Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kvaček Kopie nekopie, já neznám žádnou babičku, která by si od vnoucete studenta nechala platit nákup!!!
@MP Krista Ja taky ne. Kazda normalni by jeste pridala neco od cesty.
@kvaček píše:
@me57h ona se učí od dospělých.. Já četla pár tvých diskusí a řekla bych, že je tvůj obraztaky bys ji vyčetla i korunu a nedala ani na kus jídla… a dkyž jo tak bys o to napsala xxx dlouhou diskusi, jak dcera má finance..
Je tvoje kopie..v tomto, jinak ji neznám, takže ostatní nehodnotím, ale toto mi přijde uplně stejné jak ty tovje diskuse, kdy ji nedaruješ ani haléř a vyčteš kde co.. tak se nediv..
Kdyby byla mým obrazem, tak jsem šťastná jako blecha, bohužel je však úplně jiná.
@Gituš píše:
@Netopirek Já bych řekla, že tady jde hodně o EQ. A jeho nedostatek jde občas docela ruku v ruce právě s vyšším nebo vysokým IQ. I když o nějakém vysokém IQ u Meh zrovna docela pochybuji.Jinak, ono se řekne, že 200 jsou pár korun, ale párkrát takhle půjde k babičce za ten měsíc, pro něco ji pošle za těch pár korun a najednou je na litru a to i u pracujícího studenta je prostě hodně - co já vím, týden kvalitního jídla, nějaká akce. Takže logiku Meh nechápu. Matku by měla podporovat hlavně Meh a pokud by to dělala pravidelně, nezištně od nízkého věku svých dcer, tak by to asi taky odkoukaly a braly jako něco, co se má, tak by třeba tohle taky pak časem nabídly, ale jestli je Meh furt jak osina v pr…, tak se těm holkám ani nedivím
A pořád tak nějak doufám, že je Meh vymyšlený troll. Fakt v to doufám.Navíc se tu ohání, jak si holka kupuje dovolenou a konzoli, ale hádám, že Meh těm holkám nikdy nic nedopřála, protože „si to nezasloužily“ a tak si asi holka ráda ušetří na něco, co ji fakt potěší.
To není pravda, dopřávala jsem jim v dětství hodně, akorát od puberty už nic nedostávají - můžou si vydělat samy.
@me57h píše:
To není pravda, dopřávala jsem jim v dětství hodně, akorát od puberty už nic nedostávají - můžou si vydělat samy.
a ty vydělané peníze utratit za co chtějí ![]()
@me57h a proč nic nedostávají od puberty? vydělat si můžou ale nemusí, ty sis pořídila děti, máš se o ně starat…
@me57h píše:
Vydělat samy? Od puberty? Jako třeba od 12 let?
A z toho, ci si vydělají, musí sponzorovat babičku? Asi ne, vid?
Synovi taky nic nekoupis od puberty?
Prosím tě meles nesmysly, až to hezky není.
Příspěvek upraven 18.08.19 v 13:10
@me57h
A proc uz jim nic nedopravas puberte?
Kdyz si nebyla na mateřské, tak si chodila do prace a vydelavala si si penize a tvuj manzel ti urcite taky neco dopřál ze?
A co si jim v detsvi, tak hodne dopravala? To me fakt zajima ![]()
@me57h píše:
Tomu nevěřím, že jsi jim v dětství dávala hodně - a láska do toho seznamu stopro nepatřila
.
Rodič má vůči dětem vyživovací povinnost, do doby, co studují, si skoro říkám, že kdyby bydlela někde na koleji, chodila by na brigády a vy byste ji museli platit alimenty (3- 4 tisíce), tak by se měla daleko, daleko lépe.
No, @me57h je neuvěřitelné, jak jsi naprosto klidná a bez JAKÉKOLIV SEBEREFLEXE, když ti tu úplně všichni píšeme, že tvůj vztah k dceři není normální, není tam cítit vůbec žádná láska a že nemá co ze své brigády sponzorovat tvou máti…
nevím, co se u vás v rodině stalo, já mám také neempatickou nenormální matku, která na mne nikdy neměla dobré slovo (ani pro bráchu - o jejich bližších výlevech se tu rozepisovat nebudu…), takže on utekl v noci k otci když mu bylo 12let (!!), já utekla v 17 k babičce..
ani jeden z nás se s ní nestýkáme, nikdy neviděla (blíž jak náhodou na chodníku) své vnouče, kterému je nyní 18 a bydlí ve stejné vesnici.. neměla zájem a nemáme zájem ani my už dávno… jak umře nevím, je úplně sama.. ale každý sklízí, co zasel…
jsi na nejlepší cestě skončit jako ona, pokud se neprobereš.
PS : k penězům přistupovala úplně stejně jako ty.. od 14mne pravidelně hlásila na brigády, většinu takto vydělaných peněz mi vzala.. poslední prázdniny po sš, kdy mi bylo 17, mi nechala v květnu po matuře přesně 4 dny, a 1/6 jsem už nastupovala do práce, abych nááááhodou nebydlela doma zadáčo…
.. o fyzickém násilí a mlácení celé dětství nemluvě.. nejšťastnější jsem bývala na letních táborech - posílala mne většinou na dva až tři turnusy za léto, bo to v práci neplatila.. ![]()
@me57h no tak je jiná, ale náhled na peníze asi má od tebe.. A doufej, žte stejná opravdu nebude, protože možná až ty budeš stará, nemohoucí, tak ti naučtuje péči na starání
@MP Krista tak to máš stěstí na lidi, protože já znám případy, kdy v rodině si platí za všechno do koruny, důchodce, student, nestudent, listek z nákupu a jedem..
Já nikdy toto nepochopím, ale zase se opravdu nedivím, kdyby její dcera, prostě už tou její výchovou zblbla a prostě se chovala co se týká financí jak ona
@kvaček Tak dcera nemusí být nutně sobecká po mamince - jak jsem vyrozuměla z dřívějších diskusí, platí si nejen legitku, dovolené nebo herní konzoli, ale (minimálně částečně) i jídlo ![]()
@Ba-stet Kdyby jidlo, ona si kupuje seminka. Takovy zbytecny luxus! ![]()
@malákráličice Spíš na sebe chce zase za každou cenu upozorňovat a vybočovat. A ztrapňuje matku tím, že nejí denně maso a uzeniny ![]()