Je moje výchova příliš tvrdá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10206
21.7.16 21:43

@Kelsey a to by šlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
21.7.16 21:46

@Kelsey ještě máte, jo. Paráda, my už jen měsíční, po vydatných deštích zarostlé, vstup povolen jen v gumácích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.7.16 21:47
@Jitusee píše:
@Nimie určitě. Problém je, ze ty názor nikoho jiného nepřipouštis. Ja mám 4 mladší sourozence a 2 syny, přesto se nad tebe se svými názory nepovysuji a pouze se před tebou snažím obhájit své vlastn. Z toho co píšeš je vlastně otázka rodičovství jenom to dítě finančně zastitit než začne byt samo výdělečně činné, protože o všem ostatním si muže rozhodovat samo. Až tuhle liberální výchovu budeš aplikovat v reálném zivote a úspěšně -pak si svoje názory nech třeba pozlatit. Do te doby ber ale v potaz, ze tvůj názor muže byt silné subjektivní.

Nee, takhle to určitě vyznít nemělo. To vůbec, rodič je tam od toho, aby dítě směroval a souhlasím s tím, že mantinely jsou potřeba, jen nejsem zastánce přílišně omezující výchovy a hlavně nesmyslně omezující výchovy (něco ve stylu toho do 15 se nemaluj, protože budeš vypadat o hodně starší), protože s tím nemám dobrou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.7.16 21:51
@Jitusee píše:
@sagina Ja sem třeba ve 14 chtela nosit zelenou rasenku a sem poměrně rada, ze moje mama mi nadiktovala, ze zrovna tohle ne :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: to máš dobrý, já se chtěla sestříhat na krátko a mamce to tehdy přišlo jako dobrý nápad… no, fotky z té doby schovávám do dnes, vypadala jsem jak hrozné strašidlo :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.7.16 21:53
@Anonymní píše:
@Nimie nevím, proč TATO hranice :think: nejspíš proto, že se mě ptala už jako 10letá :think: bylo to „daleko“, nepřemýšlela jsem nad tím, že to bude pro někoho jiného než pro ni takový problém. možná tím, že já sama jsem se mohla malovat cca od 15 :nevim:
všechno se mění, i názory… nevidím ani tom nic špatného, zlého a nelogického.
moc nerozumím tomu, že ty to bereš tak striktně :think:

Jasně, chápu. Mě to totiž vyznělo tak, že to bereš jako striktní hranici, kterou průběžně řešíte a odpověď je pokaždé stejně striktní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.7.16 21:53
@matkabagristy píše:
@Nimie já se na něco ptala?

Já se tě na něco ptám už tak zhruba poslední 2 roky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
21.7.16 21:54

@Nimie no co, však to bylo prakticky ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
21.7.16 21:58

@Nimie jejda, je to důležité?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.7.16 21:58
@Jitusee píše:
@Nimie no co, však to bylo prakticky ne? :lol:

Prý praktický :cert: mám husté vlnité tmavé vlasy rostoucí doslova všude, takže to extrémní zkrácení vedlo k tomu, že jsem si musela pravidelně vyholovat zadní část krku (protože mi tam zbývalo pár cm vlasů navíc) a neustále to upravovat fénem nebo žehličkou, protože jinak jsem vypadala fakt hrozně - vlasy stály všemi směry) a ještě rovnátka k tomu. No vyloženě vzor krásy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.7.16 21:59
@matkabagristy píše:
@Nimie jejda, je to důležité?

