Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@me57h být po mém a být mi všechno jedno jsou dvě docela rozdílné věci ![]()
Já bych teda asi čuměla, kdyby mi babička odpověděla tak jak ji odpověděla tvoje máma. Mě by teda ani nenapadlo si peníze od babičky vzit, žádná hrozná pálka to není, ale zase je to holka, která chodí na dvě brigády asi ne proto, že neví co s časem. Takže holce ty peníze vrat a jako omluvu ji zaplať MHD na rok
![]()
@me57h píše:
Ten ubohý student byl letos už dvakrát na dovolené v zahraničí a koupil si drahou herní konzoli za svoje…
Bud rada, ze mas tak šikovnou pracovitou dceru, která si jako studentka dokáže vydělat dost peněz. Uvědom si, že vyživovací povinnost máš ty k ní, ona není povinná platit nějaké nákupy babičce. Divim se, že se holka od vás ještě neodstěhovala, žít v takové rodině musí být peklo ![]()
@vokishka píše:
@me57h být po mém a být mi všechno jedno jsou dvě docela rozdílné věci
On je takový tvrdohlavý flegmoš. Jakékoli moje pokusy odpálkovala. Už když byla malá (cca deset let), říkala jsem jí, že se mnou půjde na kolo, ona na to, že ne, že prostě nejde. Když jsem jí zakázala počítač, bylo jí to jedno, zabavila se prostě jinak. Takže nakonec, ať šlo o cokoli, bylo vždy po jejím, když něco vyloženě nechtěla, prostě jsem ji k tomu nepřiměla. A nepomohlo ani pár facek.
@Opiska píše:
Já bych teda asi čuměla, kdyby mi babička odpověděla tak jak ji odpověděla tvoje máma. Mě by teda ani nenapadlo si peníze od babičky vzit, žádná hrozná pálka to není, ale zase je to holka, která chodí na dvě brigády asi ne proto, že neví co s časem. Takže holce ty peníze vrat a jako omluvu ji zaplať MHD na rok![]()
Právě. Měla by mít tak skvělý přístup jako vy. Taky bych si ty peníze od ní prostě nevzala.
@me57h - ale pořád je to důsledek tvé výchovy.. i z tvrdohlavcem se dá pracovat..
@me57h
Jako halooo?
Pises, ze ve vsem musi byt jedinečná, vse ji bylo jedno, vzdy muselo byt po jejím.
Tak jako sorry, ale mela bys si to ujasnit
.
A doufam, ze vis, proc s vámi nechtějí nikam na dovolenou..
@me57h píše:
Jo? A hlavně že jet na dovolenou jenom s chlapem na Ukrajinu a do Gruzie může, ale zaplatit babičce nákup za pár kaček, to ne…
Ne. Přestaň jí závidět.
@me57h No jo, ale mě moje máma zase nenechávala platit výdaje spojené se vzděláním
takže by mi na nákup babičky zbylo
@_.Emilyyy píše:
@me57h
Jako halooo?
Pises, ze ve vsem musi byt jedinečná, vse ji bylo jedno, vzdy muselo byt po jejím.
Tak jako sorry, ale mela bys si to ujasnit.A doufam, ze vis, proc s vámi nechtějí nikam na dovolenou..
A jak se to vylučuje?
Starší dcera se třeba nerada válí u moře, proto nechce.
Sáhněte si do svědomí, vy co tvrdíte, že byste si peníze od babičky nevzaly. To jako fakt? V situaci, kdy jste studentky a máte dvě brigády, abyste si přivydělaly? ![]()
@me57h povim ti tak babce ten nakup zaplat ty jako dcera!!! Toto neni povinnost vnucky. hambo styd se.byt tvoje dcera uz davno s tebou nesdilim spolecnou strechu
@_.Emilyyy píše:
@me57h
Jako halooo?
Tak jako sorry, ale mela bys si to ujasnit.A doufam, ze vis, proc s vámi nechtějí nikam na dovolenou..
Třeba by si tu dovolenou musely dcery zaplatit nebo odpracovat.
Se divím, že když nejedou, že nedostanou rozmachánka na starosti, aby si rodiče odpočinuli, že…
@me57h měla jsi dceru nacpat do babyboxu dokud se tam vešla, teď už s tím nic nenaděláš