Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vymena zamku je hezka vec, ale nic dlouhodobe neresi…
@ Tazatelka: Je treba bejt neuprosnej a nebrat ohledy na nikoho jen na sebe - tobe jde vicemene o zivot. Asi to pro tebe ve tvoji situaci nebude lehky, ale promysli si, co udelas jako dalsi kroky. Bude ti treba vyhrozovat v SMS - urcite je nemaz, je to dukaz, ze ti vyhrozuje. Pokud ti ublizi, jdi k lekari, oznam to na policii. Zavolej na nejakou linku a porad se, jak postupovat - jsou ruzny azylovy domy pro matky s detma, pokud bys z nej mela strach, muzes timto zpusobem zmizet z jeho dosahu.
Ze se lecis na psychiatrii ma pro soud podobnou vahu, jako ze se lecis na alergologii. Jaky mas problemy vis ty sama nejlip, ale ne kazda psychicka nemoc znamena, ze nejsi schopna se postarat o deti. Navic by bylo dobry promyslet, jak dokazat, ze psychicky problemy jsou nasledek tyrani - nejsem pravnik, ale asi bys pak mohla pozadovat i odskodneni (psychicka ujma na zdravi je podle meho srovnatelna s fyzickou).
Rozhodne bych ho ale zbytecne neprovokoval a „nemachroval“ - at je to jak chce, chlap je (vetsinou) fyzicky silnejsi nez zenska a pri navalu vzteku muze ztratit sebekontrolu.
Na stupidni komentare se tu vyprdni - bohuzel je hodne chytrolinu, ktery by se slozili uz po prvni poradny facce. Ja pred tebou hluboce smekam - jsi odkazana jen sama na sebe bez podpory rodiny a stejne to nevzdavas - jsi kanon! ![]()
@malefic Tak jak to dopadlo? Vyšlo to? jsi v pořádku? Trošku mě děsí, žes tu dnes nic nenapsala.
@Amys píše:
@malefic Tak jak to dopadlo? Vyšlo to? jsi v pořádku? Trošku mě děsí, žes tu dnes nic nenapsala.
Jsou 2 možnosti.
1. zase se nechala ukecat a má tyrana nasáčkovaného doma.
2. slaví, že se jej zbavila a zařizuje věci ohledně osvojení dětí do péče
Já pevně doufám, že se to nějak nezvrtlo. Koukala jsem ji na profil a byla online naposled, když nám tu sem psala. A jinak moc bych si přála, aby sem napsala, i kdyby vyměkkla a nepovedlo se. Já jí za to neodsoudím, ani se nebudu vysmívat a myslím si, že víc lidí. Od tyrana se neodchází lehko, ale to ví buď člověk, který si tím prošel nebo člověk, který se s týranými setkává. Pro obyčejného smrtelníka je toto nepochopitelné a já to chápu, ale pak je lepší, když sem takovýto lidé nebudou psát. Navést člověka, aby uskutečnil odchod od tyrana, je velice těžké a stačí jeden hloupě napsaný příspěvek a může to být všechno v tahu, veškerá snaha. Takovýhle lidé mají velmi nízké sebevědomí narušené neustálým obviňovaním rýznitele, takže prostě časem o sobě pochybují a uvěří (alespoň částečně) tomu, že je vina na jejich straně. Pak je těžké rozhoupat se k tak zásadnímu kroku, když si myslí, že je to i jejich chyba a nevěří si. A řeči: Já jsem to věděla, já jsem to říkala… jim vůbec nepomůžou.
@malefic Až se tu objevíš, tak, prosím tě, napiš. Klidně mi i napiš jen soukromou zprávu, jestli se ti nebude chtít psát sem ![]()
@kdochcekam píše:
Rozumím ti. Ale těch holek je tu tolik…a vždycky to dopadne stejně…Věřím že se ozve. Držím jí palce.
Tím spíš, že je jich tu tolik, není dobré sem psát pochybovačné věci. Určitě si to tu jako radu čtou další desítky týraných žen, které se ani nikdy na emimino nezaregistrují a prostě hledají rady na netu. Takže je lepší, když je to tu nastavené tak, aby je to motivovalo k tomu dovést to do konce. Stačí, že o sobě pochybují ony samy, nemusí o nich pochybovat ještě někdo další (může, ale je lepší, když si to nechá pro sebe).