Je můj syn opožděný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5950
7.12.16 22:43

Většina těch věcí mi připadá celkem v normě. Co na to říká dětská doktorka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
7.12.16 22:58
@Anonymní píše:
@dani246871 on je hrozně svéhlavý. Při hraní se počůrá. Pokud bych ho odtáhla, aby se šel vyčůrat, tak se taky počůrá - buď vzteky, nebo na truc.

to mi pětiletý dělá taky, přijde mi, jak kdyby pro něj bylo potupné jít na záchod jako ostatní lidi.. pořád se mu nechce, až najednou UŽ se mu nechce :cert: a na převlékání TEĎ nemá čas :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2521
8.12.16 01:16

Nechci strašit, ale popisuješ mi moji dceru v tomto věku se chovala úplně stejně a mohla bych toho ještě spoustu dodat. A dcera má PAS a vadu řeči a bůhví co ještě někdy jsou si u ní nejistí :zed:. Řešilo se to od jejích 3let.ja tušila uz cca od 18 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
8.12.16 08:08

Vzhledem k množství reakcí, že je to v pohodě, musím přidat naši zkušenost. Starší syn v tomto věku problém s řečí, učůráváním, řada věcí šla hodně „mimo něj“. Nebyl nijak vzteklý nebo agresivní. Diagnóza PAS. Že je nějaký problém jsem tušila zhruba od 16 měsíců. Dg máme skoro až od 4 let, do té doby mě všichni ujišťovali, že je vše v pořádku. V tomhle ohledu podle mě vůbec nemá cenu dát na posouzení pediatra, který dítě vidí chvíli a navíc v ordinaci se většina dětí nechová úplně běžně. Ono čím dřív se s tím začne něco dělat, tím lépe. Není to jen o přístupu, případně nějaké terapii. Hodně zmůže třeba i změna stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.16 08:59

Autista podle mě není. Komunikuje, sdílí, reaguje… ale má jiné reakce, než se od tak velkého dítěte očekávají.
I má už celkem solidní porozumění, ale pořád mi čato přijde, že mě nechápe.
„Kde máš boty?“ „Keke“ (keke = sklep). Ve sklepě opravdu boty nemá, ani nemáme sklep. „Keke“ je u nás univerzální odpověď, když něco nemůže najít, tak „keke“.
Já právě problém tuším cca od roka věku, kdy byl opravdu „jiný“. Postupně to dohání.
Doktorka vždycky řekne, že to děti (ne)dělají a tím to končí, ale mně přijde, jestli toho není moc. Když se s někým bavím, tak se dozvím, že to jejich dítě dělá taky, ale tak 1-2 věci na seznamu a ne všechno, co dělá náš.
A to už jsme odbourali noční vstávání - probudil se a třeba 3 hodiny nespal. Začal se smát, dívá se do očí…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML