Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já tedy ještě kromě pití kojících čajů, melty, caro zobala i pilulky na zvýšení laktace https://www.pilulka.cz/…s-120-kapsli ..plus jsem chvilku brala Ricinus Communis 5CH homeopatika - 5 tobolek 2× denně (15 min před a 15 min po nejsít) ![]()
Podle mě se strašně stresuješ tím neustálým vážením před/po kojení, měřením vysátého mléka atd. Jestli takhle pěkně přibírá, tak bych se na celé vážení a odsávání vybodla, přikládala bych co nejčastěji a zvážila až po týdnu. Kontroluj akorát počůrané plenky. A to by bylo, aby to už nešlo samo.
@Lucie_Sx píše:
Podle mě se strašně stresuješ tím neustálým vážením před/po kojení, měřením vysátého mléka atd. Jestli takhle pěkně přibírá, tak bych se na celé vážení a odsávání vybodla, přikládala bych co nejčastěji a zvážila až po týdnu. Kontroluj akorát počůrané plenky. A to by bylo, aby to už nešlo samo.
no nešlo by to samo..nám to taky nešlo..malá neumí celé 2 měsíce vysát z prsa více než 30 ml, přitom pak odsaji třeba 150 ml po kojení..některé děti prostě to vysát neumí a vypadá to že pijí a oni nic přitom nevypijí..dítě pak bude hubnout a nepřibírat a zjistí se to až na kontrole u pediatričky..
@lopezeka píše:
no nešlo by to samo..nám to taky nešlo..malá neumí celé 2 měsíce vysát z prsa více než 30 ml, přitom pak odsaji třeba 150 ml po kojení..některé děti prostě to vysát neumí a vypadá to že pijí a oni nic přitom nevypijí..dítě pak bude hubnout a nepřibírat a zjistí se to až na kontrole u pediatričky..
Ale ono to tak vůbec být nemusí, opravdu. Každým dnem miminko sílí a mění se. Co je teď, nemusí být později. To vážení před/po kojení stresuje neskutečně moc a opravdu to kojení výrazně ovlivňuje. Navíc spousta miminek saje často a málo, a přibírají a je to u nich normální stav.
A když prcek týden nepřibere, tak se to nezblázní, buď se to všechno upraví a bude ok, nebo holt najede zpět na stávající systém.
@Lucie_Sx Díky za reakci, taky jsem si říkala, že už tomu nechám volný průběh, budu jen přikládat a krmit tou cevku a čekat jestli se i sám líp prisaje a postupně bude malička víc, ptz. ty drobnosti kolem jsou stres. Týdenní přírůstek měl pěkný a myslím, že si musí umět vytahat dost. A s tím vážením, jak už se mrska, tak je to nepřesný, třeba o 20g, což v mém případě je hodně
Ve výsledku, buď to udrzime aspoň nějaké to mlíčko, nebo se to zlepší nebo to půjde do kopru úplně, ale na tom to snad fakt neleží neběží.
@lopezeka Včera jsem vytáhla elektrickou i ruční odsávačku, že budu jako dojít obě prsa naráz a manžel když mě viděl, tak řekl, že už jsem fakt blázen a asi se mi to mliko zdrclo v hlavě, proto neteče, že se mám hodit už do klidu. Nejde mi to časově skloubit a ta ruční - auuuu. Za celý den bych se k tomu dostala ta 3×, a pak už jedině v noci. Jste dobrá. Malý se u mě krmí tak 30min, pak ho musím ještě držet, ptz dost blindi, tak 20 min. Už ani moc nespí, nebo jdeme ven. Já husa to měla tak dělat už dřív, když byl malý spavejsi.
Manžel by ti měl být oporou a pomáhat ti alespon s něčím v domácnosti, abys měla více času a pohodu na rozjetí laktace a neměl by tě stresovat řečmi, že se ti zdrclo mlíko v hlavě. Když ti chlapi berou vše jinak, no to je těžký…Pak mi povíš, yda se ti to povedlo, ju? ![]()
@lopezeka On to snad ani nemyslel zle, asi si to prostě představoval jinak, ale to my všichni, že? Snaží se, ale zkrátka já jsem v domácnosti nenahraditelný
O víkendu jsem si to srovnala, malyho častěji přikládám a v noci si vstávám ještě 2× na odsávání, docela to ze mě spadlo, a mám pocit, že takto je to udržitelné na hranici zachování duševního zdraví. V noci to teklo líp
Urco sem dám vědět, jak se to vyvíjí, sama jsem pátral v diskuzích, jestli jsem exot, že mi to nejde rozjet a mrzelo mě, že jsem většinou nenašla ten konec…
@lopezeka Ahoj, nevím, pro mě je asi pecka už to, že se držím
Přes den kojím s dokrmem po 3h a v mezičase přikládám malyho, aby se aspoň napil tě trosky. Nedaří se mi ho už zvážit, děsně se mele a váha mi střílí rozdíly. Asi si ale bere dost, dokrm jsem nezvysila a pribira krásně. V noci ho budim jen jednou ale odstrikavam po 2h půl hodky a tak má malej na snídani, odstrikam fakt o pár ml víc 😃 Taky mi přijde, že se mi mlíčko víc spouští. Teď má malej velké pblm s bříškem, celý dny se trápíme, při kojení se celý kroutí, tak je to zahul. Ale snaží se, bobek, a trpělivě saje i bez cevky, já ale moc nepoznám, kdy polkne, jak polyká menší dávky. potom s tou cevkou, tam je to patrný. A ani jsem tady neuvedla, že mám doma ještě 3leteho raubire… Moc ráda bych to ještě zvýšila, aspoň abych měla s sebou v létě na zizu ![]()
Co ty homeopatika a ty pilulky obsahující pískavici, benedikt lékařský..bereš?
Tak ty bylunky už neberu, nemělo to efekt a vycházelo to na 500/týdně, brala jsem je přes 14 dní, jednu dobu i navysenou dávku. Prý to má být cítit z potu, to bylo. Teď jsem koupila čaj od weledy, kde je piskavice a cítím to ze sebe pořád, Benedikt sypaný čaj za pár korun. Homeo jsem už vysadila, taky nic, ale prý jich je víc druhů na laktaci.