Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jo tetanus patří mezi základní očkování. Ale nikdo tě do toho nedonutí. Každopádně je vhodné mít tetanus naočkovany.
A co jako resis? Se nech naockovat. Nebo radeji ten tetanus dostanes? Kdyz te privezou po bouracce do spitalu, tak ti ho prdnou automaticky a ani to nebudes vedet. ![]()
Nech si ji píchnout a nevymyslej blbosti. Povinná není, povinné není žádné očkování. Ale schválně koukni jak vypadá průběh tetanu. Celkem hnus a máš víc než 60%sanci že to nepřežijes.
Příspěvek upraven 02.02.21 v 12:56
@Svistice píše:
A co jako resis? Se nech naockovat. Nebo radeji ten tetanus dostanes? Kdyz te privezou po bouracce do spitalu, tak ti ho prdnou automaticky a ani to nebudes vedet.
No pak se bude soudit s nemocnicí, že ji dali něco s čím ona nesouhlasila ![]()
Povinné to není, ale kdybych si měla vybrat jediné očkování, které bych mohla mít, tak na tetanus. Nevím, co řešíš. Jinak píšeš hrozně.
Se poseru, jako vážně už se někdo pobuřuje nad tím, že mu doktor chce píchnout protitetanovku
![]()
Bezprdele nechat zaplatit celou zdr. péči při nákaze… nebo rovnou neléčit ![]()
Vzhledem ke svému zdravotnímu stavu mám od lékaře silně nedoporučena až zakázána všechna očkování. Krom tetanu, ten zachraňuje život. Nech si to píchnout a nešpekuluj, zda musíš/měla bys/chceš.
Já to vůbec nechápu, když nejsi odpůrce a máš to propadlé, tak se dej očkovat, problém vyřešen
Nebo se nenech, ale víš, jak se dá přijít k tetanu? Nelze parazitovat na kolektivní imunitě, jak to činí neočkovači
Omluva těm, kteří neočkují ze závažného zdravotního důvodu ![]()
@janickaIII píše:
No pak se bude soudit s nemocnicí, že ji dali něco s čím ona nesouhlasila
Jo to verim. Takovych blbu chodi po svete urcite dost. Ale beda, kdyby nastaly komplikace z duvodu nepodani toho ockovani ci antibiotik - to by pak byl soud kvuli zanedbani pece. ![]()
@Anonymní píše:
Nejsem zadny odpurce ockovani -to je podle.mne na zacatek podstatne napsat.Byla jsem po x letech u me obvodsck, protoze jsem.neco po ni potrebovala.
Okamzite na me, ze nemam tetanovku a ze se mam urcite objednat.
Je to povinne ockovani?
Byla zhrozrna, ze ho nemam…Prosim anonym(zdrav.stav).
Dekuji.
Jestli si ji nechces nechat pichnout, tak nemusis.
Rizika a benefity jsou u kazdeho jina.
Nebo si nech zmerit protilatky (s velkou pravdepodobnosti je jeste mas) a zarid se podle toho.
No především tetanus reálně můžeš chytnout při banálním zranění. Nemoc je opravdu, opravdu hnusná s vážně vysokou smrtností. Vakcína funguje
nejde ho vymýtit jako třeba pravé neštovice, protože ta bakterie je prostě běžně přítomná všude možně.
Takře pokud nemáš žádné kontraindikace k očkování, tak se fakt objednej a nech si to píchnout. Poměr riziko vakcinace/riziko onemocnění je tady naprosto jasné.
Zakladatelko-nevim zda dovětek zdravotní stav znamená, že máš nějaké onemocnění, kvůli kterému nechceš zbytečně očkovat. Pokud to není nutný. Nebo i jen, pokud se ti do toho hned teď nechce… Určitě bych si nechala nabrat protilátky. Odběr stojí okolo 700,–. A uvidíš, jaký bude výsledek. Manželovi je dělal lékař - je hodně nemocný, každé očkování je riziko - ale kdyby to nešlo na pojišťovnu, tak bychom si je určitě zaplatili.
Pokud protilátky nebudeš mít, tak se určitě očkovat nech. Ale většina lidí jich má dostatek v době, kdy by se očkovat mělo.
Nejsem zadny odpurce ockovani -to je podle.mne na zacatek podstatne napsat.Byla jsem po x letech u me obvodsck, protoze jsem.neco po ni potrebovala.
Okamzite na me, ze nemam tetanovku a ze se mam urcite objednat.
Je to povinne ockovani?
Byla zhrozrna, ze ho nemam…Prosim anonym(zdrav.stav).
Dekuji.