4letá pomalu jí, je proto mentálně zaostalá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15110
17.1.15 07:26

@Mirka Dušínová No, můj syn se nechá doma taky rád obsloužit, ale ve školce se oblíká sám a dobře. Tak se neboj, děti kolikrát překvapí. Jinak já znám pana primáře o kterém si babky na vsi povídaly, že je taky duševně zaostalý a když ho matka vedla do první třídy, ptaly se kam ho vede, že tam nebude nic platnej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.15 07:37
@boball píše:
@Mirka Dušínová No, můj syn se nechá doma taky rád obsloužit, ale ve školce se oblíká sám a dobře. Tak se neboj, děti kolikrát překvapí. Jinak já znám pana primáře o kterém si babky na vsi povídaly, že je taky duševně zaostalý a když ho matka vedla do první třídy, ptaly se kam ho vede, že tam nebude nic platnej :)
:D Díky… snad ho kolektiv taky svede k větší aktivitě na poli užitečných činností a dojde ke snížení aktivity na poli dělání kravin…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
17.1.15 07:39

@lennca Jestli tohle učitelka řekla, tak je pěkná… Děti se vyvíjí nerovnoměrně, takže je možné, že co ji příroda dala do navíc hlavinky, to jí ubrala na šikovnosti prací rukama, nevadí, to dožene a nejspíš, když je tak chytrá, nebude se jednou živit prací rukama :-) No zamysli se zároveň, jestli třeba nejsi netrpělivá a raději neděláš vše za ní. Zkus jí dát šanci a podpořit jí v sebeobsluze, i když to bude trvat 3× tak dlouho, než když ji oblékneš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
17.1.15 08:35

No tak to má holčička, opravdu velký nerovnoměrný vývoj, umí počítat a psát písmenka, ale neoblékne se a nenají? No mentálně zaostalá ne, ale napadá mě jiná diagnoza. Můj syn má ADHD a Vývojovou dysfázii, takže nemluví a má menší sociál, protože neví jak se s dětmi domluvit, stydí se, protože všemu nerozumí co se říká. Ale umí se obléknout, umí sám jíst, umí si sám dojít na záchod. Tohle vše umí. Vidíš má diagnozu, protože má některé složky slabší. Učitelka to nemyslela zle a dost pochybuji, že volila tyhle slova. Rozhodně jsou to věci k zamyšlení a bud ráda, že ti to učitelka řekla, ted na tom můžete zapracovat nebo si dojít na vyšetření. Malému budou ted v unoru 4 a diagnozu má od 3,5, takže máte nejvyšší čas aby se s ní kdyžtak začalo pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
17.1.15 08:43
@4family píše:
@lennca Jestli tohle učitelka řekla, tak je pěkná… Děti se vyvíjí nerovnoměrně, takže je možné, že co ji příroda dala do navíc hlavinky, to jí ubrala na šikovnosti prací rukama, nevadí, to dožene a nejspíš, když je tak chytrá, nebude se jednou živit prací rukama :-) No zamysli se zároveň, jestli třeba nejsi netrpělivá a raději neděláš vše za ní. Zkus jí dát šanci a podpořit jí v sebeobsluze, i když to bude trvat 3× tak dlouho, než když ji oblékneš sama.

Prosím tě… Děti se vyvíjí nerovnoměrně, to ano, ale je tam rozdíl třeba 3-4 měsíců, ne dvou let. Podívej jak má dcera zakladatelky rozvinutou řeč atd. a přitom se neoblékne a nenají. Třeba můj syn má řeč na 2 letech, porozumění řeči na 2,5 letech, sociál na 2 letech a zbytek má na svůj věk (4roky). To je ten nerovnoměrný vývoj u kterého by se opravdu mělo už začít něco řešit. Tady nejde o diagnozu a strach z ní. S tím dítětem se musí začít pracovat, aby se lépe rozvíjelo, čím dřív tím líp. Ještě že to není chlapeček, to by tu zaznělo, je to chlapeček, ty jsou pomalejší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
17.1.15 08:58

@lennca nasi je 3,5 a vsechny deti uz se poti v bundach a ona tam sedi v kalhotkach :mrgreen:. S jidlem je to podle chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15110
17.1.15 08:59

@Melody 4 Ale pokud dobře čtu, tak se sama nají a oblékne, jen pomalu.Co by se na tom mělo řešit. S tou řečí bych řekla, že je to něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
17.1.15 09:01

Paní učitelka asi nebude moc diplomat, ale její slova budou nejspíš k zamyšlení.
S dítkem tráví dost času a má asi i několikaletou praxi a hlavně dostatek dětí k srovnání. Pedagogické vzdělání neodpovídá lékařskému nebo psychologickému, ale vývojou psychologii určitě brali.
Jako maminku by mě to mrzelo, ale „pořádky“ bych dělala, až když bych měla potvrzeno, že holčička je v pořádku.
Kritiku nemá nikdo rád, ale lepší než něco zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.1.15 09:06

No, zakladatelka už sem nenapsala. Kazdopadne mi rada ‚v klidu se zamysli nad tim, co ti učitelka rekla‘, připadá lepší, než ‚kašli na ni, je to krava‘, když Dítě vůbec neznáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
17.1.15 09:32

@BohunkaP souhlasim naprosto ve všem.
Hlavně nechápu Zakladatelky dotaz: je opravdu zaostalá? Jak my to tady asi posoudíme, když jsme jí v životě neviděly? 8o Faktem je, že učitelka opravdu může být lety praxe opravdu poznamenaná,,kráva" a některý děti jí prostě holt lezou na nervy třeba tím, že jsou pomalé. Je to smutný, ale je to tak. Někteří lidé opravdu nejsou lidmi na správném místě. Každopádně ať je to jak je to, Zakladatelko, zamyslela bych se nad tím. Nikdy nic není,,jen tak". :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12948
17.1.15 09:44

No neřekla bych, že je mentálně zaostalá.
Ale je dost možná rozmazlená nesoudnou matkou, která se zhlédla v tom, že čtyřleté dítě počítá, umí písmenka. Čtyřleté dítě se opravdu má běžným tempem obléct, najíst, domluvit.
Takže v podstatě v něčem zaostává za tím, co by běžně mělo čtyřleté dítě zvládat, ale asi jen tvojí vinou, že jsi ji něco nenaučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15110
17.1.15 09:58

@Sany80s Tady je ale sranda.Moje kamarádka má sestru, můj muž o ní říká, že její rychlejší bratr je šnek. Je to paní profesorka na vysoké škole, umí několik jazyků, ale s usmažením řízků se crcá půl dne. Kamarádka je vyučená, rychlá, zručná, ale zase jí to ve škole nijak nešlo. Stejní rodiče, kde tedy jejich matka udělala chybu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
17.1.15 10:08
@BohunkaP píše:
POČÍTÁNÍ DO TŘICETI, PŘEČTENÍ A NAPSÁNÍ NĚKTERÝCH PÍSMEN… to opravdu nejsou kritéria mentální zaostalosti.

Jinak řečeno. U čtyřletého dítěte nikoho normálního nezajímá, do kolika počítá, co čte a píše. Normálního člověka zajímá, nakolik je samostatný a schopný běžného života - tj. zda je dítě schopné se samostatně obléknout a svléknout, zda si dovede umýt ruce a „vyčistit“ zuby, zda ve školkovém kolektivu umí trpělivě počkat s nastaveným hrnečkem, až dostane nalito kamarád před ním.

Tvoje čtyřleté dítě může umět počítat do milionu a číst Shakespeara… a přesto z pohledu učitelky v mateřské (a následně v základní) škole bude, resp. je, mentálně zaostalé.

Umí všechno, sama se obleče i vysvlékne, nají, umyje. Jediný problém teď je, že se po dvou letech začala zničehonic počůrávat. Byly jsme u dr., zánět z moče vyloučil a jsme objednány na nefrologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15110
17.1.15 10:11

@lennca Pokud opravdu paní učitelka použila slova která jsi popsala zde, hledala bych příčinu nejspíš v té školce, respektive u paní učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
17.1.15 10:14
@Sany80s píše:
No neřekla bych, že je mentálně zaostalá.
Ale je dost možná rozmazlená nesoudnou matkou, která se zhlédla v tom, že čtyřleté dítě počítá, umí písmenka. Čtyřleté dítě se opravdu má běžným tempem obléct, najíst, domluvit.
Takže v podstatě v něčem zaostává za tím, co by běžně mělo čtyřleté dítě zvládat, ale asi jen tvojí vinou, že jsi ji něco nenaučila.

Já opravdu nevím, co jsem ji nenaučila, umí všechno. Doma jí „normálně“, čili sousto po soustu, obléká se taky, jen občas třeba potřebuje pomoci přetáhnout rolák přes hlavu. Je to zaostalost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí