Je prý neštastný:)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
431
16.11.10 10:07

Ahojky,
my měli vodní želvičky taky dost dlouho, vyrostly z nich pořádní obři, tak taky putovali do zoo.
A byly taky pěkně agresivní, už od mala. A fakt to pekelně bolí.
Takže malýmu dítěti bych pořídila spíš tu suchozemskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
16.11.10 10:09

Ja jsem pro morce.K diteti idealni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
16.11.10 10:10

Měli jsme doma vodní želvy několik let (u rodičů) a můžu říct, že tříleťáka bych na ně sahat nenechala. Nehledě na to, že ty naše taky dost kousaly (ale třeba to tak není u všech), tak mi to především připadá šíííleně nehygienické. Dneska bych v každém případě volila suchozemskou, jinak pro něj to „vlastní zvířátko“ bude dost zklamáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
16.11.10 10:13

Nebo nějakého zakrslého králíčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
16.11.10 10:14

Pro dítě je možná lepší suchozemská, může ji kdykoli vyndat, s vodní by všude cákalo.V každém případě by měla mít prostor o délce, která je 4násobek její velikosti v dospělosti.Nevěř tomu, že malinké želvičky ze zveráku nevyrostou:)
Já mám suchozemskou už 10let a žádný problém.Mám ji v nízkém terárku (výška cca 20cm, délka cca 80cm a hloubka 40cm).Měla jsem ji na hoblinách (těch velkých hrubých, ne piliny - ty práší a může je vdechnout) nebo na mulčovací kůře.Ty hrubé hobliny jsou lepší.Na chov náročná není, jen potřebuje světelný zdroj (mám obyč lampičku se 40W bodovkou).Vitamíny určitě hlavně když roste, aby se jí nedeformoval krunýř.A venkovní výběh na léto je ideální pokud to jde.Já ji občas šupnu na balkon aby nachytala trochu sluníčka.Jinak nezazimovávám a nemá žádný problém, jen přes zimu víc spí a míň žere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
16.11.10 10:19

juu tak to teda vypadá spíš na tu sauchozemskou teda :think: morčata nene to se nám ani nelíbí :nevim: ten králíček není špatný nápad jenže to je to samé taky může kousnout a má drápky :nevim: ještě to dnes proberem a manžou…
Sabi my rybičky zrušili betty jsme chovali jenže ono mít 5 akvárek bylo dost časově náročný i finančně no :mrgreen: ale po betkách se mi stýská:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
16.11.10 10:24

A ty suchozemsky jsou dost drahy ne?Taky jsem ji kdysi chtela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
16.11.10 10:33

Tak já mám obě jak vodní, tak suchozemskou. Vodní je masožravá, takže kupuji mražené žrádlo v Hornbachu. Mám jí v akvárku a dost jí musím čistit. Roste podle prostoru. Suchozemská teď momentálně spí v krabici, na jaře jí vypouštím na zahradu, kde tráví celé léto. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
16.11.10 11:25

Suchozemska je vyssi porizovaci cena. Jestli si to pamatuji spravne tak asi 2 tis. Kupovali jsme ji to uv svetlo z ceho mela vitaminy pro krunyr a pak normalni lampicku kde se vyhrivala. Jinak stacila podestylka, domecek a salat, mrkev :)
a pozor umi pekne rychle behat. Jednou jsme ji pustili na zahrade a nasli ji za plotem. Malem jsme ji oplakali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.11.10 12:49

Tak já měla vodní celej život,nebo aspon co si pamatuju.byli super jako malé,ale mrděli teda fest,to kam se se– morče,had atd..
Všechny koušou,není to zvíře na mazlení,jen na pozorování.Jestli někdo říká že né,tak kecá :lol: a nebo měl zázračnou vodní želvu.
6elva nádherná je masožravej tvor.Kouše do všeho co vidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
16.11.10 12:54

No paráda teda nějak mě ty želvy teda začínají vrtat hlavou:(chjooo :cry: morčata či křečky fakt nee a co jinýho:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
16.11.10 13:38

Crystal -a druhého malého pejska,který by byl jen malého by jsi doma nestrpěla?ten mi přijde pro děcko jako dělaný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnonymniB.
16.11.10 14:22

My mame suchozemskou,cena docela vysoka,mame ji ze zverimexu s papirama,takze bych doporucila spis od nejakeho chovatele.
Zelva mi neprijde jako kamarad,uz vubec ne jako mazlicek.Ani nevim jak se mazlit s krunyrem :lol: .
Ta nase je hodne zvedava,vubec se neboji,nezalejza,je to takovy dobrodruh.Vsude chodi,ale jak pise Kamca,je spis na pozorovani.
Nase nekouse,obcas dostane cervika a pri podavani si splete muj prst s cervem,ale za to nemuze.
Pak mame kralika,naucil se spoustu veci,je hrozne hodny.
Dale mame agamu vousatou,nadherne zvire,take moc hodna,ale terarko a vybaveni stalo dost penez.
Pak mame hada,velmi mileho,zvedaveho,s tim si ale syn jeste nehral :lol: ,jen jednou ho mel na rukou,ale had se mu obtocil okolo ruky a maly ho nemohl sundat,takze od te doby ho had nezajima (radsi).
A mame take tri kocky,dve se neradi mazli,ale kocour je mazel neskutecny.

Ja sama bych volila kralika pro dite.

• Citovat
  • Upravit
22074
16.11.10 14:43
Crystal87 píše:
No paráda teda nějak mě ty želvy teda začínají vrtat hlavou:(chjooo :cry: morčata či křečky fakt nee a co jinýho:(

A co kotě?
Nějaké co nejmíň chlupaté… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.11.10 14:48

Hele a co andulku? S tím, že se s ní nedá „mazlit“, takhle malému dítku bych to asi nedovolila, bála bych se, že nechtěně ublíží.
Může ji učit pískat, mluvit, péče není náročná, akorát když má období pelichání, je dobré mít po ruce vysavač. No a když lítá, tak občas upustí hovínko maličké :think:
Náš Igorek=)

http://sphotos.ak.fbcdn.net/…549887_n.jpg

Raděj si připlatit a koupit „ručně dokrmeného“ ptáčka, vezmou ho z budky než vylítne a chvilku krmí z ruky, je pak úplně krotký.

Naše morčátko jako miminko

http://sphotos.ak.fbcdn.net/…426907_n.jpg

A už velké

http://img5.rajce.idnes.cz/…ages/062.jpg

Ještě mě napadá potkan, když se oprostíš od předsudků, je to fajn kámoš, chytrý a učenlivý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí