Je naše generace divná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
8.4.18 19:30
@Anonymní píše:
@mado přítel má 19, on studuje a chodí i do práce, bydlímev zahraničí, tady je to jiné, má 3 týdny práci a týden školu. @Janasas Po fitku chtějí vesměs to samé, steaky s rýží. Jenže pokud tam je jedna porce brambor tak mi nejde do hlavy, proč si ten jeden nemůže vzít ty debilní brambory :D Jinak vaří ona, chodí i do práce, já se o ně starám, když přijdou z fitka a udělám nějakou minutku.

a jinak děláš co? Pracuješ, studuješ nebo jsi doma? Platíš jim nájem, kupuješ jídlo? Nebo jsi jela k nim do rodiny jako au-pair a dala ses dohromady s tím starším synem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
8.4.18 19:37

A co delas ty? A pritel je Cech nebo je z uplne jine kultury?

Pokud jsi doma u nich zadarmo a jeste nepracujes, tak se pak nemuzes divit, ze se k tobe takhle chovaji.

Příspěvek upraven 08.04.18 v 19:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
8.4.18 19:37
@Anonymní píše:
Ahoj, přišla jsem jen sdělit svůj názor a chci vědět váš názor a celou dnešní generaci. V první řadě bych ráda uvedla, že mi je 20 a bydlím se svým přítelem u jeho rodičů. Jeho rodiče jsou super, hodní, starostliví, starají se o mě jako o vlastní… Ale je tady určitý rozdíl ve výchově mého přítele a mě. U nás se prostě jedlo v restauracích, protože rodiče pracovali víc, než byli doma, nikdy jsem se nenaučila vařit. Chápu, že to jim vadí, taky se za to stydím. Každý byl „samostatná bojová jednotka“, dělal si jídlo když přišel z práce sám, uklízel po sobě sám, staral se o sebe sám. Přesto jsme byli rodina a víkendy jsme trávili společně. Jen jsme byli samostatní. Tady je to přesně naopak, musím uklízet po příteli (což chápu), ale proč bych měla uklízet i pokoj jeho mladšího bráchy? To přeci zvládne sám, ne? (jeho mladší brácha bude mít v listopadu 15). Každé ráno na mě čeká hromada opravdu hromada nádobí, protože to po sobě prostě nikdo nedá do myčky, prý je to práce ženských. Nechápu. Proč by si to po sobě nemohli uklidit? Stačí se ohnout… Věci se tady dělají složitě, například nechápu, proč bych někomu měla ohřívat bramborovou kaši na kamnech a špinit další nádobí, když stačí to ohřát v mikrovlnce? Proč bych měla vše dělat složitě, když to jde jednoduše? A proč se musím přítele i jeho mladšího bratra ptát, co by si dali k jídlu, když je tady ještě zbytek ze včera? Uvedu příklad - ze včera zbyla jedna porce rýže a jedna porce brambor… Tak proč si jeden nemůže vzít to a druhý tamto a musím dodělávat rýži,, protože ON chce? Trošku mě to děsí, nevím, jestli jsem špatně vychovaná já, nebo oni naučení na velký luxus. Takže bych chtěla vědět názor vás. Myslíte, že jsem špatná proto, protože nehodlám vařit každému jídlo zvlášť, uklízet po někom, kdo to vklidu zvládne sám a podobně, nebo že jsou divní oni, protože oni (zvlášť tedy ten mladší, který je pro ně ještě „miminko“) nejsou v tomhle ohledu samostatní a nedají ani nádobí do myčky?? :zed: Už si připadám jako idiot, protože jim nechci stát za prdelí. Nehledě na to, že 3/4 věcí odseru já, za to, že něco není udělané, že jsem jim neudělala rýži protože „oni chtěli“… Vždyť tam přeje jsou brambory tak proč se to nedojí? :mrgreen: zní to debilně, ale já už fakt nevím, jestli jsem opravdu špatná já nebo kde je chyba. Váš názor mě zajímá. Prosím o anonym, vím, že tady chodí i známí.

Tohle není o generaci, ale o rozdílném rodinném prostředí.
Akorát teda - koho chleba jíš (bydlení), toho píseň zpívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
8.4.18 19:40
@Anonymní píše:
@Takyjedna nepřijde mi to normální, zezačátku si po sobě uklízel a měli jsme domluvené práce, rozdělené. Jenže jeho rodiče mi to pořád vyčítali, že je po práci, že má těžkou práci, že kolem něj musím skákat… ale myslím, že přítel se nechá velice rád vychovat, až budeme bydlet sami. Je rozumný. Jenže dokud jsme tady, musím skákat podle jeho rodičů. ám strach, že si na to přítel zvykne a pak bude problém, protože už ho „nepřevychovám“

je to partner nebo budeš suplovat matku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
8.4.18 19:46

Nechápu proč se ptáš na celou dnešní generaci? Jak to souvisí s tvými problémy? Normální je umět vařit a ne jíst pořád po hospodách, aspoň jednoduchá jídla. A jinak nechápu, proč si stěžuješ na druhé, místo abyste si promluvili a dohodli se na pravidlech. Buď jim přispíváte kolik je domluveno a oni vás tam chtějí, pak se teda domluvte kdo bude kdy vařit a odmítněte uklízet bratrovi. Nebo, a to mu připadá pravděpodobnější, je situace jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
8.4.18 19:47

Nevadilo by mi pomoct, ale abych delala sluzku, to teda ne. A ty ji delas. Odstehujte se a vubec neposlouchej ty kecy ze se o nej nepostaras. Proc by ses mela o nekoho starat, je ti 20 let 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.4.18 19:48
@Anonymní píše:
Ahoj, přišla jsem jen sdělit svůj názor a chci vědět váš názor a celou dnešní generaci. V první řadě bych ráda uvedla, že mi je 20 a bydlím se svým přítelem u jeho rodičů. Jeho rodiče jsou super, hodní, starostliví, starají se o mě jako o vlastní… Ale je tady určitý rozdíl ve výchově mého přítele a mě. U nás se prostě jedlo v restauracích, protože rodiče pracovali víc, než byli doma, nikdy jsem se nenaučila vařit. Chápu, že to jim vadí, taky se za to stydím. Každý byl „samostatná bojová jednotka“, dělal si jídlo když přišel z práce sám, uklízel po sobě sám, staral se o sebe sám. Přesto jsme byli rodina a víkendy jsme trávili společně. Jen jsme byli samostatní. Tady je to přesně naopak, musím uklízet po příteli (což chápu), ale proč bych měla uklízet i pokoj jeho mladšího bráchy? To přeci zvládne sám, ne? (jeho mladší brácha bude mít v listopadu 15). Každé ráno na mě čeká hromada opravdu hromada nádobí, protože to po sobě prostě nikdo nedá do myčky, prý je to práce ženských. Nechápu. Proč by si to po sobě nemohli uklidit? Stačí se ohnout… Věci se tady dělají složitě, například nechápu, proč bych někomu měla ohřívat bramborovou kaši na kamnech a špinit další nádobí, když stačí to ohřát v mikrovlnce? Proč bych měla vše dělat složitě, když to jde jednoduše? A proč se musím přítele i jeho mladšího bratra ptát, co by si dali k jídlu, když je tady ještě zbytek ze včera? Uvedu příklad - ze včera zbyla jedna porce rýže a jedna porce brambor… Tak proč si jeden nemůže vzít to a druhý tamto a musím dodělávat rýži,, protože ON chce? Trošku mě to děsí, nevím, jestli jsem špatně vychovaná já, nebo oni naučení na velký luxus. Takže bych chtěla vědět názor vás. Myslíte, že jsem špatná proto, protože nehodlám vařit každému jídlo zvlášť, uklízet po někom, kdo to vklidu zvládne sám a podobně, nebo že jsou divní oni, protože oni (zvlášť tedy ten mladší, který je pro ně ještě „miminko“) nejsou v tomhle ohledu samostatní a nedají ani nádobí do myčky?? :zed: Už si připadám jako idiot, protože jim nechci stát za prdelí. Nehledě na to, že 3/4 věcí odseru já, za to, že něco není udělané, že jsem jim neudělala rýži protože „oni chtěli“… Vždyť tam přeje jsou brambory tak proč se to nedojí? :mrgreen: zní to debilně, ale já už fakt nevím, jestli jsem opravdu špatná já nebo kde je chyba. Váš názor mě zajímá. Prosím o anonym, vím, že tady chodí i známí.

A to k nim do rodiny musíš lézt? To tam žiješ, že uklízíš mladšímu bráchovi? Najděte si podnájem a žijte jen dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.4.18 19:54

Tak toto je ta dnešní singles generace, jíst se bude v restauracích, uklizet jen po sobě, všichni se budou starat jen o své věci :palec: A povídat si budeme přes mesenžra. Mě by zajímalo kolik z těch co tu vyřvávají že by pro chlapa nic nedělaly třeba jdou nařezat dřevo na zimu a podobné práce. Přesto že se to spoustě lidem nelíbí tak práce na ženské a mužské jsou rozděleny z celkem jasného důvodu.
To zase dostanu sodu, co jsem si to dovolil napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
8.4.18 19:56

Chvilku to zkousni, než si najdete jiné bydlení. Podobné věci by mi ve dvaceti asi nestály za hádky a vyhození z bydlení (hádám, že ve dvaceti si sama jen tak něco nezaplatíš, kdžy navíc nebydlíte spolu).

Jinak ne, jsem dospělá ženská s dítětem a i kdybych měla někdy podobně blbý nápad jako žít s tchánovci, určitě bych neuklízela pokoj mladšímu bratrovi manžela. U vaření bych se ais přizpůsobila, znám rodiny, kde je mikrovlnka skoro sprosté slovo. Kdyby chtěl někdo dodělat rýži, taky bych bez keců dodělala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
8.4.18 20:05

Ono je to asi trosku jinak, vid? Jelikoz se te odpovedi vyhybas, tak si dovolim hadat, ze ani do prace zrejme nechodis. Pokud to tak opravdu je, plus bydlis zadarmo, tak se na me nezlob, ale v tom pripade bych si na tvem miste ani nedovolila neco namitat, jen proto, ze se ode me ocekava, ze doma poklidim a nebo ostatnim uvarim. Predstav si, ze ja nemela mikrovlnku v zivote ani ji neplanuji a prilohy se u nas neohrivaji, ty proste varim vzdy cerstve. To by jsi se asi zblaznila. Kazda rodina funguje jinak a pokud nekde bydlim zdarma, kde mi nic nepatri, tak se asi musim prizpusobit, ne? Az budes mit svoji domacnost, tak budes svoji pani ty. S generaci tohle nema co delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
8.4.18 20:11
@jakanas píše:
Tak toto je ta dnešní singles generace, jíst se bude v restauracích, uklizet jen po sobě, všichni se budou starat jen o své věci :palec: A povídat si budeme přes mesenžra. Mě by zajímalo kolik z těch co tu vyřvávají že by pro chlapa nic nedělaly třeba jdou nařezat dřevo na zimu a podobné práce. Přesto že se to spoustě lidem nelíbí tak práce na ženské a mužské jsou rozděleny z celkem jasného důvodu.

Ono je treba se podivat na individualni situaci. Pokud mas barak na vesnici, rekonstruujes ho, pripadne je kolem nej litani a potreba zajistit ty provozni veci (od cisteni ryn az po drevo na zimu), ma to rozdeleni opodstatneni. Ale treba v byte? Oba chodime do prace a vymenit zarovku zvladneme oba. Takze na nejake deleni se u nas nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
8.4.18 20:13

@jakanas Vidíte, já 100× radši budu štípat dříví než leštit skleničky. Ale ono asi závisí na osobních preferencích. Vzhledem k tomu, že v současné době většina lidí bydlí v bytech, tak rozdělení na typicky ženské a mužské práce postrádá smysl protože ty „ženské“ práce tak nějak neubývají (jen jsou usnadněné spotřebiči), ale ty mužské nahradily věci jako elektrárna, teplárna a hodinový manžel. A když vezmete v úvahu, že aby rodina finančně slušně vyžila, tak d práce chodí jak žena, tak muž. Jenže s tímhle přístupem pak ženskou čeká další šichta a chlapa odpočinek. Pokud bychom žili někde na statku, kde je hromada fyzicky náročné práce nutné pro přežití, tak prosím ať muž očekává teplé jídlo a uklizený dům, ale když se mužská práce smrskne na „před 10 lety jsem smontoval skříň z Ikea, co zase chceš“ tak ať si takový pán jde tam kde slunce nesvítí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
8.4.18 20:16
@jakanas píše:

Ja naprosto uznavam rozdeleni praci na muzsky a zensky, ale ve 20 je dost mlada na to, aby varila brachovi to, co on si poruci. Nejde o to delat jen pro sebe, ale o pristup - taky bych nikomu nedelala poskoka. A kdyz na to prijde, velice rada chlapovi uvarim. Ale pokud bude mit uvareno a ofrnovat rypak, taky bych ho poslala do restaurace. Ja jsem cistokrevnej single, ale nijak si na tom nezakladam.

Edit - napriklad zarovky mi doma taky meni chlap. Bracha, tata apod. Asi bych to zvladla, ale nevim, jaka zarovka kam patri a taky na ne nedosahnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
8.4.18 20:42

Pokud se ti nelíbí, najdi bydlení a odstěhuje se, docela by mě zajímalo, jak ty jinak přispívás do rodinného rozpočtu, jestli pracujes a podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.4.18 20:55
@medunka23 píše:
Pokud se ti nelíbí, najdi bydlení a odstěhuje se, docela by mě zajímalo, jak ty jinak přispívás do rodinného rozpočtu, jestli pracujes a podobně

na to jsem se ptala už dvakrát a ani jednou jsem se nedočkala odpovědi… tak jsem zvědavá, jestli zakladatelka ještě napíše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová