtem tak by mu to mělo stačit. 10kilové dítě by mělo mít asi litr denně, potom se počítám myslím 100ml na kilo. Nevěš hlavu kdyby měla žízeň tak by se napila a polévka a mléko se taky počítá za tekutinu, poznáš to i podle toho jestli má dost počuraných plenek když má 5 za den počuraných tak to bude fajn.
Křupky malý taky může, ale jak je to něco z pečiva tak si s tím jenom hraje ![]()
Moje starší dcera dneska lehla s teplotou takže očekávám kdy to chytne Lukášek
vždycky všechno od ní chytne. Už aby byly prázdniny a Nikolka se trochu vyléčila ![]()
Ahoj saal ![]()
tak malá s těma plenkama nic moc. Jak kdy, ale prostě když do ní nic nenaliju, teda když ona sama nechce, tak s ní nepohnu. A násilím by se to prostě nedalo. ![]()
Ale je pravda, že se taky do obědu snažím dávat tekutinu(polévku, popř.vývar ze zeleniny atd.) a k ovoci skoro vždy přidávám pomerančovou šťávu a nadrobím třeba piškot nebo sušenku-prostě dělám, co umím.
Jen si nedovedu představit, že bych to přestala dělat… Měla bych to vyzkoušet, jestli by se za den víc napila, alespoň by se tak zjistilo, zda jí tyto tekutiny v jídle stačí.
A upřímně ti nezávidím-děti nemocné
a obě.
Mě stačilo, když krátce před Vánocemi Tina onemocněla-měla 4dny horečky, zničeho nic- tak jsem z toho byla celá špatná.
Navíc se nemůžeš jít ani na chvíli projít ven a děti se doma nudí… Tak vám přeju, aby se Nikolka rychle uzdravila a Lukášek to od ní nedostal.
Včera večer jsme si z manžou dali vínko a mě bylo ráno fakt blbě
a přitom jsem toho moc nevypila, ale snažím se nějaké to kilo zhodit, protože se mi to kojením moc nepovedlo a stále mám hóódně navrch po porodu. Jestli chci totiž další miminko, tak bych se po něm nemusela už ani unést. Chtěla jsem tím říct, že jsem se moc přes den nenajedla a proto mi stačilo asi málo… A ráno jsem měla žaludek jak na vodě.
Takže dneska budu hodná a půjdu se dívat na „Gejšu“, manža šel s chlapy na pivko, takže je telka jenom moje.
![]()
Ahojky ![]()
Petrush - já myslím, že by se malá napila kdyby měla žízeň
ale raději ji furt nabízej ať si vždycky cucne. Nikolka už teplotu nemá a Lukášek je zatím v pohodě, tak snad to nechytl. On to vždycky tak druhý, třetí den dostane taky. Zatím to vždcky byly jenom rýmy nebo kašel a zvládl to bez ATB to Nikča je měla už třikrát, jí se to vždycky vrazí do ucha ![]()
Taky bych potřebovala ještě tak 5 kilo dolů , ale nějak to nejde to sladké je takové lákadlo ![]()
Ahoj saal říkala jsem si, že nebudeš mít čas
, když máš Niki v teplotách a hle tys tu dnes byla. ![]()
Jsem ráda, že se Lukášek drží a Niki už je lépe. Jen tak dál. Ty ATB jsou nepříjemné
a hned za sebou teprv. Člověk si to dovede představit, jak to rozhodí lidský organismus, vzlášť ten dětský. Můj synovec také pořád dostával ATB, byl stále nemocný, pak mu vzali mandle a nakonec se přišlo na to, že je astmatik a alergik, teď se to řeší jinak a naštěstí už se celkem drží(i když chodí do školky).
Ty kila jsou fakt strašný, ale zatím jsem to vydržela 8dní se pořádně nenajíst. Jen zeleninka, ovoce a nějaký lehčí oběd
( ikdyž dnes byl segedín
). Něco šlo dolů, ale nic moc…
Manžel se mi do nedávna docela pošklíbal
, protože jsem s dietou začínala v pondělí ( každé pondělí
znova a znova) a končila vždy tak ve středu nebo ve čtvrtek, tak teď snad…
Včera jsme s Tinou vyrazili na hřiště a za 45min. už jsme si to šupajdily domů, protože se přihnala bouřka. Dnes jsme byli pro jistotu dopoledne na chvilku a odpoledne jsem konečně něco uklidila. Ale na pořádné procházce už jsme nebyli ani nepamatuju. Pořád jezdíme ke tchýni a tchánovi na chalupu, aby si malé také užili
( hlavně tchyně zbožňuje Tinu a každý den volá jestli přijedeme).
Tak já jdu ještě něco pozašívat a podívat se jestli je vůbec něco v telce a pak hajdy na kutě. Už jsem dlouho nešla před jedenáctou spát, že by dneska??!
Dneska je to tak strašně pomalé
, každá stránka se mi nějak pomalu načítá. Co se děje, ale to je jedno, mě se taky někdy nechce. ![]()
Ahoj Petrush dneska jsem tu trochu později, děti byly hodně protivné a já nestíhám, večer jsem musela ještě vyžehlit ![]()
Lukáškovi roste konečně další zub a je stašně umrčený, všechno se mu nelíbí a Nikolka ho ještě furt popichuje ![]()
Nám právě ušní doktorka vyhrožovala, že jestli ještě bude mít jednou zánět ucha tak ji budou muset vzít nosní mandli. Je zajímavé, že Lukášek od ní tu rýmu pokaždé chytl, ale nikdy ho ucho nebolelo
ale on je takový zdravější, pěkně jí a není vyhublý jako Nikča.
Tak já nejíst nevydržím snad ani den
ale zatím to aspoň nejde nahoru. Ikdyž to není zase taková hrůza na výšku 174cm mám 64 kg, ale chtěla bych mít jak před těhu kdy jsem měla těch 59kg, no asi velký sen.
My bydlíme s tchány v jednom baráku a dost mě to ubíjí, zrovna dneska to bylo něco ![]()
ahojky
Tomik je posledni dobou taky uknourany. V nedeli mel zvysenou teplotu,v noci pak horecku a dr. rikal,ze je mirne nachlazeny a k tomu ma natekle dasne na stolickach a spicacich. Horecka tak jak prisla,tak zmizela,ale protivny je furt
. Dneska byl dobry dopol., po obede spal 2 hod. a asi to bylo malo.Co se vzbudil,byl desny.Ted jsem ho v 17,00 dala spat,i pres to,ze pujde vecer pozdeji,protoze se to fakt uz nedalo.Uz nevim,co s nim
.Jsem z toho docela zoufala.Nejradsi bych s nim byla na hristi nebo zahradce,to na vsechno zapomene a je suprovy. Zahradku nemame a hriste za barakem je des bes.
Holky
co je?
Dětičky stonají, to je ale pech. A přitom bylo tak pěkné počasí.
Je opravdu hrozné jak ty děti jsou nevypočitatelné, včera byla Tina také přes celý den taková nesnesitelná a to jsme vyrazily na procházku a pak taky mezi děti. Kolem 17hod. jsem si řekla,že se nedá nic dělat a bude si muset trochu zdřímnout, tak jsem ji v kočárku „huškala“ a nic, ona vůbec nezabrala ( někdy ještě usne a pak je na tom o poznání lépe) a byla ještě nepříjemnější. TAk jsme to museli zabalit a jít v kočárku někde o dům dál(jak se říká),protože už se všichni na hřišti dívali, že si ji snad neumím ani utišit. A já už jsem taky začala být dost nervózní.
A to není vůbec dobrý.
A pak v noci měla asi divoké nebo škaredé sny a několikrát se probudila a plakala.
A dnešek(nechci to ještě zakřiknout-ještě nezkončil) byla zase jako princezna
-usměvavá, dělali jsme blbiny a fakt celý den hodná. Po obědě si zdřímla 2hodiny a tak nepotřebovala spinkat ani odpoledne.
Dneska zde také nemůžu nějak vysedávat, protože musím žehlit a zítra večer si došít šaty na sobotu. Jdeme ke tchýni na šedesátku. Jestli si je nedošiju, tak nemám v čem jít. Do ničeho, co mám se ještě po porodu nevejdu.
Saal tak to už máš dobrou váhu, já mít tolik co ty…vzhledem k tvojí výšce. Já jsem malý šprček a na to- dost kilo, ale nechme toho. To že o tom mluvím, mi stejně nepomůže.Poďme se bavit o něčem jiném…
TAk se zatím mejte Loudalko a saal, ty ostatní holky jsou asi stále zaneprázdněné. ![]()
Ahoj, já jsem stejně jako saal21 z BC a přestěhovaly jsme se z pvodní diskuze tady na emiminu i ze stejných důvodů
No teď to vypadá že to na BC trochu padá, tak jsem si říkala, jestli by jste nás s Kačkou nevzaly mezi sebe?
Hezky vecer! Tomasek po dlouhe dobe sel spat v 7,tak ja mam cas vam napsat,vysprchovat se a pripravit si zehleni jeste nez zacne RUZOVKA ![]()
ONDREJKO,vitejte s Kacenkou mezi nami ![]()
Loudalko ahoj, už jsem yslela že sem taky nikdo nechodí
Já ani nevím, na co se budu dívat, budu si šít vložku do kočáru a pak budu skládat penízky a napichovat je do jedné pokojové kytky, zítra totiž jdeme na svatbu ![]()
Kačenka se chvilku rozčilovala v postýlce, ale teď je tam klid, tak už snad spinká …
Ahojky ![]()
Já dneska předělávala rybičkám akvárko a tak jsem ještě nestihla nakouknout ![]()
Ondrejko - ahoj, ty jsi na BC v březňátkách
tam to docela jede ne
Já jsem na BC spokojená, holky docela chodí, ale jsem taková dost ukecaná takže snad zvládnu obě diskuze a tady toho nemusím tolik číst
Tam vždycky než dočtu tak zapomenu na co jsem chtěla reagovat.
Lukáškovi rostou dva zoubky naráz
konečně. Některým dětem na BC už rostou i stoličky
a on má furt jenom 4 zuby.
saal21 no jelo to tam hodně, ale jak je hezky, tak jsou všichni venku a já jsem taky hrozně plodná ![]()
Ty máš akvárko? Já nejdřív taky chtěla, ale pak jsem si řekla že radši ne, co kdyby se rozbylo vavyplavili by jsme sousedy ![]()
Zoubky tak my už máme všechny, teď už jenom ty poslední stoličky co rostou ve dvou letech, jsem hrozně ráda že od zubů máme na chvilku pokoj, byla to hrůza, nespaly jsme v noci vůbec ![]()