Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mne prijde, ze se k ni chovas jak k nesvepravne bytosti popr. chronickymu recidivistovi. Mohla by si v noci chatovat, tak rovnou mobil zakazu, mohla by vypadat starsi, tak malovani urcuju ja (co si jeste muze a nemuze namalovat), musi se hlasit pokazde - nevim no, pusobi to na me, ze ji neveris. I kdyz rikas, ze nic takoveho neni vysloveno, tak tvy chovani k ni v techto postupech takovy je.
Ja osobne teda vubec nechapu zrovna to reseni malovani a vyzoru. Nesnasela jsem to ale uz na gymplu, kde donutili kluka se zbavit cira. No a co, vzdyt nejaky nausnice v oboci nebo metalovy vlasy nesvedci o charakteru nebo inteligenci cloveka. Navic v puberte.
A tvoje holka mi prijde slusna. Prijde mi, ze ji neduverujes.
@matkabagristy no a teď je řada na tobě
nebo zas budeš dělat mrtvého brouka?
Docela mě zaujalo i to volání ze školy?, To ona jezdí sama nějaké dálky.. Třeba u nás se nehlásí ani prvňáčky, že došli do školy..
Fakt věřím, že se jí děti ve 14 smějou, že musí volat mámě, že je ve škole.. ale to je můj názor. to si musí každý sám…
Příspěvek upraven 21.07.16 v 21:29
@Nimie určitě. Problém je, ze ty názor nikoho jiného nepřipouštis. Ja mám 4 mladší sourozence a 2 syny, přesto se nad tebe se svými názory nepovysuji a pouze se před tebou snažím obhájit své vlastn. Z toho co píšeš je vlastně otázka rodičovství jenom to dítě finančně zastitit než začne byt samo výdělečně činné, protože o všem ostatním si muže rozhodovat samo. Až tuhle liberální výchovu budeš aplikovat v reálném zivote a úspěšně -pak si svoje názory nech třeba pozlatit. Do te doby ber ale v potaz, ze tvůj názor muže byt silné subjektivní.
@Nimie píše:
Jak si přejete má paní [hluboce_se_klanici_smajlik]. Vlastní děti nemám, ale vychovala jsem svou o hodně mladší sestru, absolvovala jsem většinu jejích třídních schůzek a schůzek s učiteli na základce, mám za sebou speciální pedagogiku a jistou zkušenost s postiženými dětmi, mám za sebou stručnější studium psychologie a vzhledem k tomu, že v příbuzenstvu je hodně lékařů zaměřených na děti, tak se v tom celý život pohybuji, setkávám se s konkrétními případy a vzhledem k zájmu o téma jsem pomáhala řešit problémy s dětmi u několika kamarádek. A ano, navíc si stále ještě pamatuju svoje vlastní pocity a potíže, pamatuju si každou konverzaci s psycholožkami a ze starající se starší sestry jsem zatím volně přešla do starající se tety, ke které se děti s nadšením vracejí. Ano, mám se straaaaašně moc co učit, ale to každý člověk dokud neumře a řekla bych, že stále mám velmi slušný základ přinejmenším na vyjádření názoru
dobře. smekám klobouk před tvým vzděláním, nicméně jak můžeš dělat právě závěry na základě mých popisků - to je přece velmi subjektivní! já u psychologa nikdy nebyla, ale myslela jsem, že je velmi podstatné a důležité s tím dítětem mluvit, právě to konfrontovat s tím, co říkají třeba rodiče. ale samozřejmě se mohu mýlit, nikdy jsem nebyla podrobována takovému zkoumání
@Jitusee píše:
@Nimie tak si to po sobě přečti. Ty si furt jedes svoje a názory ostatních které se ti nelíbí naprosto bezkompromisně metes ze stolu a,,uvádís je na pravou míru ".
