Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky a popřípadě kluci
Chtěla bych poradit, popřípadě znát Vaše názory. Sama nevím, jak si počít. S partnerem žijeme již pět let v RD s jeho rodiči, my i rodiče mají své patro, v tom problém není. Ale můj protějšek mi začíná trošku přerůstat přes hlavu. Máme společně dvě dcerky a žijeme spolu (jak se říká na psí knížku). některé dny jsou v pohodě, ale dost často mám chutˇ sebrat děti i sebe a ukončit to. Nechci házet špínu jen na něj, protože i já mám své chyby, ale to co on provádí, nemůže normální typická ženská zvládnout. Když jsme v obchodě, častokrát mi vrazí nákupní košík do ruky, nechá mě tam stát bez peněz a s dětmi a odejde pryč, jen protože se děti nechovají podle jeho představ. Nedávno se mi objevila alergie na latex, (kondomy, hodinky atd) a po styku mě to pálí, svědí a je mi strašně zle, ale on mě stále dokola přemlouval, že to byla náhoda a že to mám ještě zkusit, protože si chce normálně zasouložit. tak jsme to tedy zkusili a výsledek byl ten samý s tím rozdílem, že v půli aktu kondom sundal, že to stejně nemá cenu, protože se nemůže udělat, a to, že mne to stále svědilo, si nevšímal. musel se prostě udělat. tečka. Od té doby jsme spolu nic neměli, u nás to bylo vždy tak, že jsme si o sex musela říkal já a přemlouvat ho. on nikdy nic sám nezačal. Někdy mne i odbyl a vysmíval se, když jsem to už prostě nevydržela a šla si to udělat sama. (nazýval mně uchylem) naše rozpory se týkají i jiných věcí, chod domácnosti, výchovy dětí, naši psi… nejhorší a nejponížující pro mne je, když mi začne před dětmi (3 a 4 roky) nadávat ty pio jedna,,, ty děko.. také to slyší jeho rodiče ze zdola, protože to jde prostě slyšet. Někdy mám chuť to ukončit, ale zaprvé nechci děti připravit o otce a nemám kam jít s dětmi. moje maminka si myslí, že je vše mezi námi ok. Někdy se už z něj cítím tak degenerovaně, že souhlasím se vším, co říká a s tím co nesouhlasím, to ani neříkám, protože když projevím svůj názor vždy má tisíce výmluv a odpovědí, které mne totálně uzemní a ještě z toho jsem zase já ta nejhorší. před pul rokem přestěhoval v obývaku sedačku,, před tydnem ji přestěhoval zpět, ale řekla jsem mu, že to neni dobrý nápad, protože dětí budou koukat zblízka na televizi a zkazí si oči. nechtěl mi jí pomoci dát zpět, tak jsem se na to vrhla sama, ale jakmile to viděl, odžduchnul mě a začal ji posouvat zpět. poté se začal chofat tak nepříčetně, že jsem schovala děti do pokojíčku a už jen sledovala jak se válí na zemi u sedačky, trhá ze sebe tričko a strašně řve… tak si říkám co s tím? jde to nějak změnit,, zachránit,, nebo zahodit pětiletý vztah a zachránit sebe a děti? Ano, vím, že by děti měly vyrůstat s oběma rodiči, ale děsim se toho, co z nich vyrostě, když jsou denně svědky sprostých slov a házení s jejich hračkami a ostatními věcmi. děsím se dne, kdy mi jedna z dcer řekne, že se jí hnusím, a že už mně nemůže ani vidět a je jí ze mne zle, jen protože to vidí u svého otce…
Já si myslim, že tohle je už jen o trápení.. Za mě odejít.. Ale je to jen muj názor.. Prožívam něco podobnýho, jen z pozice toho ‚dítěte‘.. ![]()
Me stacila tadle veta : nejhorší a nejponížující pro mne je, když mi začne před dětmi (3 a 4 roky) nadávat ty pio jedna,,, ty děko. Pak by dostal valeckem ba testo do hlavy
Nechapu. Chlap te prakticky znasilni, vali se vzteky po zemi ( tobe toto prijde jako clovek, ktery ma byt denne ve styku s detma?), nadava ti, zrejme ma naslapnuto i na nejake to domaci nasili a ty zvazujes, zda zahodit vztah? Ten pan by mel sedet na psychine nebo mozna i ve vezeni…
@malefic
Já bych toto nevydržela. To se takto choval i než se narodily děti?
Co na to říct? Raději žít s dětmi bez otce, než aby viděli a mysleli si, že takové chování je naprosto normální a převzali to poté do svých vztahů. Tvůj partner je magor a opravdu není normální si ve vztahu jakkoliv sprostě nadávat, nebrat ohled na toho druhého, dělat si to, co chce jen jeden.
Vztah je o lásce, kamarádství, kompromisech, vzájemné úctě, pomoci… Být tebou, mamce vše řeknu a poprosím ji, jestli by ses nemohla vrátit domů, nebo alespoň na přechodnou dobu než si něco najdeš. Požádat o svěření dětí do péče aby to neudělal on dřív. Říct tchánovcům, že si vážíš toho, že jsi tam mohla bydlet, ale že tohle už není vztah, ale peklo a že budeš moc ráda, když zůstanou dědou a babičkou vašim dětem, ale že musíš odstěhovat, protože s jejich synem už dál zůstat nechceš. Pak se sbal, popros někoho o pomoc při stěhování a odstěhuj se. A kdyby začal vyřvávat, že bez dětí neodejdeš, nebo že si nechá kompletní vybavení, vůbec se s ním nebav. Vem pár kamarádů a vyraž se přestěhovat. Přeci nebudeš pořizovat vše nové.
@malefic sbal sebe a děti a utíkej hooodně daleko! nic nezahazuješ, ale vysvobozuješ sama sebe a především děti, ty to vždy odnesou nejvíc
posílám hodně sil ![]()
No, to jak se chová Tvůj přítel je otřesný a z takových chlapů je mi na ![]()
Nicméně byt na Tvém místě tohle bych nedopustila. Aby mi před dětmi nadával ze jsem děa pi apod.to bych netrpěla. Spakovala bych sebe i děti a šla od něho pryč hned! Co Tvoji rodiče? Příbuzný? Mela by jsi kam jít?
Právě, že ne,, než jsme spolu začali chodit, byl milý, takový mouchy snězte si mě… vše nechával na me vyber veci pro dcerky atd.. ale proste trvá to už asi rok…ale prostě když se tohle stane.. pak normálně přijde a řekne že se to nepočíta, protože to řekl v afektu.. a ja snim prostě nechci chvili mluvit a on mi pak jestě znova nadava, že se uražim kvuli blbosti, že mu neodpovídam na nějake otazky…
Prosím tě, odejdi.
Udělej to pro své děti. Ať v tom nevyrůstají. Jina budou mít „vzpomínku“ na celý život a jednou se možná budou chovat stejně.
Já v tom vyrůstala, matka od otce neodešla, přesto že se k ní choval jak k hadru, dnes je mi 31 a hlavně díky špatnému vzoru rodiny si nejsem schopna udržet vztah. Taky jsem měla tendence chovat se jako prase, a zůstala s malou nakonec sama
Tak ti nevím, jestli je tvůj chlap prostě jen hulvát, nebo je nemocný…
protože jak se válí na zemi u sedačky, trhá ze sebe tričko a strašně řve to není normální chování dospělého muže, i kdyby byl sebevětší nervák
Vzhledem k tomu, žes popsala osobou minimálně s mírnými psychopatickými rysy (laický odhad, nejsem psychiatr), tak bych fakt nepřemýšlela, jestli je špatné sebrat dětem otce. Fakt myslíš, že je pro ně přínos otec, který jejich matce říká pí. o??? Mám poměrně dost sebeúcty, takže bych tam nebyla už dávno.
No ono neni tak snadný odejít… jakože říci mamince mužu vše, ale s mym bratrem se nesnesu..)bydli s mamkou) kdyz jsme byla mala, tak mne zneužival…