Poradna duly
Jana Čurdová
No a já se taky konečně odlepím od PC a jdu vařit, takže zatím pěkný den ![]()
Teda holky, kolostrum, to u mě nehrozí
Udělalo se mi tak 3 dny po porodu
Už to vidím, jak zase s tím pekelným mlíkem budu bojovat ![]()
kkacenko: Právě já na to hledím jak puk
, protože u malého jsem bojovala s mlíčkem a po měsíci jsem to prohrála, protože já nevyspaná a malý uřvaný. Tak jsem si říkala, že teď to bude taky tak, a najednou toto. Ale jsem ráda, doufám, že je to předzvěst, že se mlíčko udělá ![]()
Me taky nikdy pred porodem nic neteklo…jo a kdyby jste chtely videt, jak vypada nekdo, kdo je ‚totalne grogy‘, tak prijedte sem
…musim, hergot pockat, az se dopecou ty brambory, doufam, ze neusnu driv a nespalim to na troud ![]()
Luci, tak brambory dopečeny? Nebo je vypni a jdi se na chvíli natáhnout…
Adél, když jsem gyndr. řekla v tom 6. měsíci, že mi teče kolostrum, tak mi na to řekla „jé, bude hodně mlíčka“. Tak uvidíš a možná je to pravda
.
Ale já si to zase růžově nemaluju. Mamce taky těklo už dlouho před porodem, jenže pak dostala zánět, o mlíko přišla a nekojila ani 14 dní…
No holky vy teda jedete
![]()
Já přitáhla před chvílí z města.........od doktorky jsem zašla do krámku s těhu módou a přinesla jsem si konečně kojo podprdu…no ale musím říct, že mi to ani jako kojící podprda nepřipadá-je taková až sexy
-černá, pěkná-tak jsem teď na ní kukula na netu-jestli co to je vůbec za značku-Barley…jo našla jsem jich plno ![]()
Jinač na kontrole-monitor ukázkovej..........doktorka teda do mně vůbec už nešahala-jenom tak v rychlosti mi udělala utz. a říká prej něco v tom smyslu-že malá ještě není hlavou úplně v pánvi
-tak nevim, to jsem nepochopila-vždyť už několik týdnů mám hlavička, že nálíhá
no nevim, necham to koňovi......a ještě mi jen tak v rychlosti měřila hlavičku-ona je ta moje doktorka taková trošku prdlá-celou dobu mi vykládala, jak jí dělala nějaká firma v ordinaci nový dveře
…no a pak mi mezi řečí jen tak říká-No prej žádnýho obříka mít nebudete-si myslim…tak jsem se schválně koukla na ten údaj, co naměřila hlavičku-a bylo tam 35w6-ona nic neřikala, pač to fakt brala jen tak v rychlosti-ale mě tim zas docela vyděsila-pač by ta hlavička byla o týden menší.....tak si říkám, že to bylo doufám tím, že to brala jen tak hrc, prc-a naměřila to blbě................
Fakt-ještě, aby se člověk stresoval-pořád nějaký váhy a míry
![]()
No teď ještě dojdu pro to moje zlato-do družiny a pak se fakt připojím a budu reagovat..............................
A těším se na Daisy ![]()
Holky, já myslím, že to fakt má spojitost - ne teda, že by platila úplně přímá úměra, ale rozhodně máte větší šanci na pořádné mlíkárny
Co znám okolo holky, které to tak měly, tak pak nevěděly, co s mlíkem…
Adel - já taky bojovala…z porodnice jsme odcházeli na dokrmu, cestou domů jsem ještě honem kupovala krabici Beby. No, a pak jsem si řekla dost - malý vyváděl úplně stejně s dokrmem i bez (myslela jsem původně, že pláče hlady) a vyprdla se na veškerou umělou, kojila i po hodině…a pak se to ustálilo (pravda, byl to záhul, kojila jsem nonstop po dvou hodinách z obou prsou, ale člověk si zvykne na všechno
a já kojila plně až do ukončeného 7.měsíce!
JARŇÁTKA 2009
http://www.beruska8.cz/…romy1/42.GIF http://www.gify.nou.cz/…bory/270.gif
//TĚHULKY
DAISYZBOPO / (Lenka, 24) / TP 5.2.2009 / 0 dětí / holčička Jindřiška LENOUSEK / (21) / TP 12.2.2009 / 1 dítko / chlapeček Matýsek
KKACENKA / (30) / TP 14.2.2009 / 1 dítko / chlapeček SAMMMY / (Míša, 24) / TP 14.2.2009 / 0 dětí / holčička Sabinka
DITTA77 / (Dita, 31) / TP 16.2.2009 / 1 dítko/ holčička Emička MIRKA82 / (Mirka, 26) / TP 16.2.2009 / 1 dítko / chlapeček CHOCHOLKA / (Monika, 27) / TP 22.2.2009 / 1 dítko / holčička Terezka
DUANTNEFRET / (Lucie, 39) / TP 23.2.2009 / 2 děti / holčička Yasmin Nia
JITKAD / (30) / TP 24.2.2009 / 1 dítko / holčička Terezka
JUKA / (Katka, 27) / TP 24.2.2009 / 0 dětí / holčička ADELAPAJA / (Adéla, 23) / TP 22.2.2009 / 1 dítko / chlapeček VLAĎKA28 / (28 ) / TP 27.2.2009 / 0 dětí / chlapeček
REBECCA / (Radmila, 33) / TP 1.3.2009 / 1 dítko / chlapeček BEFANA / (Hanka, 30) / TP 4.3.2009 / 0 dětí / holčička Eliška ILCA / (25) / TP 5.3.2009 / 0 dětí / chlapeček Mikulášek MEDUŇKA / (30) / TP 10.3.2009 / 0 dětí / holčička Stelinka PELLULLINKA / (19) / TP 22.3.2009 / 0 dětí / chlapeček
KACUDKA / (Katka, 28 ) / TP 20.3.2009 / 1 dítko / chlapeček Tobiášek MALVÍNA / (32) / TP 25.3.2009 / 5 dětí / holčička NIKYNKA86 / (22) / TP 29.3.2009 / 0 dětí / chlapeček MISCHNI / (38 ) / TP 30.3.2009 / 1 dítko / holčička Barunka
MAMINKYhttp://www.gify.nou.cz/…bory/551.gif
PPETRA / (Petra, 27) / TP 1.2.2009 / 7.1. ve 13:10 / Matěj - 3,2kg a 50 cm MAE / (Mirka, 26) / TP 6.2.2009 / 8.1. v 17:24 / Adélka - 2,7kg a 47 cm
RÉBI / (Markéta, 36) / TP 23.2.2009 21.11. / Judita - (26tt+4)
http://www.sirmi.ic.cz/cara/92.gif Chlapeček 11× Holčička 13×
http://www.sirmi.ic.cz/cara/92.gif
NAŠE SNAŽILKY - Katkaty NAŠE NÁLEZKYNĚ - Ajík, Jezinka, Obrázek //
Ahojky všem ![]()
tak už jsem v lepší náladě, než včera, tak se připojuji
Dopoledne js byla u kamarádky, nakoupila nějaké věcičky pro malou, naměřila opět otřesný tlak v lékárně a nakonec js si koupila tlakoměr domů a budu si ho měřit doma, v klidu, budu zapisovat a uvidím, co na to příští týden dr.
JInak na Daisy js hrozně zvědavá, zatím mi na mobil žádná nová zprávička nepřišla, tak jsem nepnutá …nevíte něco aktuálního? …chudince to asi budou vyvolávat, když nebyla otevřená, co? ![]()
Ilco , jj, máme podobný strasti, …a na jaký odběry to jdeš ve čtvrtek??
Sammy , kočárek pořád ten samý, Casualplay a js za něj ráda, je lehounký, dobře se skládá a i se mi líbí. Ta žáha je děsná, to ti věřím, taky jak zalehnu, tak Renie jako bych si nedala, žáha jako blázen
musíme to ještě nějak vydržet, no ![]()
Mischni , tak manžel je takový cíťa, jo? To ten mpůj chce stříhat pupeční šňůru, fujky, to mě je zle už při té představě
![]()
Mirko82 , díky, a jakpak se cítíš ty???
Miruš , krásný fotečky a Aduškou! ![]()
Dituš , bezv,a že monitor dopadnul dobře a nad ostatním si nelámej hlavu, jistě je všechno v pořádku ![]()
Peti , tak už si takhle jezdíte na procházky? Bezva, že není mráz, …zase pak pošli nějaký fotečky, vždycky mi zlepší náledu a navnadí mě ![]()
Befi , jé, já mám ten první teploměr z toho tvého odkazu! Jinak pupík máš jako malovaný, koukám, taky žádné praskliny, viď? Já se modlím, aby už nepřišly, snad to tak vydrží! Jinak s tou váhou mě moc neštvi!
říkáš jednou tolik než ve 30tt, jo?
![]()
Ostatní moc zdravím! ![]()
Dneska jsem nějaká chcíplá,dokonce jsem i po obědě usnula..
,to se mi nestává.
Asi si půjdu udělat kafíčko,snad to Eli přežije ![]()
Medu: teda ten tvůj tlak,velký miminko,nechci strašit,ale abys taky nešla nakonec pod kudličku ![]()
Jinak mojí známé zjistily tu preeklamsii někdy kolem 37týdne,tak ji hospitalizovaly,ale po 4dnech zase pustily,ty hodnoty se jí zlepšily.a nakonec porodila úplně normálně v termínu ![]()
medu neboj, dame Stelcu s Yasmin na SUMO ![]()
Ksakru, cejtim, jak kdyz na me neco leze
…to fakt nechci!!! ![]()
Taky hlásím, že na mě něco leze
…a manžel ani batole to není ![]()
Preeklampsie je sviňa. Mám kamarádku, která kvůli tomu porodila dvě nedonošené děti - jedno v 31tt, druhé dokonce ve 26tt. Ale myslím, že tady už jsou všechny těhule „za vodou“ - kdyby něco, už jsou to celkem cvalíci a všechno by v pohodě rozdýchali…