Je pryč...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
120
14.8.18 23:20

Udělala jsi dobře. Máš malé dítě a musíš myslet na vás dva… chlap má být partner. Jdi férová, nějaké šance jsi mu dala, bohužel si jich nevážil a nedokázal je využít. Evidentně je nemocný a táhl by ke dnu celou rodinu. Vím, že to je těžké, ale udělala jsi dobře, nemůžeš nést odpovědnost za dospělého člověka. Držím palce aby ti rozhodnutí vydrželo a vše bylo dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
14.8.18 23:21
@Korculalala píše:
Moje matka je alkoholička. Která ale nikdy nenašla nejmenší vůli přestat, natož se jít léčit.

Ten muž je po druhé léčbě a pije zase. Takže buď potřebuje silnější motiv, nebo přestat nechce. Zakladatelka má zodpovědnost za svůj život a za život svého chlapečka. Chlap si to musí ujasnit sám, teď má možnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
14.8.18 23:21

@adgamka protože kdyby jí mlátil nebo pořádal doma akce, jako moje matka, těžko by řešila jen takovou hovadinu, že došel po flámu rozbitý. Řešila by že ji seřezal, že si zve domů kámoše, že je věčně našrot a neví která bije, že nechodí do práce a ne to, že po léčbě ujel a ožral se někde venku.
To je asi zásadní rodzíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
14.8.18 23:23

@Korculalala bohužel přesně do toho stavu co popisuješ by se velmi brzy dostal, alkoholismus má několik stádií

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
14.8.18 23:24

@Korculalala Jestli byl už dvakrát na léčení, tak předpokládám, že ve stavu, že neví, která bije, byl už mockrát. Ne každý alkoholik musí někoho mlátit nebo doma pořádat párty s kámošema. To ale neznamená, že život s takovým člověkem není peklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
14.8.18 23:27

@Korculalala Já jsem z toho pochopila, že toto už byla poslední kapka. Už si s ním určitě zažila víc věcí, jenom je nerozepisuje. Alkoholismus nikdy nepovede k lepšímu, ale bude se to
jenom zhoršovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
14.8.18 23:29
@kacaba379 píše:
@Korculalala Jestli byl už dvakrát na léčení, tak předpokládám, že ve stavu, že neví, která bije, byl už mockrát. Ne každý alkoholik musí někoho mlátit nebo doma pořádat párty s kámošema. To ale neznamená, že život s takovým člověkem není peklo…

Přesně tak. Stačilo, že močil a kálel všude po bytě. Kradl matce peníze, jednou jí nablil do skříně. Stupňovalo se to, a jak jsem již napsal, vyvrcholilo to útokem na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.18 23:31

Pokud by šlo o mě, hned bych mu volala, kde je a ať jede domů a že to všechno vymyslíme, jak dál…Další léčba, terapie a pod…Ale tohle jsem udělala už mnohokrát a vždycky začal znova pít. Chtěla bych říct, že mě nikdy nebil…Opíjel se i doma, „na tajňáka“…I přes to, jsme spolu měli někdy hezký život, rozumíme si…Dokáže být střízlivý, ale pak se opije a většinou to končí špatně- je ztracený pár dní, nevím co s ním je, nevěry, vztah je velmi narušený…Všechno se hroutí, když pije…Chodíme na terapii, vypadalo to, že je to na dobré cestě…Děkuji všem za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
571
14.8.18 23:32
@karolinka90 píše:
@Korculalala bohužel přesně do toho stavu co popisuješ by se velmi brzy dostal, alkoholismus má několik stádií

A samozřejmě všichni do nich dospějí že? :lol: jakože kliďas který se snaží léčit a sem tam se opije, určitě bude časem agresivní nemakačenko jo? :potlesk: :roll: tak ještě že víš tolik o alkoholismu.. Asi jsem lepší člověk než ty, já bych se mu snažila pomoci, už kvůli dítěti. Vem si že onemocníš nečím podobným, třeba psychicky.. projdeš si dvě léčení ale nakonec se ti problémy vrátí. Měl by od tebe chlap s dětmi odejít? Protože někteří psychicky nemocní lidé jsou přece nebezpeční?
Víš je to stejná nemoc. Je to v hlavě a stejně jako například přichází deprese nebo sebevražedné sklony, stejně tak přichází touha po alkoholu. Když se budeš chtít zabít, taky půjdeš a sáhneš po lécích nebo noži. Stejně tak alkoholik sáhne po láhvi. Neni v tom rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
14.8.18 23:35

To co popisujete vypadá na tzv. kvartálního alkoholika. To bude pořád dokola, nějaký čas to bude v pohodě a potom se to bude opakovat. Nechte ho jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
14.8.18 23:38

@Korculalala představ si že o alkoholismu něco opravdu vím…
Je to narozdíl od sebevražedných sklonů a depresí závislost. Nikdy se jí nezbavíš, můžeš jedině abstinovat. A to mu moc nejde… jde to málo komu, musíš být opravdu velmi silná osobnost.
Takže ano, došel by přesně to toho stavu. Ubližoval by sobě i okolí. Zakladatelka mu už dala dvě šance, má jich mít snad nekonečno? Nestačí že byla sama doma s dítětem a on na léčení? Myslím že podpory už dostal dost. A jestli jsi lepší člověk? Neznáš mě a moje aktivity, tak si toto odpust. To jestli by někdo žil nebo nežil s alkoholikem není opravdu měřítko.

Příspěvek upraven 14.08.18 v 23:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
14.8.18 23:39

@Korculalala No upřimně, mít 13 měsíční dítě, tak bych opustila jak psychicky narušeného člověka tak alkoholika. Určitě bych nečekala až se něco semele a ublíží dítěti. Vy byste se mu snažila kvůli dítěti pomoc já bych se snažila před ním dítě bránit. Každý to máme hold jinak srovnaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
14.8.18 23:44
@Korculalala píše:
A samozřejmě všichni do nich dospějí že? :lol: jakože kliďas který se snaží léčit a sem tam se opije, určitě bude časem agresivní nemakačenko jo? :potlesk: :roll: tak ještě že víš tolik o alkoholismu.. Asi jsem lepší člověk než ty, já bych se mu snažila pomoci, už kvůli dítěti. Vem si že onemocníš nečím podobným, třeba psychicky.. projdeš si dvě léčení ale nakonec se ti problémy vrátí. Měl by od tebe chlap s dětmi odejít? Protože někteří psychicky nemocní lidé jsou přece nebezpeční?
Víš je to stejná nemoc. Je to v hlavě a stejně jako například přichází deprese nebo sebevražedné sklony, stejně tak přichází touha po alkoholu. Když se budeš chtít zabít, taky půjdeš a sáhneš po lécích nebo noži. Stejně tak alkoholik sáhne po láhvi. Neni v tom rozdíl.

Ty pijes taky, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
14.8.18 23:47
@adgamka píše:
@Korculalala No upřimně, mít 13 měsíční dítě, tak bych opustila jak psychicky narušeného člověka tak alkoholika. Určitě bych nečekala až se něco semele a ublíží dítěti. Vy byste se mu snažila kvůli dítěti pomoc já bych se snažila před ním dítě bránit. Každý to máme hold jinak srovnaný.

Psychicky naruseny je dnes kazdy druhy 8) Od alkoholika zdrhat, souhlas. Hlavne v tom nevychovavat dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
14.8.18 23:47
@Korculalala píše:

Jenomže tím, že to nechá na něm, mu pomůže ze všeho nejvíc. On musí chtít, nemůžeš pomoct někomu, kdo nechce. Alkoholik prostě musí abstinovat, jinak je to na ho.no. Tohle je možná jeho šance si uvědomit, o co přijde, když se nebude snažit. A pokud mu na tom nezáleží, tím líp, že spolu nebudou. A pro toho malého kluka by život s věčně opilým otcem nebylo žádné terno…Možná to napotřetí dá, protože bude mít silnou motivaci. A není nikde řečeno, že spolu v budoucnu nebudou moct být. V téhle fázi jsem ale taky pro, aby ho zpět už nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí