Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@catch-22 píše:Pro mě za mě si nahraď tonejdeismus za jenblazenbyseldotakovehorizika, jestli to sneseš lip.
To je to samé. ![]()
Já pro družstevní bydlení nijak zvlášť nehoruju. Na druhou stranu nepřiměřené množství sýčků je prostě otrava. Jasně, že se kupou keců musí prodrat každý, kdo chce udělat cokoliv. Cokoliv. „Nepůjde. Spláčeš nad výdělkem! To ještě uvidíš.“ Stavíš se ženou? Rezvedete se. Kupuješ od developera? Zkrachuje, nedostaví, bude to nekvalitní…
Naopak horuju pro normální právní stát. Mít fungující soudní systém nenznamená, že „chceš, aby někdo řešil tvůj chybný úsudek“. Znamená to, že člověk, co je jebne po hlavě cestou z práce, půjde do vězení dříve než za dvacet let, během kterých ty posloucháš, že „to byl tvůj chybný úsudek jít z práce.“
@Bábrdl píše:
To je trochu moc velký defétismus. To by zase nepostavil nikdy nikdo nic. Já vím, že v česku se tonepůjdeismus nosí, ale není důvod, proč jim to neumožnit.To bys taky mohla říct, že by lidé něměli stavět, protože se jim rozpadne manželství, a proto by měl vždycky vše stavět developer a soukromé stavby by být vůbec neměly
Není. To je třicetiletá zkušenost. Kolik našich klientů se rozvedli v průběhu stavby, protože jeli na hraně s penězi, protože byli vyčerpaní, kolik rodin se rozhadalo. Nelžu, měli jsme i sebe razdy. A věř tomu, že čtyři stavebnici na jednom pláče, to fakt ne. Jak dlouho by trvalo, než by začaly rozbroje typu vy máte lepší tohle, anebo proč my máme platit toto když to nechceme?
@catch-22 píše:
Tím ale nedorážím na poškozené z H-System, tehdy ty zkušenosti nebyly.
Konečně to někdo řekl - tehdy lidi netušili, čeho všeho jsou jejich soukmenovci schopní.
![]()
@Bábrdl píše:
Soud zajistí spravedlnost, trest viníkovi a hlavně nějaké jistoty.
To jako v ČR? Pokud jo, tak zřejmě žiju v nějakém jiném světě ![]()
@BeaL píše:
Konečně to někdo řekl - tehdy lidi netušili, čeho všeho jsou jejich soukmenovci schopní.![]()
![]()
Ano, nestane se to tehdy, pokud lidé začnou přemýšlet a nespoléhat se na to, že někdo nějak vyřeší jejich chybný úsudek na začátku. Tím ale nedorážím na poškozené z H-System, tehdy ty zkušenosti nebyly.

Však taky nikdo u nás nezakazuje čtyřem rodinám založit si vlastní družstvo a spojenými silami postavit čtyři domy, jestli Ti tak vadí zrovna tohle. S pánem Bohem, aspoň bude o čem číst v bulváru.
Pro mě za mě si nahraď tonejdeismus za jenblazenbyseldotakovehorizika, jestli to sneseš lip.