Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Amys píše:
@malefic A ty jsi teď sama a máš chvilku klid? Jestli jo, tak zvedni ten telefon a zavolej. Opravdu se neboj, oni ti hlavu neutrhnou. Popiš jim problém tak, jak jsi ho tu popisovala nám. Že se jedná o dlouhodobou záležitost, že tě ponižuje, upírá ti lékaře atd. Že ti vyhrožuje sebráním dětí, pokud to budeš nějak řešit, zkrátka, že tě zastrašuje a že bohužel nemáš ani zastání v nejbližší rodině a že jsi bezradná. Ale řeš to, prosím tě, hned teď. e chvíli, kdy to partner zjistí, tak nejspíš ze zastrašování přejde do vydírání a bude dělat jaký je chudák, ale nenech se. Nenech se zmanipulovat ani matkou a ni nikým jiným a kdyby něco, volej policajty (kdyby si chtěli na tebe někde počíhat a bála by ses vyjít z baráku). Na nic nečekej, lepší už to nebude. Jedině horší.
děkuji za kontakt, ted jsem tam volala. stačí jen vyměnit zámek a zajít na uřad nahlásit, že chci děti do vyhradní péče, a z jakého duvodu prozatím a potom rozhodne soud, paní byla velice milá a řekla mi, že mi děti sebrat nemuže, ani když návštěvuju psychiatrickou ambulanci. ale má právo je vidět s čímž pocítam. tak džte palce, jak se vrátí zkusím se s ním nějak slušně domluvít a když to nepomuže tak zítra ráno volám zamečníka a jdu na urad.
@malefic ne, toho zámečníka udělej hned! Do zítřka tě zase zmanipuluje.
@malefic Z toho, co píšeš, je mi úplně ouzko. Sama si uvědomuješ, že to, co se ti děje, NENÍ v pořádku, protože jsi sebrala odvahu se o to podělit alespoň takhle anonymně. To je dobře.
Jistě, z pohledu deprivanta je všechno, co dělá naprosto v pořádku. Dokonce má tu moc o tom přesvědčit i ostatní v okolí oběti, kterou tím úplně izoluje. Svou oběť psychicky zdeptá a pak ji nazve bláznem. A ostatní mu to věří, protože on je přece v klidu (= „ten normální“). Nenech se prosím zničit. je to hrozně důležitý i kvůli dětem. Modřiny na krku musí co nejrychleji vidět nestranný lékař.
@malefic píše:
děkuji za kontakt, ted jsem tam volala. stačí jen vyměnit zámek a zajít na uřad nahlásit, že chci děti do vyhradní péče, a z jakého duvodu prozatím a potom rozhodne soud, paní byla velice milá a řekla mi, že mi děti sebrat nemuže, ani když návštěvuju psychiatrickou ambulanci. ale má právo je vidět s čímž pocítam. tak džte palce, jak se vrátí zkusím se s ním nějak slušně domluvít a když to nepomuže tak zítra ráno volám zamečníka a jdu na urad.
Držím moc palce. Ideální by bylo se s ním radši ani nedomlouvat, mám strach aby ti neublížil nebo nějakým způsobem nezabránil v tom, co chceš udělat… Stačí, aby nešel do práce, někam tě zavřel a vzal ti mobil… Možná se zkus nějak pro tyhle případy pojistit. Jestli máš třeba ještě nějaký náhradní mobil, někam si ho ukliď a nevykládej všechny karty na stůl. U takovýhle lidí pomůže chvilka překvapení, t akže by se ti mohlo stát, že ho z bytu nevystrnadíš jinak, než lstí. Pamatuj na to!
@malefic píše:
já chtěl aby me odvezli, ale oni si to nepřáli..
A když si přivede kamaráda a bude si přát aby ses s ním vyspala, tak to taky uděláš?
@j.a.n.i1 píše:
A když si přivede kamaráda a bude si přát aby ses s ním vyspala, tak to taky uděláš?
to mluvíš o mém chlapovi?
@mojmira píše:
@j.a.n.i1 omlouvám se, že jsem reagovala, to ty vzpomínky.
Naopak, je dobře, že sem píšeš! To všem v podobné situaci velmi pomůže
Tobě gratuluju, že jsi dokázala odejít. Zakladatelka téhle diskuze to jistě taky zvládne ![]()
@mojmira Promiň, já chtěla nějak opatřit zakladatelů, že není normální aby o sobě v tak zásadních věcech nechala rozhodovat a fakt mě nenapadlo, že bych se takhle blbě mohla trefit ![]()
@j.a.n.i1 píše:
no ono, když mají jedine oni mobil v ruce a vy ležíte na zemi neschopní se pohnout, tak si asi težko sami zajistíte pomoc ![]()
@malefic Nevhodných příspěvků si nevšímej. Zvládneš to, neboj! Jsi na dobré cestě. Teď už zvládnout toho zámečníka a konečně se ti uleví. Hlavně se nenech znova zmanipulovat. Už ses rozhodla, tak nepřestávej. A fakt zauvažuj nad tím, že to vyřešíš hned teď. Tedy pokud už nepřišel z práce, pak by to bylo lepší odložit na další den. A radši mu to ani neříkej, protože fakt hrozí, že si začne dávat pozor a jen tak se ti ho nepodaří ho vystrnadit. Teď ještě věří tomu, že to neuděláš, že nejsi dostatečně silná. Ale ty jsi ![]()
@malefic píše:
no ono, když mají jedine oni mobil v ruce a vy ležíte na zemi neschopní se pohnout, tak si asi težko sami zajistíte pomoc
Hele to bude dobré, nejsi vinna!
Je už doma nebo ještě nepřišel? Měla by sis najít radši to číslo na zámečníka, ať ho máš připravené. Dej si ho už do mobilu. Případně si tam připrav i číslo na policii, když by bylo nejhůř.
Ano, ted už jsem, zámek už mám sehnaný, ještě někoho, kdo mi ho tam přijde nasadit,, to se mi nějak nedaříí. ale ješta mám tak hodinkua apul na to cas
@kdochcekam Hele, to už je třetí provokace na 2 stránkách…vážně tě to baví? Evidentně to tady nikoho nezajímá, jen to tu spamuješ. ![]()
@kdochcekam píše:
Tobě bych tak pomohla, že bych tě nechala prohlásit za nesvéprávnou a hlavně ti vzala děti. Nechápu co jsi za matku.
Mohla by sis ty keci už nechat???!!! Tady jde o život. Takže si klidně můžeš svoje rozumy jít psát do nějaké odlehčené diskuze, ale ne sem. Tohle není sranda.