Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Térouš píše:
holciny, ja nevim, jestli do toho ivf vubec znova jit…
Teroušku ![]()
neblázni, miminko chcete ne … udělejte pro to všechno
Vím že to je náročný ve všech ohledech, ale bojujte ![]()
ja nevim holky. chci mimco a nechci mimco. ne ze bych nechtela. nevim, co to se mnou posledni dobou je. je mi blbe z toho, ze je ivf takovej byznys a nevim, jestli mi chteji fakt pomoct nebo jen vytahnout prachy.
Teroušku to je špatný - jestli z tebe chtějí vytáhnout prachy, nebo jim jde o tebe jako člověka opravdu nepoznáš. Já prošla 3 CARy a pocit, že jde lidem o mě jako o člověka a moje trápení jsem dostala až v Olomouci…
Térouš píše:
ja nevim holky. chci mimco a nechci mimco. ne ze bych nechtela. nevim, co to se mnou posledni dobou je. je mi blbe z toho, ze je ivf takovej byznys a nevim, jestli mi chteji fakt pomoct nebo jen vytahnout prachy.
Teri,
ono je to hrozně těžké období. Když první IVF nevyjde, tak má člověk hrozný strach jít do dalšího pokusu. A někdy z toho může pramenit i to, že má člověk trochu pocit, že to snad vlastně ani nechce.
Já jsem si po každém neúspěchu vždycky opakovala, že když to nevyšlo, tak aspoň můžu dělat, jíst a pít co chci, neřve mi doma v noci děcko, můžu se vyspat, dělat, co chci…A to všechno jen proto, abych se nějak utěšila. Až jsem si našla víc důvodů, proč nemít mimčo, než ho mít. Ale uvnitř si to strašně přeju a to ani strach ani argumenty nepřehluší.
Jestli máš pocit, že z Vás jen tahají peníze, zkus jiný CAR. Už jen proto, že Vám udělají aktuální vyšetření a to člověku dodává pocit, že se o něj starají a je v dobrých rukou ![]()
Simčo,
my jsme přešli do Heliosu, byli jsme na novém hormonálním profilu a vyšetření integrity DNA spermií a v úterý jdem na výsledky a domluvit další postup. Podle DNA spermoušů se určí, zda má vůbec význam ještě IUI, nebo pokud bude spermio horší, tak ICSI a pokud ještě horší, tak PICSI. Ale podle prvního IVF, kdy nám vydržely embrya jen ty s PICSI, tak neočekávám nějaké skvělé zprávy. IVF plánujeme na květen s tím, že budu mít dlouhý protokol, takže začnu píchat ke konci dubna. Jsem zvědavá a mám strach, co se dozvíme z těch výsledků ![]()
A co Vy, kdy do toho jdete znovu? Jak pokračujete s baráčkem?
Tý jo Ladu taky to nemáte jednoduché… Vypadá to že do dalšího pokusu jdeme spolu - já čekám MS okolo 14.4. - dlouhý protokol se začátkem píchání 2.5. (podle toho jak to bylo při prvním pokusu) takže do toho jdeme spolu????
Ladu ty jsi z Brněnska???
Jinak domeček se zase začal hýbat - v pondělí začali kluci konečně tahat elektriku - mám všude strááášně moc drátků až jsem sama koukala
Alda konečně dozdívá zdi co chyběly a mám slíbené že do konce března bude hotová elektrika, voda, odpady a pokud nebudou komplet hotové omítky vnitřní tak budou aspoň rozpracované. V dubnu bychom chtěli řešit podlahovku. a pak už budou zbývat „jen“ stropy a pak čisté práce (koupelna, dlazba na zem) a kuchyň ![]()
Hurvínek a válka co??? ale chci se na podzim stěhovat, aby se broučci mohli narodit do nového domečku ![]()
No to víš, že jo!
Jednak, že se narodí do nového domečku a jedna že jdem do toho spolu ![]()
Máte ještě kus práce před sebou, ale jste šikovní, že už máte tolik práce udělané. Teď už to bude veselejší, když budete finišovat a těšit se z nového domečku ![]()
jj, jsem z Brna ![]()
Já bych osobně do toho šla už tento měsíc, ale byli jsme u jednoho „léčitele“, který se zabývá dispoziční prognostikou a ten chtěl, abychom mu dali ještě měsíc čas, aby nás mohl „srovnat“. Ono je to složitější, musela bych tu napsat román, abycho to vysvětlila ![]()
Kuchyň už máš vybranou?
já kuchyň to je kapitola sama pro sebe - já sjem si nakresila asi 3 návrhy, další návrh jsme dostali od jedné známé co se tím živí a prd - manža si zase nevybral… každou variantu mi shodí ze stolu… Teď jsme vymysleli další variantu a uvidíme…
Jinak si chci kuchyń dělat asi v Polsku - švagrová ji odtamtud má (bydlí v těšíně) a je spokojená - tak půjdu na jistotu… to co ti řeknou tady cenu bez spotřebičů tak tam se dostaneš na nižší cenu a ještě se spotřebičema… A švagrová ji má už 4 roky a bez problému…
jak manža si nemůže vybrat? To u Vás vaří on
?
Tak jestli na tu kuchyň máte dobré reference, tak proč ne. U nás jsou ty ceny šílené
![]()
ne - manža vařit nebude - ale vadí mu moje prostorové chápání… takže do toho kecá…
Ale už jsme se snad dohodli na tom jak to bude vypadat. Ještě čekáme jak nám to ta známá překreslí - pak naplánujeme výlet ke švagrovcům a skočíme se švagrovou do Polska na tu kuchyń…
určitě se nakonec dohodnete a bude se líbit oběma ![]()
Máte to do Polska blízko?
Ani ne Ladu - jsem od Zlína - ale prostě tohle je věc, u které se ti to vrátí… Nedělají kvalitou špatné věci tak budu věřit…
Térouš píše:
Ahoj, naprosto chápu tvojí náladu, já jsem na tom podobně. Mám za sebou první konzultaci před druhým IVF v Gennetu v Arše, přijde mi to tam, já nevím , jak to nazvat, na mě moc do očí bijící tvrdým businessem
. Všichni relativně příjemní, ale…, jsem objednaná cca za měsíc na genetiku a tak… Ale co si myslet o zařízení, které je vybudováno v centru Prahy s nájmem ani lepší nemyslet a tvářícím se nóbl.
No ještě neházím flintu do žita… Teď momentálně, jindy to mám jak ty, najdu milion důvodů proč mimi nemít - cestování, klid - prostě pohodlí.
Do toho strach z další stimulace, při prvním IVF jsem hrozně přibrala a ještě se mi to nepodařilo zhubnout a to cvičím, střídmě jím. Po prvním IVF jsem marodila co 14 dní mi něco bylo… Do toho zkušenost z Pronatalu, kdy po IVF jsem měla nějaké potíže a už jsem se tam pomoci nedovolala …
Prostě to mám podobně, chvíli se na to těším a chvíli přemýšlím zda to vlastně má cenu přivádět dítko na tento svět
.
L.
lami, taky jsem v Arše.
jinak holky diky. pujdem do toho asi v kvetnu.