je nutne chodit k ocnimu?(syn 16mes.)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
246
20.8.08 13:52

Maxíku, a kolik takových dětí je?

Já, jak jsem napsala, tomu absolutně nerozumím, zároveň mi to ale připadá trochu jako zveličování - kde všude bych tedy s dcerou musela jít, abych měla jistotu? Že má zdravé oči, uši, nemá nikde vira, bacila, je proti všemu očkovaná, že nemá ploché nohy, pupeční kýlu a já nevím, co ještě všechno…To bychom nedělaly nic jiného, než běhaly po doktorech…A kterému pak věřit, vždyť co doktor, to názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
20.8.08 14:07

Majdino - absolutní čísla ti nikdo nepoví, ale dost na to, aby byly smyslové poruchy (zraku a sluchu) u dětí některými odborníky brány jako diferenciální diagnóza k lehké mentální retardaci a poruchám učení - čili má-li dítě problémy ve škole, měly by se teoreticky nejdřív vyloučit tyto problémy a pak poslat do PPP. Však se zkus poptat, kolik dětí dostalo v 1. třídě brýle.

Prostě u lehčích vad a chytrých dětí, které s tím omezením žijí odmala, jsou zvyklé a jinou kvalitu vidění neznají, nemusí být nic nápadné, a i spousta dětí na pětileté preventivce z různých důvodů moc nespolupracuje, o tříročcích ani nemluvě.

Opravdu pokud bych měla „nešikovné“ dítě, tak bych s ním mezi 3.-4. rokem, až bude naděje, že bude spolupracovat, zašla. Pro jistotu. Sluch a zrak jsou věci, které může pediatr vyšetřit jen orientačně a někdy těžko říct, jestli se děcko nesoustředí, dělá ptákoviny nebo maskuje, že něco nechytá, jako se mu to stává často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
21.8.08 08:50

Tak to potom jo, Maxíku, ve 3 až 4 letech, to už chápu. Jen prostě teď, v 16měsících, kdy nespatřuju žádné vady, mi to přišlo divný.
A díky za upozornění, budu na to myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
21.8.08 13:31

Majdino , ono i těch 16m může být možná někde reálných - zakladatelka moc informací nenapsala (asi sama nevěděla), ale kdesi jsem nedávno četla, že některé nemocnice pořizují přístroj na vyšetření zraku i u malých dětí a nespolupracujících pacientů, je to prý schopné hodně přesně určit stav čočky a vyšetření trvá chviličku; někteří pediatři tam pak prý posílají děti kolem roka a půl celkem plošně (jestli na to je či byl i grant :nevim: ?), jako další screening a la ledviny, kyčle,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí