Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@malefic píše:
moje drahá matička mi právě řekla, že si mám okamžite přetat hrát na chuddáčka a jít poskládat prádlo
ani nevíte, jak se mi ulevilo, jak za sebou práskla dveřma a uražena, protože jsem jí řekla, že mě ten parchn*nt tyra a řekla jsem jí, že ji to nezajíma
Nóóó, tak k tomu není co dodat…pokud bych se v takové situaci ocitla já, sebrala bych všechnu odvahu a co nejdřív se odstěhovala. žádný chlap nestojí za to, aby si od něj žena nechala ubližovat a navíc je to dost špatný příklad pro děti, nehledě na to, že z toho pak taky můžou mít psychické problémy. poptejte se na sociálce, tam vám řeknou co jde udělat a případně Vám poradí kam se odstěhovat. jsou i azylové domy pro matky s dětmi.
@Blekota píše:
Podle těch smajlíků, které dáváš do textu mi připadá, že jsi vysmátá a z nás si tady děláš prde. l.
to bude asi tím, že mi nezbývá nic jineho, než se už jen smát tomu, jak jsou má rodina zaslepení.. no dneska jen stačí, aqby vás zeť odvezl do obchodu a to vám tsačí, potom jde vše ostatní stranou
@malefic Asi bych matičku i povedeného manžílka kopla do zadele, sebrala děti a šla…okamžitě. Máš nějakou kamarádku, sestru, sestřenku, babičku…kdo by tě dokázal podržet?
@j.a.n.i1 píše:
@malefic No, pokud se do té nemocnice odvézt nenecháš, tak je na neposkytnutí pomoci těžko udáš, protože pokud „nepotřebuješ“ lékařské ošetření, tak těžko potřebuješ první pomoc.
já chtěl aby me odvezli, ale oni si to nepřáli..
@malinika píše:
@malefic Asi bych matičku i povedeného manžílka kopla do zadele, sebrala děti a šla…okamžitě. Máš nějakou kamarádku, sestru, sestřenku, babičku…kdo by tě dokázal podržet?
ne, moje rodina,, jsou všichni,, takovi zvláštní lidé.. zastavaji názor, že co nebylo kdysy(psychiatr atd) tak je to dneska jen zlo a kamaradka má svých problému dost..
@zuzka0011 píše:
Nóóó, tak k tomu není co dodat…pokud bych se v takové situaci ocitla já, sebrala bych všechnu odvahu a co nejdřív se odstěhovala. žádný chlap nestojí za to, aby si od něj žena nechala ubližovat a navíc je to dost špatný příklad pro děti, nehledě na to, že z toho pak taky můžou mít psychické problémy. poptejte se na sociálce, tam vám řeknou co jde udělat a případně Vám poradí kam se odstěhovat. jsou i azylové domy pro matky s dětmi.
byt je napsaný na mě. i děti tu jsou hlášené, skusím zajít i na sociálku a uvidím co se dá dělat
@Blekota píše:
Podle těch smajlíků, které dáváš do textu mi připadá, že jsi vysmátá a z nás si tady děláš prde. l.
Tohle není kec, bohužel, tohle už je zoufalství…
Já nevím, ale začínám mít pocit, že z jejich strany je vše v pořádku a že to tak je správně
protože jsem si vzdycky myslela že alespon moje máma bude ten, kdo bude stát na mé straně.
@Amys píše:
Tohle není kec, bohužel, tohle už je zoufalství…https://www.emimino.cz/…erem-209728/
bohužel to je také můj příspěvek
nevím co víc říct
@malefic píše:
byt je napsaný na mě. i děti tu jsou hlášené, skusím zajít i na sociálku a uvidím co se dá dělat
Ne na sociálku, normálně kontaktuj třeba nepřetržitou DONA linku na tel. č. 251 51 13 13. Sociálka ti v tomhle nijak nepomůže. Ty potřebuješ pomoct celkově a poradit, co máš dělat. Oni ti pomůžou vše zařídit. Sama jsi ztracená, pokud nemáš podporu ani ve vlastní rodině ![]()
@malefic Tyran - záleží, co je v podkladu tohoto agresivního jednání. Pokud je to porucha osobnosti - tak bohužel, léčit nelze, navíc - takový člověk je přesvědčen o tom, že on je dobrý a v pořádku a vadné je okolí. Důležité v tomto případě je - dostat se co nejdál od něho, naděje na zlepšení prostě není. Chápu - je to těžké, zvláště máte-li s ním děti.
K zamyšlení - podobné typy lidí, kteří tyranizují své okolí - si vyhledává určitá specifická skupina žen. Pro tyto ženy je typické, že ani poté, co zjistí, že jejich manžel je tyran, ho nejsou schopny opustit. Omlouvají ho a dokonce hledají chybu u sebe… tyto ženy trpí, ale nejsou schopny se z toho vztahu vymanit. Takže je-li to váš případ, sebrat sílu, poradit se s odborníkem a přerušit ten bludný kruh - tyrana se zbavit.
@malefic píše:
Já nevím, ale začínám mít pocit, že z jejich strany je vše v pořádku a že to tak je správněprotože jsem si vzdycky myslela že alespon moje máma bude ten, kdo bude stát na mé straně.
Tohle je úplně normální, že si myslíš. To si myslí každá oběť domácího násilí. Ty opravdu nejsi ta špatná!!! Jsi v právu. Oni jsou divní a je zcela normální, že tobě se to nelíbí. Takovéhle chování by se nelíbilo nikomu.
@malefic A ty jsi teď sama a máš chvilku klid? Jestli jo, tak zvedni ten telefon a zavolej. Opravdu se neboj, oni ti hlavu neutrhnou. Popiš jim problém tak, jak jsi ho tu popisovala nám. Že se jedná o dlouhodobou záležitost, že tě ponižuje, upírá ti lékaře atd. Že ti vyhrožuje sebráním dětí, pokud to budeš nějak řešit, zkrátka, že tě zastrašuje a že bohužel nemáš ani zastání v nejbližší rodině a že jsi bezradná. Ale řeš to, prosím tě, hned teď. e chvíli, kdy to partner zjistí, tak nejspíš ze zastrašování přejde do vydírání a bude dělat jaký je chudák, ale nenech se. Nenech se zmanipulovat ani matkou a ni nikým jiným a kdyby něco, volej policajty (kdyby si chtěli na tebe někde počíhat a bála by ses vyjít z baráku). Na nic nečekej, lepší už to nebude. Jedině horší.
@malefic píše:
Bože, on tam nemá Trvalý pobyt, tak vyměň zámek a domů jej nepusť"!!! Pak až na sociálku.