Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malefic píše:
Léčim se na psychiatrii,
To znamená, že jsi zavřená někde ve špitále, a o děti se stará kdo? Nebo to je léčení, na které docházíš?
Mám takový pocit, že na psychiatrii ti řekli to, co my tady. Sbalit kufry, vyměnit zámek a poslat chlapa do háje.
Lidi, prosím vás, pište empatičtěji, jinak ničemu nepomůžete, spíš naopak. Je potřeba, aby se zakladatelka nestáhla. Už to, že má odvahu sem takhle napsat, je super a určitě ji to stálo nemálo úsilí. Týrání je začarovaný kruh. Už jen přiznat si to, je velmi těžké. Takový člověk má velmi nízké sebevědomí díky tomu, čím si dlouhodobě prochází a dost často hledá chybu u sebe. Stává se z toho patologický jev. Nějaké hartusení apod. takovému člověku nijak nepomůže. Chce to dodat odvahu, uklidnit, že to bude dobré a prostě podpořit!
@malefic také jsem se bránila tomu, udat manžela na polici. Týrání jak psychické i fyzické se stupňovalo a já nakonec skončila v nemocnici, sama sobě nepodobná, se zlomeninami, s otřesem mozku.Pak teprve jsem ho zažalovala, odešla od něj. ![]()
@mojmira píše:
@malefic také jsem se bránila tomu, udat manžela na polici. Týrání jak psychické i fyzické se stupňovalo a já nakonec skončila v nemocnici, sama sobě nepodobná, se zlomeninami, s otřesem mozku.Pak teprve jsem ho zažalovala, odešla od něj.
To je strašný.. ![]()
@WERISKA píše:
To je strašný..
vydržela jsem s ním xx roků, pořád jsem si myslela, že to bude dobrý, ale bylo to spíš naopak. Děti už mám dospělé, tak jsem nemusela řešit, co s námi bude. Nakonec si pro mě do nemocnice přijela dcera, bydlím teď u ní. A on je buhví kde.
Nech vyměnit zámek, až bude v práci. Pokud by dělal bordel, tak bych volala policii. Jeho věci mu může předat někdo z rodiny. Jeho výhrůžky ohledně dětí bych nebrala vážně, pochybuju, že by se někdo takový o ně staral.
A tvych deti ti neni lito? Ziji v tom a vnimaji. Prebiraji model chovani a ponesou si to do zivota. Kontaktuj nejakou poradnu a res to hlavne kvuli nim.
Aby se člověk dokázal alespoň trochu změnit, musí chtít především on sám. I tak je to těžké, ale jde to. Pokud on sám nechce, je návštěva u psychiatra, psychologa,… ztráta času.
Děkuji za rady. a ještě mám dotaz, můžou mi jeho rodiče sebrat děti, nebo i on sám? když on argumentuje tím, že jsem blázen a lečím se u psychiatra? (docházím tam) a že nejsem chopna se o děti postarat sama? ( i když jsem denne sama doma s dětma a on v práci?
)a že nemám práci, a nebudu mít na potřeby pr děti a na vše co budou me děti za chvíli potřebovat_? zatím
@malinika píše:
Aby se člověk dokázal alespoň trochu změnit, musí chtít především on sám. I tak je to těžké, ale jde to. Pokud on sám nechce, je návštěva u psychiatra, psychologa,… ztráta času.
a kdyby svolil, má to význam?
@malefic píše:
a kdyby svolil, má to význam?
většinou nesouhlasí, myslí si totiž, že problém nemá. Vždycky jsem slyšela, nemáš být pi..,já jsem v pohodě.
@malefic píše:
Děkuji za rady. a ještě mám dotaz, můžou mi jeho rodiče sebrat děti, nebo i on sám? když on argumentuje tím, že jsem blázen a lečím se u psychiatra? (docházím tam) a že nejsem chopna se o děti postarat sama? ( i když jsem denne sama doma s dětma a on v práci?)a že nemám práci, a nebudu mít na potřeby pr děti a na vše co budou me děti za chvíli potřebovat_? zatím
A jak malé ty děti jsou? On má vyživovací povinnost, tak i tak. Zkouší na tebe, co se dá a normálně tě vydírá. Nedej se. Obrať se na Bílý kruh bezpečí, jak už tu někdo dával odkaz. Oni ti případně v začátku pomůžou, poradí, co máš dělat a tak.
@mojmira píše:
většinou nesouhlasí, myslí si totiž, že problém nemá. Vždycky jsem slyšela, nemáš být pi..,já jsem v pohodě.
jednou už svolil, tak proto to zkouším dál, ale nějak z toho seslo.. začal zase sekat latinu
takže to zkusím ještě jednou a kdyžtak se obrátím na zámečníka,,
@Amys píše:
A jak malé ty děti jsou? On má vyživovací povinnost, tak i tak. Zkouší na tebe, co se dá a normálně tě vydírá. Nedej se. Obrať se na Bílý kruh bezpečí, jak už tu někdo dával odkaz. Oni ti případně v začátku pomůžou, poradí, co máš dělat a tak.
male mají 4a 3 roky a
@malefic Podle všeho nejen tyran, ale i manipulátor (vyhrožuje, dělá z tebe blázna…).
Přečti si na netu něco o psychopatii (popř. narcismu nebo hraniční poruše - často se to prolíná). Pokud ho v tom popisu „najdeš“, věz že mu žádnej psychiatr nepomůže, protože definice takovýho člověka by se skutečně dala parafrázovat jako „hajzl z hloubi duše“. Není to psychická „nemoc“ (psychicky nemocnej člověk si neuvědomuje, že ti něčím ubližuje; psychopat to dělá cíleně a má z toho potěšení), nedá se léčit.
Příspěvek upraven 21.07.15 v 12:57