Mám problém s jediným - pokud napíšu A a někdo mi tvrdí, že jsem psala B a odmítá si to přečíst. S žádným jiným názorem problém nemám, na názor má právo každá uživatelka, jen s ním nemusím souhlasit
pokud jsem to dobře pochopila, nelíbila se ti moje reakce ohledně partner/dítě. Vycházím z toho, že i úplně obyčejné studie prokázaly, že v tom ta spojitost je a na poměrně vysokém procentu lidí se to koneckonců i dost projevuje. Pokud s tím nesouhlasíš, v pořádku, já se držím názoru odborníků a toho, co jsem měla možnost pozorovat.
@matkabagristy
Já mám decka tři a mimořádně se dá říct, že s ní souhlasím
edit myslím s Nimie
(To jen co docitam vaší debatu).
Příspěvek upraven 21.07.16 v 21:35
@Nimie můžeš mi prosím te tu studii objasnit? Protože ja vůbec nechápu jak jsme se na základě mých názoru k něčemu takovému dostaly a o do ze to vlastně vůbec jde ![]()
Milé děvčata zvu vás na naši úrodu (letos v dubnu založena) ať se nám dobře debatuje ![]()
@Anonymní píše:
dobře. smekám klobouk před tvým vzděláním, nicméně jak můžeš dělat právě závěry na základě mých popisků - to je přece velmi subjektivní! já u psychologa nikdy nebyla, ale myslela jsem, že je velmi podstatné a důležité s tím dítětem mluvit, právě to konfrontovat s tím, co říkají třeba rodiče. ale samozřejmě se mohu mýlit, nikdy jsem nebyla podrobována takovému zkoumání
Ano, komunikace s dítětem je hodně důležitá a je důležitý i osobní kontakt, protože spoustu věcí jde vyčíst i z neverbální komunikace. Asi jsem to vyjádřila trochu nešťastně, ono obecně se to z diskuze trošku špatně posuzuje už protože i to jak to popisuje dotyčný člověk může být subjektivně zabarveno do jakékoliv strany (třeba jsi měla na začátku opravdu pocit, že jsi drsná, tak jsi to popsala tak, že to vyznělo dost drsně, ale postupem času ti začalo docházet jak to zní a upřesnila jsi to, no a nebo úplně naopak). I proto jsem psala, že do toho nevidím, je hlavně na tobě vědět jaké máš doma dítě, ty jsi jeho máma, jediná kterou má a která by měla o něm rozhodovat. Vlastně ať už se rozhodneš jakkoliv, budu osobně ráda, protože už jenom to, že to řešíš a analyzuješ je supr, jsou rodiče, kteří na to prostě kašlou a neřeší, že možná někde může být problém.
Je jedno, jestli tě tahle diskuze utvrdí v tom, že všechno děláš dobře nebo naopak znejistí a pokusíš se něco změnit. Z toho, co jsem psala, že by mohlo být špatně, to bylo samozřejmě myšleno v návaznosti na to, jak mi to vyznívalo. Ale jen ty víš jak to fakt je, jak se cítíš, jak se cítí tvoje dcera, ty jí znáš lépe než my všichni, tuhle diskuzi a především moje reakce bez spíš jako námět k zamyšlení, vůbec netvrdím, že to tak určitě musí být, jen je to jedna z variant. Ono stačí, že ty se ve skutečnosti v některých situacích zachováš trošku jinak než jak jsi popisovala třeba na začátku a už to taky vyznívá dost odlišně ![]()
@Kelsey píše:Ááááá, závidím
Milé děvčata zvu vás na naši úrodu (letos v dubnu založena) ať se nám dobře debatuje
@Anonymní píše:
A to jsem tu diskuzi chtěla nechat zamknout
Tak stále můžeš viď ![]()
zkus mi prosím napsat ty správné signály 6letých dětí. U starší jsem to dle tvého názoru asi prošvihla, ale chtěla bych vědět, čeho se vyvarovat u mladší