Jaro 2012 a 2. IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5198
14.3.12 12:51

Ahoj všem :mavam:
co nového?
Ladun :mavam: , jak dopadla ta genetika spermií?
Simčo :mavam: , pak sem hoď kuchyň která prošla výběrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6540
14.3.12 13:01

Ahoj Iki :mavam:

no všechno je jinak :zed:
Sice morfo špatná, nízký pohyb a snížené množství, ale doporučeno IVF + ICSI. DNA spermií celkem dobrý. OVšem já mám vyšší TSH, s čímž se teď nebude nic dělat, případně až v těhu hlídat, ale co je horší - našli protilátky na lepek. Celiakie může být příčinou neplodnosti, organismus má rozhozený imunitní systém…Takže vyšetření na alergologii nejdříve 30.4. (dřívější termíny nejsou volné), podle výsledků buď IVF v červnu - červenci, nebo pokud se to potvrdí, tak 3 měsíce dieta, pak teprve kontrola a IVF někdy v říjnu :zed:
Dieta je teda doživotní s rizikem dědičnosti nemoci na miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5198
14.3.12 13:14
ladun píše:
Ahoj Iki :mavam:no všechno je jinak :zed:
Sice morfo špatná, nízký pohyb a snížené množství, ale doporučeno IVF + ICSI. DNA spermií celkem dobrý. OVšem já mám vyšší TSH, s čímž se teď nebude nic dělat, případně až v těhu hlídat, ale co je horší - našli protilátky na lepek. Celiakie může být příčinou neplodnosti, organismus má rozhozený imunitní systém…Takže vyšetření na alergologii nejdříve 30.4. (dřívější termíny nejsou volné), podle výsledků buď IVF v červnu - červenci, nebo pokud se to potvrdí, tak 3 měsíce dieta, pak teprve kontrola a IVF někdy v říjnu :zed:
Dieta je teda doživotní s rizikem dědičnosti nemoci na miminko…

Ladun,
co je TSH?
A na ten lepek ti přišli jak, z krve? Pozoruješ na sobě nějaké projevy na ten lepek?
Co obnáší ta dieta? Bez určitého pečiva, mouky nebo co přesně?
Ach jooo, drž se holka … někdo tu cestu k miminku nemá vůbec jednoduchou :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6540
14.3.12 13:33

Iki,

TSH je jedna z věcí, která vypovídá o funkčnosti štítné žlázy. To, že je zvýšený znamená, že mi funguje štítná žláza trošku míň. Ale aby se to nějak řešilo, to by muselo být víc složek mimo referenční meze. Akorát v těhu by se to muselo hlídat.
No a s tím lepkem by mě nikdy nenapadlo, že mám problém. Dělá se to z krve.Vůbec nic na sobě nepociťuju a to jím pečivo každý den. Ta dieta spočívá v tom, že nesmíš výrobky z mouky, těstoviny a já nevím co ještě (nemám to tak nastudované), případně si můžeš sama upéct nebo koupit bezlepkové pečivo, ale je to drahé.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5198
14.3.12 14:38

Ladun,

aha … to jsem vůbec nevěděla že i tohle může ovlivnit úspěch/neúspěch. Takže teď budeš mít tu dietu a pak se uvidí jak ti vyjdou další testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6540
14.3.12 14:45

Iki,

teď se nebude dít nic do 30.4., to jdu na to vyšetření, zda se vůbec celiakie potvrdí. Pokud ne, tak budem plánovat IVF (což doufám) a pokud ano, tak bude na celý život dieta. Po 3 měsících, kdy už by tím pádem při dodržování diety neměly být protilátky proti lepku, tak můžem jít do IVF. To vychází někdy na říjen :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5198
14.3.12 15:22

Ladun,

jasný … už jsem to pochopila. Budu držet palce aby se to nepotvrdilo, protože ta dieta musí být dost těžká ne, o finanční stránce ani nemluvím.
Ať se to nepotvrdí a jdete do IVF v květnu :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6540
14.3.12 15:56
ikina píše:
Ladun,jasný … už jsem to pochopila. Budu držet palce aby se to nepotvrdilo, protože ta dieta musí být dost těžká ne, o finanční stránce ani nemluvím.
Ať se to nepotvrdí a jdete do IVF v květnu :hug: :hug: :hug:

Iki,

v květnu se teprve dozvím výsledky a vzhledem k tomu, že budu mít dlouhý protokol, tak by IVF bylo úplně nejdřív v červnu. Jak jsi na tom Ty? Kdy plánujete KET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5198
14.3.12 16:07

Ladun,

ty výsledky trvají měsíc?
Já včera napsala email lékařce do CAR, aby se ozvala až bude mít výsledky z rozboru děl. sliznice a operační protokol a pak se uvidí co vymyslí. Do 14 dnů od operace by to měla mít. Dnes mi psala, že čeká na poštu a že hned volá. Takže si myslím že nám řekne ať proběhne jedna MS a pak asi, takže by to vyšlo někdy na květen.
Chtěla bych co nejdříve, když mi dělali tu úpravu kanálku, tak ať se to zase nezmenší nebo co já vím :-))))))))
Znovu na to už nejdu, ty jizvy dost bolí … člověk se jenom válí, nemůže ani nic dělat a fakt mi tohle vadí, vydržím hodně ale nedělá mi dobře koukat na můj zašitý pupík :-(
IUI zkoušet nebudem, myslím že jsme zkoušeli i přirozeně dost a nepovedlo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
14.3.12 18:42

Ladunko :hug: to mě mrzí - takové špatné zprávičky… Ale přeci z toho musí být východisko. POdle toho co vím tak je opravdu drahé pečivo a celkově potraviny pro celiaky - ale můžeš spoustu pečiva pozkoušet doma. Já jsem si pekla svoje chlebíky - míchala jsem si je podle chuti…

Návrh ještě nemáme - je dost času, ale jak budou určitě přihodím.
Mě čeká zítra artroskopie kolene, takže budu dva dny jen ležet a válet se doma v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
14.3.12 22:11

ladun :hug: . holky, mam pocit, ze se svet zblaznil.nase deti uz snad ani prirozene plodit nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
14.3.12 22:26

Ahoj holky jen se trochu vmísím :mrgreen: Prodělala jsem toho hodně a můžu říct z vlastní zkušenosti,že jak Pronatal tak Gennet si nenechají ani korunu na víc. V Gennetu jsem podstoupila 4× sledovaný nativ bez stimulace kdy jsem docházela na UZ a neplatila jsem ani korunua to nepočítám léky zadarmo nad limit pojišťovny ty mi dala DR z darů. Chodila jsem na letnou k DR Brandejské. Poslední IVF jsem byla v Pronatalu na plně hrazeném IVF. Na UZ před punkcí mi bylo zjištěno,že mám 3 folikuky a DR řekla,že to tedy nebudou brát jako IVF za 26 000,–, ale jako natiuv za 13000,– a po odběru,kdy byly folikuly prázdné mi vracela DR ještě 6 500,–,že laboratoř nedělala nic což mně překvapilo.
Takže moje zkušenost. Držím vám všem moc a moc palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6540
15.3.12 08:53

Iki,

mě dr. po laparu řekla 2 MS,ať se obnoví po zárkoku sliznice, ale to oni zrovna nějak opravovali CAR. tak to možná bylo kvůli tomu :nevim:
Nevím, kdy ty výsledky budou, ale minule jsem je z alergologie měla za měsíc, tak s tím tak počítám…

Simčo, tak tu operaci dobře zvládni ;) :hug:

Teri,

a co Vy, jaké máte plány dál?

Blani,

vy toho teda máte za sebou… 8o :zed: Snad už se konečně i u Vás štěstí zastaví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17327
15.3.12 09:08

Ladu díky - ještě sedím u táty v kanclu a účtuju si, ale tak za hodinku vyrazím - mám to do centra asi 2 minutky autem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5198
15.3.12 10:31

Simčo :mavam:
tak ať tě moc netrápí a rychle se uzdrav :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí