Poradna duly
Jana Čurdová
Peti: já to ted budu mít ve výsledkách z týhle krve (možná třeba kvůli tomu jsem musela na lačno-fakt nevím).
Já se modlím at nemám Rh-, to se pak musí furt chodit na odběry,a ty já nesnáším…
bef me odbery vubec neva, zato muj chlap, tomu vadi i jen kdyz vidi jak mam ruku prelepenou naplasti a uz by omdlel ![]()
Holky, já mám krevní skupinu A a Rh faktor +
ale to vím pár let z vlastní iniciativy ![]()
Befi , a tobě teď brali krev už podruhé??? Já byla u dr. v 6tt a byla js jen na prohlídce, nikdo o krvi nemluvil, myslím, že je ještě čas ..a hlavně, to mi musí říct dr., těžko si to můžu diktovat sama
Pokud ppjedu na ten kombinovaný test do HK, vezmou mi jí v úterý.
A ten tripple test ti nebudou dělat automaticky jako každému?
nějak v tom začínám mít zmatek, abych pravdu řekla ![]()
Peti , nevím, jestli se tomu říká NT+, asi ano, podle toho, kdy ti ho dělali. Sestra mi to popsala tak, že si myslím, že půjdu na to samé, jako byla Bef. ..tak tebe čekají ty tripple testy už v úterý, ahaaa …tak to ti moc budu držet pěsti!!!! JInak já teď můžu přijít na krev napapaná, …radši si tam ale zavolej, abys nemusela dvakrát ![]()
medu
to si pis, za chvilku z nas budou doktorky
![]()
daisy pekne si to na chate uzij.
tak mi dneska asi nakonec budem vecer grilovat. teda ja ted to grilovany jidlo moc nemusim, ale tak posedime, pokecame, bude to fajn…
Já jsem konečně dorazila domů. Jak jsem předpokládala, doprava byla děs. místo 10 minut jsme jela z práce půl hodiny, všude kolony, protože ze Studénky všechno odklánějí, do toho sanitky a hasiči. Opravdu báječná cesta
.
Peti, tobě nebrali hned při první návštěvě krev?
. To by měli. Já mám zapsáno v těhu průkazce svoji krevní skupinu i Petrovu. jsem totiž RH - a Petr jako naschvál RH+, tkže mi musí sledovat protilátky
.
K těm tripletestům v 16 tt, já taky nepůjdu. NT+ dopadlo na výbornou a nenechám se zbytečně nervovat, kdyby výsledky tripl vyšly náhodou falešně pozitivně…
Za chvíli dorazí Péťa a jdeme konečně pogratulovat bráchovi k svátku. V sobotu budeme na chajdě a v neděli už vyklízet byt na výměnu okun
. to bude sajgon ![]()
Takže si užijte víkend a opatrujte bříška
.
sammmy nene, krev mi na gynde jeste nikdy nebrali, ted budou poprvy. uzijte si pekne vikend no a v nedeli to teda dobre zvladnete … moc se neprepinej, setri se.
Medu,Peti: já se v tom už taky nevyznám…
![]()
Mě brali krev hned na začátku-ale to jen na HCG.
Pak se krev bere v rámci toho kombinovaného testu v I.trimestru (což je krev + vyšetření NT+ na ultrazvuku). Mě to dělali zvlášt,a na krev jsem měla přijít od 10tt po asi 11tt. a na UZ se chodí mezi 11+5 až 13+6.
Ted si čtu v těch papírech,co mám od doktora, že během těhotenství se dělají zruba 4× laboratorní testy(odběry krve). + glukotoleranční test (kolem 24tt). Kolem 20tt by se měl navštívit zubní a praktický lékař.
Add ultrazvuková vyšetření:
1. 12. - 14.týden - kombinovaný test na vyhledávání plodů s Down syndromem
2. 15. - 17.týden - biochemický screening na další chromozomální vady a rozštěpové vady přední břišní stěny a neurální trubice (spočívá s odběru krve-nemusí být na lačno a UZ břišní sondou). Při pozitivě se rozhoduje o provedení invazivní prenatální diagnostiky (asi plodovka).
3. 20. - 22.týden - podrobné UZ vyšetření se zaměřuje na odhalování dalších možných malformací a vad plodu,zejména srdeční vady,rozštěpy páteře,obličeje,vad končetin atd. kontroluje se též uložení placenty a množství plodové vody.
4. 30. -32.týden - UZ kontrola růstu a vývoje plodu
tak holky, ja konecne koncim, sice bych tu mela byt jeste pul hodky ale prdim na to. jen mam asi nejakej silene nizkej tlak, je mi na omdleni mota se mi hlava a pismenka na pc mi malinko litaj, ale snad to nejak odridim. koupim si pred cestou coca colu, to by mi mohlo trochu tlak vyhnat, kdyz je v tom kofein, ne? takze vsem preju prijemny vikend, i kdyz asi nakouknu i behem nej ![]()
Befi , díky za info …já do toho Hradce pojedu, i když je to tedy pálka ![]()
Peti , doufám, že jsi v pohodě dojela a užíváš si grilovačky ![]()
Mě je dneska celý den zle, jsem to včera zakřikla ![]()
Pa, opatrujte se ![]()
Ahojky,
přes den vás moc nestíhám,malej mě nenechá se pomalu ani najíst.Tak sem chodím převážně večer,kdy už spí. ![]()
Dnes mi bylo poprvé špatně,ale naštěstí jsem neblila.
Krev mi brali taky včera tj. při první návštěvě.Nevím teda na co všechno,ale vzali mi 5 zkumavek. ![]()
Hezké ránko,
pročítám si na netu nějaké články a našla jsem jeden zajímavý o Ultrazvukovém screeningu v I. trimestru , tak sem vkládám odkaz
http://www.zdravi4u.cz/view.php?…
a ještě jeden http://www.gynfem.cz/…-tehotenstvi
Ahojte holčiny ![]()
tak včerejšek byl fajn, grilčo super, nakonec sem baštila i grilovaný masíčko, bylo výborný
Jo a dorazil mi ten set do postýlky a je nááádhernej
už jsem si nosila včera po bytě v náručí zavinovačku
teď jsem tchýni vybrala dovču tak jí musim pustit na PC aby jí mohla zaplatit a podepsat smlouvu ![]()
ahoj holčiny mám moc smutnou zprávičku, včera večer jsem se vrátila z Motola, 8.8. pro mě bude už navždycky černý den, vzali nám miminko, protože umřelo.
![]()
Ve čtvrtek na UZ se doktorka marně snažila vykoukat srdíčko, poslala mě do Motola, tam srdeční aktivitu taky nevykouzlili ![]()
Protože už to bylo večer, tak jsem ještě chtěla počkat do rána na velký UZ s doplerem, ale ani ten neukázal, že by miminko ještě žilo
![]()
Bylo to strašný, nejsmutnější dva dny, co jsem zatím kdy prožila ![]()
Naštěstí všichni lidi, kteří se z personálu okolo mě pohybovali, mě znali (pracovala jsem tam s nima skoro 10let), tak mě hodně podrželi…
Milan je taky moje zlatíčko, byl úžasnej a moc mi pomáhá.
Ale stejně je to nepopsatelně smutný a prázdný pocit ![]()
Vybrečela jsem už asi 10 litrů slz, a dneska přijedou naši z dovolený, tak další kýbl slz ještě proběhne, ještě to nevědí… ![]()
Promiňte,nějak jiný smajlíky dneska neumím ![]()
Jak to, že je život taková svině?
Vedle mě ležela holka, která šla na miniinterrupci… byla docela veselá, hlavně pořád říkala, aby už byla doma… a já vedle ní bulela jako želva a myslela jsem si, jaká je to kráva
![]()
Peti tak mě vymaž z Jarňátek… ![]()
Holčiny já se s vámi loučím, ještě se sem asi trošku vrátím, ale potom už ne, nezvládla bych to. Držím vám všem moc palce, aby vaše těhu dopadlo dobře! Papa, nejsmutnější Obrázek pod sluncem ![]()