Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A proč nezavoláš jinam? My ti tady sluch nevyšetříme. Nával nenával, pokud je to akutní, vyšetřit té musí.
Objednej se jinam a řeš to rychle. Pískání může být tinnitus a s tím ti většinou pomůžou opravdu jen v začátku. Později léčba nezabírá. Držím palce ať se ti to vyřeší.
Na permanentní zadní rýmu Vincentku. Popíjet a několikrát denně nakapat do nosu. A na pískání Tebocan , alespon´na 2 měsíce.
Poslala jsem e-mail na jiné ORL s popisem mého problemu. Já než se po telefonu za neustálého pískání vymacknu co mi vlastně je, tak mě asi odbydou všude kde je nával. Děkuji za vaše reakce.
Asi takhle, diagnozu po telefonu/emailu ti stejně neudělají. Co tak dojít za obvoďákem a začít to řešit tam? Dá ti doporučení, ty se normálně objednáš do nějaké orl ambulance, oni tě vyšetří a udělají nějaký závěr. Co bys konkrétně chtěla slyšet od sestry po telefonu?
Ahoj, moje 9 letá dcera si už asi 3 týdny stěžuje na pískání v uchu, prý to není každý večer, ale vždy když jde spár tak to má, nebo když leží… prý si dřív myslela ze to je zasuvka jak v ni má na nabíječe mobil ale že to prý má i když u sebe mobil nemá… nevíte někdo co to muže být? Děkuji
Nevím, ale okamžitě bych s ní šla na ušní. Na co ještě čekáš? Může jí to zůstat napořád.
@Anonymní píše:
Ahoj, moje 9 letá dcera si už asi 3 týdny stěžuje na pískání v uchu, prý to není každý večer, ale vždy když jde spár tak to má, nebo když leží… prý si dřív myslela ze to je zasuvka jak v ni má na nabíječe mobil ale že to prý má i když u sebe mobil nemá… nevíte někdo co to muže být? Děkuji
Ahoj, a boli ji to ucho třeba? Já bych treba pockala, jestli to bude mit i dal a kdyžtak bych sla k doktorovi, protoze to muze byt i vada a davaji se v nejhorsim i kapacky
Tinnitus. Zajit na ORL
co jineho
Pricinu u deti nevim, u dospelych se ani zadna casto nenajde. Piska mi v nem uz dva roky ![]()
Měla jsem něco podobného. V uchu mi hučelo. Když bylo ticho nebo jsem šla spát. Bylo to nesnesitelný. Prochodila jsem snad všechny oddělení v nemocnici, všechno v pořádku a negativní. Pak masáže, že by to mohlo být od krční páteře, ale ani to nepomohlo. A pak mě jednou v noci vzbudila hrozná bolest zubu. A bylo to od toho. Prý tam byl zánět dlouho. Od té doby, co mám v pořádku zuby to přestalo. Jinak doporučuju koupit Tebokan. Je to přírodní gynkgo biloba a mělo by to usměrnit to pískání. Držím palce, je to opravdu strašně vyčerpávající. PS: není možné, že má dcera více stresu? Ten to prý spouští taky.
@krupilovaanna Ahoj, děkuju za odpověď. Také mě napadl stres, protože teď má hodně tréninků a i škola do toho… tak nevím
@stinga dcera si na to často nestezovala jen prý občas… taky mi občas píska v uších takže jsem si řekla ze ještě počkám
@Anonymní píše:
@krupilovaanna Ahoj, děkuju za odpověď. Také mě napadl stres, protože teď má hodně tréninků a i škola do toho… tak nevím
Co nevite. A orl musite i tak co nejdriv.
U me byl spoustec taky stres.