Jde o poruchu psaní?

30408
6.11.18 16:02

Na dysgrafii bych to úplně neviděla, spíš na hodně těžkou ruku a poměrně přísné hodnocení. Ale to nechci hodnotit, to beru jen podle sebe. Vázané písmo je obtížné, chce hodně uvolňovacích cviků i ve druhé třídě a poměrně velkou práci při kontrole - a to nevím, s jakou důsledností je prováděna. I když se chyby objevují, nejeví se mi jako specifické, nebo alespoň ne v rozsahu, který lze ve druhé třídě jednoznačně posoudit jako porucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15430
6.11.18 16:05
@hanka.br. píše:
Na dysgrafii bych to úplně neviděla, spíš na hodně těžkou ruku a poměrně přísné hodnocení. Ale to nechci hodnotit, to beru jen podle sebe. Vázané písmo je obtížné, chce hodně uvolňovacích cviků i ve druhé třídě a poměrně velkou práci při kontrole - a to nevím, s jakou důsledností je prováděna. I když se chyby objevují, nejeví se mi jako specifické, nebo alespoň ne v rozsahu, který lze ve druhé třídě jednoznačně posoudit jako porucha.

To mě taky zarazilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
6.11.18 16:13

@hanka.br. @ivašot. Obecně máme pocit, že je paní učitelka dost přísná, zároveň doteď sama nic neřekla k těm chybám. Proto nás zajímá, zda je to spíše z nepozornosti, nebo jde o například o dysorthografii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65398
6.11.18 16:22

Můj kluk psal ve 2.třídě 100 krát hůř. Strašný to bylo a až teď ve 4. se to trochu zlepšilo. Ale stále katastrofa.
To co vidím tady je krasopis oproti našemu. :D
Na poruchu to nevidím,to naprosto souhlasím s @hanka.br.
Kdyby se jako dřív znamkoval krasopis,máme to min.za 5 na druhou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
6.11.18 16:30

Píše hezky, podle mě. Nechápu to hodnocení. Ale já nechápu školní hodnocení vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
6.11.18 16:34

Nejde mi o vzhled písma, píše přijatelně, ale o záměnu či vynechávání písmen, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9779
6.11.18 17:08
@Maty1989 píše:
Nejde mi o vzhled písma, píše přijatelně, ale o záměnu či vynechávání písmen, atd.

Vždyť se teprve učí psát, jsou na začátku druhé třídy. Hodnocení mi přijde hodně přísné. Dcera je taky druhačka, píše hezky, je pečlivá, ale taky občas nějaké písmenko nebo čárku vynechá. Syn, čtvrťák, je na tom hůř, škrábe, vynechává háčky, čárky a přesto to podle PPP dysgrafie ani dysortografie není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
6.11.18 17:12

@Jahru Děkuji, raději se ptám předem. Paní učitelka dost přísně hodnotí, dává i poznámky a tresty, tak bych byla nerada, kdyby dávala špatné známky a neřešila případnou poruchu psaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
7.11.18 08:32

Chybějící tečky, čárky a háčky jsou v normě. Mám taky druháčku. Taky zapomíná. Spíš bych se zaměřila na záměnu T za K. Přijde mi že asi moc neslyší rozdíl mezi těmito písmenky. To se ale dá natrénovat. Pak ještě dělává potíže S a Z, B a P, M a N, D a T. Zkus se ho zeptat co slyší ve slabikách DE, KE, TE, DA, KA, TA..... A paní učitelka je přísnější ale na ty chyby upozornit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
14.11.18 15:17

Ahoj, já mám tedy už dceru třeťačku, ale vypadá to trochu podobně. A dcera má diagnostikovanou dysortografii. V poradně jsme ale byly před měsícem a zprávu nemám, takže zatím nepomůžu s nápravou. Dcera zapomíná háčky a čárky, občas nenapíše celé slovo nebo ho zkomolí, plate i a y, jednou ho ve slově např. žirafa napíše dobře a podruhé klidně napíše žyrafa. Tvůj syn ale toto ještě neměl a nám říkali v poradně, když jsme byly kvůli školní zralost, že to spíš poznají až na začátku 3. třídy. Ale případně bacha, nevím, odkud jsi, ale u nás pro Prahu-východ jsou do PPP děsně dlouhé objednávací doby. Volala jsem na konci dubna a šli jsme na řadu 15.10. a pořád nemám zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí