Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já bych zkusila vysadit právě tu HA… sama mi po letech užívání udělala ze života podobnou paseku, jak popisuješ.
@Anonymní píše:
@drakulova.stara no nic jiného nezbývá …
No já bych to určitě zkusila. Ono by to bylo nejjednodušší řešení, kdyby to tak bylo. Pak je snadnější to řešit. Co já jsem si užila s depresemi s HA, no děs.
Pokud by ani to nepomohlo, pak bych ze „své“ zkušenosti nešla hned do antidepresiv. Mění to osobnost, citlivost. Můj tatík to bral roky a už to vůbec nebyl on. To bych se vydala spíše cestou terapie, přírodních látek.
Bude dobře ![]()
Zdravím
chci se poradit… je to deprese? Od nového roku jsem začala mít svíravý chvění na hrudníku-úzkost. S menstruací se přidaly černé negativní, vnucujici myšlenky na přítele, díky tomu pláč lítost v takové míře, že jsem si rušila práci, naštěstí mám takovou kde si určuji volno sama. Vlastně toto všechno přišlo s menstruací. Co 5 minut jsem utikala ven aby mě neviděli lidi jak řvu. Úplně se mi otočil život naruby. Ze začátku těchto stavu jsem měla silnou nevolnost, nechutenství, blbě se mi spalo i jsem něco málo zhubla. Úplně jako by byl konec světa nic mě nebavilo ani koukani na TV proste nic nejraději se vypařit. Cítila jsem uvnitr sebe takovou díru, emoční otupělost. Představa ze musím druhy den do práce pro mě byla šílená každý ráno pláč v autě v práci po cestě na zpatek doma s přítelem tak nějak lepší neměla jsem potřebu brečet. Dělalo mi problém uklidit po sobě, umýt nádobí. Začala jsem o sebe méně pečovat, ne úplně ale dříve jsem chodila dost upravena namalovana výrazněji a večer pečovat o pleť o vlasy atd (holky to znáte). A teď se ráno probudim vysprchuju dam BB krem drdol a jedu. Jsem schopna když to přeženu si i nevycistit zuby neodlicit se a jít spát… Nikam se mi nechtělo, vždy jsem rada navštívila babičku, sestru a její dvě malé holcicky kamarádku, teď sem měla nechut bez nálady s někým si povídat. Toto vše trvá 3 měsíce první měsíc a půl byl takový jak jsem popsala opravdu strašný a silný. Teď se to všechno jakoby “sedlo” ustálilo. Pocity úzkosti na hrudi mám neustále (nonstop) nezáleží na tom kde jsem a skym jsem… plačtivost se také zmírnila vybrecim se ráno v autě a pak mám prez den klid i když černé vnucujici myšlenky stejného charakteru mi proudí hlavou neustále. Už jim normálně, řekla bych teď spíš až moc mám chutě na sladké. Spím už taky lépe dokážu už jít i do fitka k babice k segře ale s kamarádkou se mi nějak nechce vím že by mi to třeba pomohlo ale proste nechci. Ale jsem teď spíše velmi protivna nervózní na přítele, občas výbušná jsem velmi unavená. Neustále se potím… Chuť na sex je nulová. Nevím proč se to všechno vztahuje na toho přítele. Najednou ho vidím i jinak tak reálně.. jsme spolu 5 let a bydlíme spolu. Tak nějak si to nedokážu vysvětlit… kdybych nebrala HA tak si snad řeknu, ze jsem těhotná
Ale dělala jsem si test a negativní… jiné prášky neberu. Nic výrazného co by mi zasáhlo do života se také nestalo. Předem děkuji za názory a rady, zda jste některá taky zažila něco podobného?