Jde léčit tyran?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
177
21.7.15 12:56
@Amys píše:
A jak malé ty děti jsou? On má vyživovací povinnost, tak i tak. Zkouší na tebe, co se dá a normálně tě vydírá. Nedej se. Obrať se na Bílý kruh bezpečí, jak už tu někdo dával odkaz. Oni ti případně v začátku pomůžou, poradí, co máš dělat a tak.

a jaká je pravdepodobnost, že by mi děti opravdu zval? argumentuje, že bude chodit do práce a jeho matka se starat o děti.. z toho mám největší strach, že má pravdu. a co když vymenim jen tak zámek? to se smí? jakože když mu odepřu pristup k dětem, co se bude dít dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.7.15 12:57
@malefic píše:
jednou už svolil, tak proto to zkouším dál, ale nějak z toho seslo.. začal zase sekat latinu :-) takže to zkusím ještě jednou a kdyžtak se obrátím na zámečníka,,

Pokud ti můžu poradit - nedávej mu už šanci. Tihle lidé jsou nenapravitelní. On chybu nevidí, ale zároveň si je vědom toho, co dělá. Chvilku tě bude oblbovat a zas se vše dostane do stejných kolejí a možná to bude jen horší. Jaký důkaz ještě potřebuješ, abys viděla, že si tě nezaslouží? Máš výhodu v tom, že máš vlastní byt a že nejste svoji. Teď tě zastrašuje a pak ze sebe bude pro změnu dělat chudáčka. Čím déle s ním budeš, tím těžší bude ho dostat pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
21.7.15 12:59

@malefic Nech si doložit od svýho psychologa, že tě muž týrá, a zajdi s tím na OSPOD jako první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
21.7.15 13:01

@Amys Přesně tak. A ještě hodí všechnu vinu za všechno úspěšně na ni (protože on se přece taaaak snaží, no ne?), až z ní za chvíli zbyde jen uzlíček neštěstí.

Rychle pryč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.7.15 13:03
@malefic píše:
a jaká je pravdepodobnost, že by mi děti opravdu zval? argumentuje, že bude chodit do práce a jeho matka se starat o děti.. z toho mám největší strach, že má pravdu. a co když vymenim jen tak zámek? to se smí? jakože když mu odepřu pristup k dětem, co se bude dít dál?

Nejdřív si přečti tohle a podle toho se zařiď, tam už se s takovými případy nejednou setkali a určitě budou vědět, co máš očekávat:

http://www.domacinasili.cz/…/prvni-krok/

První krok

Násilí mezi blízkými není normální.
Nikdo není povinen trpět.
Nikdo nemá právo jiného týrat psychicky či fyzicky.
Není se za co stydět. Vina je na straně násilné osoby.

Nepomůže nechávat si své pocity pro sebe.
Je dobré o trápení s násilným chováním blízké osoby říct známým, přátelům, spolupracovníkům a příbuzným, na které je možné se spolehnout.

Násilné chování blízké osoby může u ohrožené osoby vyvolat: • stálý stres a strach z příštího setkání • pocit, že když cokoliv udělá jinak, než násilná osoba říká, může to znamenat konec • pocit, že důvodem násilí blízké osoby jsou jen její chyby, že je to všechno její vina • snižování skutečných následků násilného chování blízké osoby • „slepotu“ vůči nebezpečí, které může v budoucnu hrozit (ohrožení života, ohrožení dětí) • pocit, že nikdo nemůže pomoci

Prvním krokem z domácího násilí může být:

• telefonát na některou z linek důvěry
  • telefonát na nepřetržitou DONA linku na tel. č. 2 51 51 13 13 (viz www.donalinka.cz)

Další místa odborné psychologické, sociální a právní pomoci:
Intervenční centra
Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy
Občanské poradny
Poradny Bílého kruhu bezpečí
Krizová centra psychosociální pomoci
Azylové domy

V případě akutního nebezpečí je nutné přivolat pomoc:
Záchranné lékařské služby (tísňové volání 155)
Policie ČR (tísňové volání 158)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
21.7.15 13:04
@Nabot píše:
@malefic Nech si doložit od svýho psychologa, že tě muž týrá, a zajdi s tím na OSPOD jako první.

ano, sice nejdu k psychologovi, ale psychiatrovi, tak si s ním řádne pohovořím a uvidím, co na to řekne, budu trvat na potvrzení. a zajdu s tím na OSPOD děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
21.7.15 13:12

Léčit se dá. Větším a silnějším tyranem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
21.7.15 13:13

@malefic A co na to vlastně říkal doteď? Řešili jste to spolu nebo jen léčí následky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
21.7.15 13:17

Včera se mi stala taková zvláštní věc a docela jsem z toho byla rozhozená.. Předcházelo tomu zase ty jeho "nic neumíš, jsi nanic, jsi pč, kdyby ses nechovala jak krv, tak to je jiné, ano hod vinu na mě.. atd. a nějak jsem to už neunesla a zhroutila se. bylo mi zle, srdce tlouklo, třáslo semi tělo, ale ne jen tak, jako když třeba se z někým pohádáte, ale tak že to prostě nešlo zastavit a odmitalo mě poslouchat… psorila sjem, aby mi zavolal záchranku. tak odešel, a když se vrátil, lhal, že jí dvakrát volal.ale neslysela jsem žádný hovor. potřetí když jsem ho prosila, tak mi řekl, že mě s**e a že si jí mám zavolat sama (měla jsem totiž celou ruku a krk od modřin, sice jsem mu taky nabančila, ale pardon,, má sila a jeho,, to je trošku rozdíl..) takže se asi bál, co by na to řekli.. zavolal tedy na mě mou matku, která bydlí nad námi a společně se na mě domlouvali co se mnou.. matka mi zavolala záchranku, ale když jí řekli, že si mě odvezou a nejméně na tyden uloží u nich zavěsila:-( chápu, mám malé děti, ale copak děti nepotřebují matku, aby se dostatečne zregenerovala? bohužel si neni ochoten kvuli moji nemoci ani vzit nemocenskou, nebo najít hlídaní.. pry to je dneska těžké.. takže mě zavřeli v ložnici s pocitem, aže asi umírám na infakt, nebo nějakou uzkost, bylo mi fakt zle, tak jako ještě nikdy. a seděli spolu v obývaku a povídali si jaký jsem blázen. :-( mám chut je udat za neposkytnutí první pomoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
21.7.15 13:19
@malefic píše:
a kdyby svolil, má to význam?

Musel by být on sám o sobě vnitřně přesvědčený, že dělá něco špatně a že to chce změnit. Pokud svolí jen kvůli tomu, aby měl klid, nebo že to teda zkusí, nebude to k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
21.7.15 13:19
@Nabot píše:
@malefic A co na to vlastně říkal doteď? Řešili jste to spolu nebo jen léčí následky?

neřešili, doted jen lečí následky,, ale to byla vina jeho rodiny,, tchán mi nadával, že jsem p**a a spína a jeho druhý syn, mě fyzicky napadl, když jsem byla v 8 měsici s mladší dcerou.. potom mě vyhodili z domu.. nmo asi to jsou geny,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
21.7.15 13:21

@malefic No, pokud se do té nemocnice odvézt nenecháš, tak je na neposkytnutí pomoci těžko udáš, protože pokud „nepotřebuješ“ lékařské ošetření, tak těžko potřebuješ první pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
21.7.15 13:22
@malefic píše:
Včera se mi stala taková zvláštní věc a docela jsem z toho byla rozhozená.. Předcházelo tomu zase ty jeho "nic neumíš, jsi nanic, jsi pč, kdyby ses nechovala jak krv, tak to je jiné, ano hod vinu na mě.. atd. a nějak jsem to už neunesla a zhroutila se. bylo mi zle, srdce tlouklo, třáslo semi tělo, ale ne jen tak, jako když třeba se z někým pohádáte, ale tak že to prostě nešlo zastavit a odmitalo mě poslouchat… psorila sjem, aby mi zavolal záchranku. tak odešel, a když se vrátil, lhal, že jí dvakrát volal.ale neslysela jsem žádný hovor. potřetí když jsem ho prosila, tak mi řekl, že mě s**e a že si jí mám zavolat sama (měla jsem totiž celou ruku a krk od modřin, sice jsem mu taky nabančila, ale pardon,, má sila a jeho,, to je trošku rozdíl..) takže se asi bál, co by na to řekli.. zavolal tedy na mě mou matku, která bydlí nad námi a společně se na mě domlouvali co se mnou.. matka mi zavolala záchranku, ale když jí řekli, že si mě odvezou a nejméně na tyden uloží u nich zavěsila:-( chápu, mám malé děti, ale copak děti nepotřebují matku, aby se dostatečne zregenerovala? bohužel si neni ochoten kvuli moji nemoci ani vzit nemocenskou, nebo najít hlídaní.. pry to je dneska těžké.. takže mě zavřeli v ložnici s pocitem, aže asi umírám na infakt, nebo nějakou uzkost, bylo mi fakt zle, tak jako ještě nikdy. a seděli spolu v obývaku a povídali si jaký jsem blázen. :-( mám chut je udat za neposkytnutí první pomoci…

8o 8o 8o Zdrhej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59386
21.7.15 13:25

@malefic 8o 8o okamžitě k lékaři at máš důkaz že tě bije :? a tvoje matka je taky pěknej magor když viděla že je tě zle a nic neudělá :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.7.15 13:25
@malefic píše:
neřešili, doted jen lečí následky,, ale to byla vina jeho rodiny,, tchán mi nadával, že jsem p**a a spína a jeho druhý syn, mě fyzicky napadl, když jsem byla v 8 měsici s mladší dcerou.. potom mě vyhodili z domu.. nmo asi to jsou geny,,

Na co ještě čekáš, jsi v právu. To bušení srdce a spol jsou následky a teda mrzí mě, že nemáš zastání ani ve vlastní matce… Místo aby se nabídla, že děti pohlídá. No a tvůj partner se holedbá, že děti ti sebere a hlídat je bude jeho matka… A když bys potřebovala do nemocnice, tak pohlídat nemůže? Pokud máš modřiny i teď, popadni děti, upaluj k doktoru, nech si to zaevidovat, ať máš důkazy. A toho, že mu to oplácíš, se neboj. Bránit se nějak musíš. Přece se nenecháš zabít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí