Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@palapa píše:
Hm. Budu za divnou, ale po prazdninach, co byla moje trileta skoro furt pryc, s nama spi v posteli. Potrebujeme a jsem tu pro ni. Je to spatne, vim, ale chce me mit u sebe tak ma. A jsou ji tri roky! Takze opravdu ho nenechavej vyrvat. To nechavam tu svoji, kdyz ma vztekaci zachvat
na tom ale není nic špatného!!!, já mám třI a půl let´áka v posteli taky, pravidelně se v noci vzbudí a vleze k nám do postele, kde spí do rána a co jako
špatnýho na tom neni absolutně nic a vůbec neznamená, že pak nebude spát ve svý posteli nebo bude dokonce nesamostatnej
…mám to vyzkoušený, starší dělal to samý… a samostatnej je někdy až moc ![]()
Příspěvek upraven 26.09.14 v 09:06
Já jen takový postřeh z přírody. Snad jedině člověk vyšoupne své mládě ze společného pelíšku… Žádný jiný tvor to nedělá.
My jsme někdy jako surikaty… ![]()
@abdul píše:
@araw Myslela jsem to tak, jestli mu je něco fyzicky, to bych ho samozřejmě brečet nenechala. Půlroční dítě bych také nenechala, ale v roce už je chápavej dost. Tak se zdrž prosím komentářů o IQ, děkuji.
Jen nechci mít rozmazlené dítě, co s náma bude spát do 5 let v posteli.
Nečetla jsem celé. Pokud máš dojem, že mu něco je, tak ho vezmi k doktorce.
Já si myslím, že jsou to zoubky, nebo se prostě jen bojí. Nechápu jak můžeš napsat, že roční dítě si vymýšlí. ![]()
@brumdinka me vzdycky spala v klidu celou noc ve sve postylce u nas v loznici. Ted proste vyzaduje spani se mnou. A jak je to uzasny, kdyz se v noci otoci a obejme me
jezis, jak ja ji v tu chvili miluju ![]()
@74paja píše:
Já jen takový postřeh z přírody. Snad jedině člověk vyšoupne své mládě ze společného pelíšku… Žádný jiný tvor to nedělá.
My jsme někdy jako surikaty…
To je krásný přirovnání
![]()
@74paja píše:
My jsme někdy jako surikaty…
Pod to bych se podepsala
Ono je docela poučné, občas kouknout do přírody, potažmo minulosti…a hned je jasné, že se to někde trošku zvrtlo
![]()
Jinak teda si myslím, že maličký opravdu je ještě maličký a chce být s maminkou. Kdyby ho něco bolelo, tak by plakal pořád, ať je v postýlce nebo kdekoliv jinde…a to zjevně nepláče…
Teď se jen rozhodnou, jako cestou to řešit. Tak hodně zdaru ![]()
Nás 3,5 taky s náma občas spí, a to na to nikdy nebyl.. prvně v posteli se mnou spal v 2,5 když měl salmonelu..protože to bylo pořád pít, kakat.. a i byl klidnější a já taky..
ted už spí zase hezky ve sví.. občas chce spát s jedním z nás.. no co tak ten druhej jde do pokojíčku… nebo chlap chodí na gauč… máme spojenou ložnici s obývákem, tak máme úzkou postel, já těhotná, takže to dost dobře nejde spát pohromadě.. ale i tak jednoho z nás vedle sebe má.. většinou si i může vybrat, kdo to bude ![]()
on byl vždycky dost kontaktní a mazlivej, a to je i do ted.. ale i je samostatnej, nemá problém bez nás odjet na 3 dny pryč a ještě křičet, že nechce domů.. ve školce taky problém nemá..
jenže mám pocit, že to bude asi generaci.. kamarádka má ted dvou měsíční mimi.. pujčovala jsem jí nosítko, bo malá nechce být v kočárku, a pláče.. tak se mi taky ptala, jestli malou takle nerozmazlí, když jí bude nosit
@abdul píše:
@araw Myslela jsem to tak, jestli mu je něco fyzicky, to bych ho samozřejmě brečet nenechala. Půlroční dítě bych také nenechala, ale v roce už je chápavej dost. Tak se zdrž prosím komentářů o IQ, děkuji.
Jen nechci mít rozmazlené dítě, co s náma bude spát do 5 let v posteli.
To není rozmazlené dítě, ale dítě vychované s láskou. Ono tam do puberty spát nebude, neboj. Dcera spí s námi, protože ještě nemá pokojíček a oba jsme s manželem moc rádi. Je vychovaná s láskou, nestydí se říct, že nás miluje. Neboj se dát lásku svému dítěti, vrátí se ti to.
Kolegyně má 2 dcery. U starší byla tvrdá, nikdy s nimi nespala, mladší nyní 17letá dcera spala u mamky do 11 let, pak už jí to přišlo trapný(tatínek je přes týden pryč). Teď v pubertě nemá problém mamce říct o svém trápení, o svých láskách, prostě všechno. Starší se nesvěřuje, je studenější i ve svých vztazích…
Já jsem teda taky Herodes, ale abych se vyhnula nějakému docházení v noci a lezení k nám do postele, jsem malou prostě nechala ve své posteli spát s námi v ložnici, ona teda nikdy nechtěla spát se mnou v posteli, většinou přestala řvát, když šla do vlastní. a v noci se ještě teď občas stává (párkrát do měsíce), že se vzbudí a dívá se, jestli tam jsem
a chce ruku. dám jí ruku a chrním dál…je jí 3,5roku.
@michaela1808 Tvuj maly na titulni fotce vypada jako to moje bejby ![]()
@michaela1808 píše:
Já jsem teda taky Herodes, ale abych se vyhnula nějakému docházení v noci a lezení k nám do postele, jsem malou prostě nechala ve své posteli spát s námi v ložnici, ona teda nikdy nechtěla spát se mnou v posteli, většinou přestala řvát, když šla do vlastní. a v noci se ještě teď občas stává (párkrát do měsíce), že se vzbudí a dívá se, jestli tam jsema chce ruku. dám jí ruku a chrním dál…je jí 3,5roku.
Taky tak, držíme se za ruce občas ![]()
Zadna z nas ucena z nebe nespadla ani se nenarodila matkou. Ja udelala u maly taky spoustu chyb, ktere mi dosli az casem. Od toho to tady je, abychom my zkusenejsi otevreli oci ![]()
@silvik.sk píše:
Zadna z nas ucena z nebe nespadla ani se nenarodila matkou. Ja udelala u maly taky spoustu chyb, ktere mi dosli az casem. Od toho to tady je, abychom my zkusenejsi otevreli oci
přesně, tak si to zakladatelko nevyčítej ![]()
Píšete, že ho vždycky pochováte. V tom asi vidím právě to místo, kde děláte chybu.
Pokud ho pochováte a stále slyšíte pláč, tak to chce hlouběji. Věřte mi.
![]()