Považovala jsem to za důležité v době, kdy jsem myslela, že jsi fajn osoba na pokec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.16 22:00
@Nimie píše:
Ano, komunikace s dítětem je hodně důležitá a je důležitý i osobní kontakt, protože spoustu věcí jde vyčíst i z neverbální komunikace. Asi jsem to vyjádřila trochu nešťastně, ono obecně se to z diskuze trošku špatně posuzuje už protože i to jak to popisuje dotyčný člověk může být subjektivně zabarveno do jakékoliv strany (třeba jsi měla na začátku opravdu pocit, že jsi drsná, tak jsi to popsala tak, že to vyznělo dost drsně, ale postupem času ti začalo docházet jak to zní a upřesnila jsi to, no a nebo úplně naopak). I proto jsem psala, že do toho nevidím, je hlavně na tobě vědět jaké máš doma dítě, ty jsi jeho máma, jediná kterou má a která by měla o něm rozhodovat. Vlastně ať už se rozhodneš jakkoliv, budu osobně ráda, protože už jenom to, že to řešíš a analyzuješ je supr, jsou rodiče, kteří na to prostě kašlou a neřeší, že možná někde může být problém.Je jedno, jestli tě tahle diskuze utvrdí v tom, že všechno děláš dobře nebo naopak znejistí a pokusíš se něco změnit. Z toho, co jsem psala, že by mohlo být špatně, to bylo samozřejmě myšleno v návaznosti na to, jak mi to vyznívalo. Ale jen ty víš jak to fakt je, jak se cítíš, jak se cítí tvoje dcera, ty jí znáš lépe než my všichni, tuhle diskuzi a především moje reakce bez spíš jako námět k zamyšlení, vůbec netvrdím, že to tak určitě musí být, jen je to jedna z variant. Ono stačí, že ty se ve skutečnosti v některých situacích zachováš trošku jinak než jak jsi popisovala třeba na začátku a už to taky vyznívá dost odlišně :)
úvodní příspěvek byl prostě strohý a jak jsem psala, prostě vím, že je čas něco změnit. a jak jsme si tak četla ty hrůzy, co tu některé holky prožily a které nám prorokovaly, bylo mi jasné, že kdybych byla tak hrozná, tak by se moje dcera chovala jinak. protože právě třeba TA hranice opravdu není důležitá a opravdu s tím jde hnout. Nechtěla jsem ti nic podsouvat, něco píšu i zmateně, je to jiné než tváří v tvář. nejsem rozhodně ten, kdo chce útočit.
a možná to zní neuvěřitelně, tak opravdu máme s dcerou blízký vztah, je velmi inteligentní, a taky ona zná mě a ví, že jsem prostě svá a mám obyčejně jiný názor než většina, ne že bych šla schválně proti proudu, ale mám to jinak :nevim:
a můžeš si být jistá, že tato diskuze, některé názory k zamyšlení opravdu jsou.
  • Citovat
  • Upravit
74217
21.7.16 22:02
@matkabagristy píše:
@Kelsey ještě máte, jo. Paráda, my už jen měsíční, po vydatných deštích zarostlé, vstup povolen jen v gumácích

Teprve začínají. Letos jsme zasazovali.
Tyhle jsou stále plodící měli v akci v uni hobby. Tak jsem zvědavá, jak dlouho budou mít stále plodící jahody úrodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
21.7.16 22:04
@Nimie píše:
Považovala jsem to za důležité v době, kdy jsem myslela, že jsi fajn osoba na pokec ;)

my dvě to nedáme, to ví hluchý, slepý a blbý. Už jen proto, že vyžaduješ odpověď na 2 roky starou otázku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
21.7.16 22:05

@Kelsey fakt koukám na drát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
21.7.16 22:05
@Jitusee píše:
@Nimie můžeš mi prosím te tu studii objasnit? Protože ja vůbec nechápu jak jsme se na základě mých názoru k něčemu takovému dostaly a o do ze to vlastně vůbec jde :lol:

No, pochopila jsem správně, že jsi nesouhlasila s mým názorem, že pokud např. dítě budeš zvykat na naprostou poslušnost a budeš v něm utlumovat projevy vlastní osobnosti, natož pokud ho budeš zvykat na to, že láska či důvěra jsou pouze za zásluhu, tak může mít následně problém v partnerství? :think: Narážela jsem na to, že v lidech zůstává hodně hluboko zakořeněno např. pokud se celé dětství musely rodičům zavděčovat jen aby je teda maminka s tatínkem měli rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí