Je naše generace divná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.4.18 13:30

@Lajla @Procházející nesnažím se nikoho převychovat, stejně tak držím hubu a krok a dělám, co mám, nikdy jsem jim neodporovala a nesnažila se to nějak změnit. Nemám problém s tím pomáhat (nevím, kolikrát to mám ještě opakovat) a vím, že si nemůžu nic dovolit, protože mě „živí“ (psala jsem, že partner platí za nás oba, teda myslím, že jsem to někde zmiňovala). Mě nejde o to, že musím pomáhat, to vůbec ne. Ale sbírat po někom špinavé trenky a škrábat zbytky jídla z talíře, protože se neohnou do myčky to mi už přijde trošku moc. Vy by jste sbíraly špinavé spodky po svém manželovi a jeho mladším bráchovi, nebo dohlíželi na to, ať nenechá v tašce krabičku? A když to neudělám, odseru to já, protože to je prý moje povinnost. Mě tohle přijde prostě už přes čáru, proti pomáhání doma nic nemám a samozřejmě to chápu. Kdyby mi maminka přítele řekla „uvař tomu rýži a tomu třeba těstoviny“ udělám to, ale aby mi mladší bráška mého přítele říkal, co mu mám uvařit, to už mi přijde prostě přehnané :D @Venetia No, né, že by úkolovali, ale prostě když něco neudělám, jsem hned neschopná a samotné nás bydlet nepustí, protože by umřel hlady a žili by jsme v chlévě nebo já nevím, co si myslí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.4.18 13:34

@Procházející to chápu, souhlasím s vámi a doufám, že máte pravdu. Jako mě domácí práce problém opravdu nedělá, ale aby po sobě skoro patnáctiletý kluk neuklidil trenky a musela bych to dělat já… nebo aby přítel nedokázal dát nádobí po sobě do myčky a nechá to ležet v pokoji na stole až do dalšího dne… To mi přijde trošku na ostudu a přijde mi to jako něco, co přece dělat nemusím… sbírat po někom špinavé trenky, to je prosím jaká domácí práce? :D chápete, co tím myslím, ne? :D

• Citovat
  • Upravit
53518
9.4.18 13:51
@Anonymní píše:
@Procházející to chápu, souhlasím s vámi a doufám, že máte pravdu. Jako mě domácí práce problém opravdu nedělá, ale aby po sobě skoro patnáctiletý kluk neuklidil trenky a musela bych to dělat já… nebo aby přítel nedokázal dát nádobí po sobě do myčky a nechá to ležet v pokoji na stole až do dalšího dne… To mi přijde trošku na ostudu a přijde mi to jako něco, co přece dělat nemusím… sbírat po někom špinavé trenky, to je prosím jaká domácí práce? :D chápete, co tím myslím, ne? :D

Ne, nemusíš. Řekla jsi jim to? Že se ti zdá divné zvedat spoďáry po mladším bratrovi ze země? On je bezruký, že mu to odpadne a on to nechce zvednout? Koš na prádlo najde? Nebo je i slepý? Ve dvaceti se takhle nechat drezúrovat. Jestli jsi odjela do ciziny s tím, že budeš posluhovačka cizí rodiny (jak dlouho jsi s přítelem?), tak to jsi mohla být aupair :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.18 13:58

@Russet jsem s ním rok. Bydlíme spolu ale jen pár měsíců.

• Citovat
  • Upravit
3739
9.4.18 14:04

Já teda asi půjdu proti proudu, ale my jsme staromódní a máme doma ženské práce a mužské práce s tím, že si vzájemně pomáháme. Takže manžel mi pomáhá při vaření loupá brambory, při úklidu vysaje, atd. Když něco opravuje on, já mu pomáhám. Kdybych bydlela v domě cizích lidí, musela bych se buď přizpůsobit jejich pravidlům nebo se odstěhovat. Bramborovou kaši ohřívám také v hrnci, protože v mikrovlnce je hnusná. A kdyby chtěl někdo rýži a ta porce by chyběla, ráda bych ji uvařila. Nedělá mi to žádný problém. Je to naprostá banalita a vím, že ten dotyčný zase příště něco udělá pro mě. Uvaří mi třeba kávu po obědě nebo vynese odpadky a podobně. Takže když lidi žijí jako rodina, tak si tak nějak fungují navzájem v jisté symbióze. Kdyby si dcera přivedla chlapa, který by naše žití považoval za debilní, tak by byl odejit. Nepotřebuju aby mi do rodiny, kterou léta buduji přišel nějaký ušoplesk bez zkušeností kázat o životě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.18 14:05
@Anonymní píše:

Nebydlíte SPOLU, bydlíte u jeho rodičů. To je rozdíl. Osobně bych se vrátila do mamahotelu domů nebo si v Čechách našla pronájem. Já bych to ve dvaceti nesnesla, aby mě buzeroval cizí otec za to, že nesloužím jeho dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
9.4.18 14:06
@Anonymní píše:
@Procházející to chápu, souhlasím s vámi a doufám, že máte pravdu. Jako mě domácí práce problém opravdu nedělá, ale aby po sobě skoro patnáctiletý kluk neuklidil trenky a musela bych to dělat já… nebo aby přítel nedokázal dát nádobí po sobě do myčky a nechá to ležet v pokoji na stole až do dalšího dne… To mi přijde trošku na ostudu a přijde mi to jako něco, co přece dělat nemusím… sbírat po někom špinavé trenky, to je prosím jaká domácí práce? :D chápete, co tím myslím, ne? :D

Hele, jednoduché, fakt, že děláš práce za ostatní bych v této fázi brala jako poplatek za ubytování. ALE píšeš, že přítel s tím vlastně v takové přehnané míře nesouhlasí - čili proč se s ním nedomluvit a neotestovat, zda je schopen fungovat normálně - domluvit se, že on si bude po sobě talíře nosit do myčky už teď, vyndávat krabičku sám atd. Pokud to nezvládne teď, je celkem jasné, že ani po odstěhování se to nezmění… pak můžeš přemýšlet nad tím, jestli si tak dokážeš představit partnerský život. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
9.4.18 14:08
@Anonymní píše:

Já si moc neumím představit, jak se někdo dobrovolně do takové situace dostane. To bych daleko raději bydlela sama někde na koleji a s přítelem jen „chodila“. K čemu vám je, že spolu bydlíte, když je podmíněno tím, že děláš jeho rodině posluhovačku?
Ještě by mě zajímalo, jaká je to země, že je tam tak silně zakořenéno rozdělení na mužské a ženské práce a že chlapi tam evidentně doma nejsou zvyklí nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
9.4.18 14:09
Nebydlíte SPOLU, bydlíte u jeho rodičů. To je rozdíl. Osobně bych se vrátila do mamahotelu domů nebo si v Čechách našla pronájem. Já bych to ve dvaceti nesnesla, aby mě buzeroval cizí otec za to, že nesloužím jeho dětem.

též bych se vrátila domů, toto žití je celé divné, a celou dobu mně vrtá hlavou - to jsou muslimové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
9.4.18 14:10
@stinga píše:
též bych se vrátila domů, toto žití je celé divné, a celou dobu mně vrtá hlavou - to jsou muslimové?

O příspěvek výše jsem položila podobnou otázku. A ti muslimové mě napadli také…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
9.4.18 14:15

Marně se snažím představit, jak tato rodina fungovala do tvého příchodu? Kdo tu práci zastal? Pochybuji, že zbytky jídla levitovaly samy do koše a talíře hopsaly do myčky také samy. Stejně tak to ostatní. Nebo tam žili ve špíně, dokud nedorazila levná pracovní síla? :zed: Pokud ti to vadí, což se nedivím, není od věci říct to narovinu příteli. Zda mu přijde ok, aby jeho partnerka sbírala trenky jeho bratra. Pokud mu to přijde normální, pak radím výměnu přítele. Pokud mu to přijde divné, není nic jednoduššího než aby mladšího bratra zpucoval a promluvil mu do duše. Myslím, že ty činnosti, které odmítáš dělat, po tobě ani nikdo nemůže vyžadovat. Něco jiného je třeba vysát, druhá věc je sbírat po někom jeho spodní prádlo… :? Připadá mi divné, že to nikomu z těch stálých obyvatel nepřijde potupné, aby to po tobě vyžadovali. Kor aby na tebe kvůli tomu zvyšovali hlas. :roll:

Příspěvek upraven 09.04.18 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
9.4.18 14:17

Zakladatelka vyse psala, ze pani domu obstarava vareni a pradlo (pri praci), takze mi odnest par svrsku, obstarat mycku a obcas ohrat jidlo nepripada jako neadekvatni prispevek k bydleni a strave zdarma (prispevek pritele asi bude spise symbolicky, kdyz by zatim osamostatneni nezvladl). Navic krome samostudia jazyku a fitku se asi nepredre, na rozdil od pani domu, ktera pracuje.
To, ze vytahuje spinave krabicky z pritelovy tasky je treba poresit s nim. Stejne jako to, ze mu chysta svacinu (vadi-li ji to, kdyz to opetovne zminuje).
Kazde usporadani ma sva pro a proti a je jen na nas, abychom si urcili sve priority a hranice. Ale pak se vsemi dusledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
9.4.18 14:31
@stinga píše:
@ivašot. píše:
O příspěvek výše jsem položila podobnou otázku. A ti muslimové mě napadli také…

Tak já to dámy šacuju na německého Turka. :D Podle toho jak líčí způsob studia, takto se dělají učňáky v Německu.
A zakladatelko, když nevyděláváš a neplatíš nic, tak makej a nekomentuj nebo se vrať domů. Nechápu proč nemáš také nějakou práci k tomu individuálnímu studiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
9.4.18 14:38

Docela mě pobavilo, jak je zakladatelka vedená k absolutní samostatnosti a vychovaná se o sebe postarat sama…ale živí ji přítel a jeho rodina a jí dělá problém jim uvařit pytlík rejže a dát talíř do myčky. :jazyk:
Nevděk světem vládne. A ano, taková generace je divná. Ale já nikoho takového naštěstí neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
9.4.18 14:56
@kontramatka píše:
Docela mě pobavilo, jak je zakladatelka vedená k absolutní samostatnosti a vychovaná se o sebe postarat sama…ale živí ji přítel a jeho rodina a jí dělá problém jim uvařit pytlík rejže a dát talíř do myčky. :jazyk:
Nevděk světem vládne. A ano, taková generace je divná. Ale já nikoho takového naštěstí neznám.

Mě na té generaci připadá i divné, že spolu za každou cenu musí bydlet i když na to vůbec nemají. Navím moc, co to má vztahu přinést, když se přítelkyně nechá v podstatě živit jeho rodiči a za to jim musí v podstatě dělat uklízečku. Nějak si neumím představit, jak se k ní jednou tchýně bude chovat jinak, než teď a nakonec nevěřím tomu, že přítel se pak v samostatné domácnosti promění v přičinlivého domácího pomocníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová