Je správné pořád chovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1371
8.8.11 18:43

Já jsem pronosila první 3 měsíce, než se naše malinká naučila být trošku samostatná.

Za sebe musím říct, že jsem nikdy nenechávala plakat a vyplakat a u takto malýho miminka mi to přijde obzvlášt krutý, když je 9 měsíců s maminkou v bříšku. Je to časově náročný, o tom žádná. My jsme prostě chovali a nosili - v klubíčku a na tygříka.
Až začala být cácorka trošku samostatná, tak sama vyžadovala být chvilku na dece a hrát si. Dneska je jí 7 měsíců a vydrží si hrát hodně dlouho sama, jindy chce zase moji asistenci.

Na druhou stranu, za pár let nás ty děti vyfuckujou s nějakým mazlením. :-D Tož si to užívám ted. Ale jak píšeš - čekám, až přijde z práce muž, převezme dítě a jdu pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.8.11 18:51

Já chovala obě děti, když mě bolely ruce, sedla jsem si s nimi na balon, já bych to nevydržela slyšet pláč a jen se snažit rozptýlit dítě, ale nepochovat. Ono taky takhle malé dítě není jak rozptýlit. A nechat ho brečet jen tak a jít něco dělat, to prostě neumím. Nechci. Dělala jsem jednou rukou jen to, co jsem musela, ono se to zdá, ale nakonec to období netrvá tak strašně dlouho. Taky jsem čekala na tatínka a pak šla udělat to, co s mimčem nešlo. Za chvíli si miminko začne všímat okolí a hraček a bude líp, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
8.8.11 18:52

Na záchod si dojdi, ale jinak chovat, chovat, chovat. Do dvaceti jí chovat nebudeš. Potřebuje maminku u sebe, je malinká. Věř, že se ti to vyplatí. Bude klidné a spokojené miminko. Co pořídit manducu? Nebo zkus zavinout.

• Citovat
  • Upravit
15674
8.8.11 19:10
Jiiriinka1 píše:
zdravím. Chtěla bych znát Váš názor. Mám 3 týdny starou holčičku. Chce pořád chovat, jinak pláče. Chápu, že byla devět měsíců v bříšku a tak je zvyklá, ale.. vařim, chodim na záchod atd s ní v náručí..pořádně najíst se nemůžu a čekáme na tatínka, abych něco udělala. Mám ji nechat třeba chvilku v postýlce i když pláče? Nebo je ještě maličká a zvykat by si měla až dýl?
je to naše zlato, ale narada bych byla časem její otrok :think: :mrgreen:

Nečetla jsem ostatní příspěvky, ale předpokládám, že tu budou dvojí reakce :wink: . MOje starší dcera byla hodně uplakané miminko, chování vyžadovala nepřetržitě, a navíc jedině ode mě, takže nám nepomohl ani večerní návrat tatínka z práce. Plakat jsem nechala maximálně 20 minut, ale brzy jsem zjistila, že to k ničemu nevede a zkusila jsem šátek. Jedině v něm Anežka spala dýl jak 20 minut, mohla jsem s ní leccos udělat (ale třeba žehlit nebo vařit s ní na břiše jsem si netroufla). U Anežky jsem šátek využila hodně, u mladší skoro vůbec (ale měla jsem ho půjčený a občas se hodil), ta nošení tolik nevyžadovala. Kdybych tenkrát neměla půjčený šátek, asi bych si pořídila ten nebo manducu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
8.8.11 19:43

Třítýdenní mimino?? Za mě chovat, popř. nosit v šátku. Ještě můžeš zkusit zavinout, ale pořádně, žádné halabala, včetně ručiček - na housenku :wink: Mohlo by to pomoct, aby ti spala líp přes den.
Někdo psal, že chvilku si pořvat vydrží, to jistě ano, ale příjemné jí to není, to mi věř. Navíc mimina nemají naše chápání času, neví, že co je teď, za chvíli může být jinak, neví, za jak dlouho se vrátíš. Jsou furt uvěznené v přítomnosti.
Mají reflexy v podstatě ještě z pravěku - když je někdo nosí, houpe je, ví že nejsou samy, všechno je OK, jsou v klidu. Nikdo mě nenosí - jsem samo - řvu, musím někoho přivolat, jinak mě něco sežere. trochu přeháním, ale mimina jsou opravdu nastavené jako všechny mláďata savců, to že jsou lidi a jak se chovají lidi se musí teprve naučit. Ale na to je ještě času…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
8.8.11 19:49

chvilku si pořvat může být rada pro starší dítě, ale miminko třítýdenní? bych se vykašlala na nějaké domácí práce a chovala malou. šestinedělí není jen tvoje, ale také její. je dost možné, že po šestinedělí z ní bude úplně jiné miminko :)
zavinování na vánočku mi u syna taky pomáhalo - byl taky narozený v teplém období, takže jsem ho jen v plence zavinula do velké tetrapleny a takto klidně spinkal, potřeboval ještě kolem sebe cítit objetí - vydrželo mu to skoro do čtyř měsíců, to zavinování, teprve pak se začal cítit dobře rozbalený :)
pa
 har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30831
8.8.11 20:23

jestli nemáš druhého prcka,kterému se musíš věnovat, tak nos a chovej pořád…3 týdny je ještě moc maličká, takže položit do postýlky a mluvit na ní nevnímá, taky jsme to tak měli. já jsem skálala na balonu, přišlo mi to pohodlnější než chodit a nosit…na vaření a uklízení se vykašli, za měsíc už bude malá lepší a už i vydrží sama ležet a koukat bez asistence,tak pak se zase pozvolna vrátíš do běžnýho života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaSv
8.8.11 20:52

Já jsem chovala a nosila neustále, pořídila jem šátek, aby cácorka mohla být stále se mnou, narodila se o něco dříve, a nedonošený děti to prý vyžadují víc, nevím nemám srovnání, ale každopádně bych nenechala mimi samotný, položit na postýlku povídat si, hrát si s ní, a tak ale neodcházet od ní, když je vzhůru, naší Bětce je 6měsíců a pokud je vzhůru neodejdu si ani na záchod, jsem s ní neustále, už nenosím tak často, ale stále jí uspávám v náručí, sice třeba jen 5min, ale prostě potřebuje tu blízkost, až bude starší usínání v náručí se změní v povídání pohádek, to jsem si jistá, ale pokud to vyžaduje tak jí prostě chovej, ona je fakt maličká :-))

• Citovat
  • Upravit
13775
8.8.11 22:47

Taky bych nosila (v šátku či ergonosítku - je to 1000× pohodlnější pro tebe i dítě) než abych poslouchala pláč, byť jen třeba 20 minut…
Můj syn teda plakací nebyl, šestinedělí víceméně prospal, ale pak už přes den sám usínat nechtěl, brečel třeba 15 minut a pak na půl hodiny usnul (houpala jsem ho třeba v lehátku) a tak to bylo celý den.
Za dva dny už jsem byla úplně hotová, tak jsem ho začala nosit odpoledne v šátku - tam vydržel spát 4 hodiny. Dva měsíce jsem ho nosila cca 4-6 hodin denně. Okolo 4. měsíce se najednou naučil usínat v posteli buď sám nebo při kojení a nosit jsem ho už nemusela :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dr. Zeilhofer
9.8.11 00:25

Fyzický kontakt matky s dítětem je zásadní. Dítě totiž po psychické stránce ještě není odděleno od matky, je s ní ještě stále v jednotě. Tuto jednotu potřebuje cítit, jinak se v něm něco zničí. Trvá skoro měsíc, než si dítě uvědomí, že už s matkou nejsou jednou bytostí. Pak se začne vytvářet porozumění, že já a matka jsme spojeni, ale jako dva. Jakási „jednota dvou“.

• Citovat
  • Upravit
čaver
14.8.11 20:54

Naše malá také hodně plakala, navíc měla skrytý reflux a téměř od začátku hodně prdíky. Jelikož mi padaly ruce únavou, tak jsem pořídila manducu, ve které je šťastná dodnes. Kočár moc nepoužívám a postýlka nám slouží jako odkladiště nebezpečných věcí neb v ní malá odmítá cca 3 měsíce zpět spát a spí se mnou v posteli. Takže určitě bych jí nenechala plakat - nosit, nosit a uvidíš, ona si sama „řekne“-naznačí, kdy bude chtít dolů.

• Citovat
  • Upravit
1447
30.8.11 15:55

Určitě nosit! Takhle malé miminka očekávají, že budou nošena…všechno ostatní je pro ně špatně! Jak bylo psáno výše, takto malá miminka žijí jen přítomností a neumí rozeznávat čas a je to pro ně strašné utrpení zůstat bez matčiny náruče… Pocit blaha jim přináší opravdu jen vaše náruč. Moc doporučuji knížku Koncept kontinua Hledání ztraceného štěstí pro nás a naše děti od Jean Liedloffové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí