Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
I bez teplot dostavam na kasel antibiotika,jinak proste kaslat neprestanu. Chytne me to tak 2× do roka.
At ti udela doktor crp, z kapky jrve z prstu pozna jestli je to virove nebo ne. Antibiotika na kasel? No myslim ze ne… chapu ze atb jsou super, po 3 dnech je clovek zase funkcni, ale ono to opravdu chce nekdy jen odpocinek… zkus si pravidelne davat priznicuv obklad, treba to pomuze - namoc si plinku/velky kapesnik do studene vody, zabal to nejakym igelitem treba sackem, pak to omotej treba obinadlem nebo zavaz satkem at to nemusis drzet a at to nepada, zalez pod deku treba k tv a nechej 30 minut az hodinu
![]()
Treba to pomuze
Presne tak, nejjednodussi je zjistit hodnotu crp. Cpat se bezduvodne ATB je cesta do pekel.
Nejaky rok zpatky jsem mela vlekle opakovane virozy. Vcetne cepu na mandlich, taky jsem myslela, ze to je na ATB. Pomohl issoprinosine na podporu organismu. Uzivala jsem ale opakovane nekolik baleni, nez potize ustaly. Byla jsem s tim na imunologii.
Chceš CRP, pokud ho tvůj lékař nemá, tak případně zkus hledat jinde. S takhle vleklými problémy to chce zajít na imunologii a na plicní.
Ahoj, jak jsi zakladatelko dopadla. Já už 2 měsíc (po covidu) vždy po ránu trochu hustého žlutozeleného vykaslu. Kašel jinak jako takový nemam
Vykaslavala jsem zelené, brala na To atb. Sotva jsem je ukončila, chytla jsem covid a zase začala vykaslavat. Nakonec z toho byl oboustranný zápal plic a náběh jsem měla už předtím. Takže si nech udělat určitě rentgen. Jinak prvotní jsem teploty neměla.
@Adelast a vykaslavala jsi to i přes den? Já jsem po covidu, nekaslu. Jen ráno 2×-3× zakuckam a jde že mne to do zluta
@Ramada25 Minimálně, max 3× před covidem. Některý den jen ráno. Zluty, někdy zelený hlen. Při covidu žádné záchvaty kašle nebyly a vykaslavala jsem jen 1× denne. Proto jsem byla prekvapena, že na rentgenu jsem měla tak velký nález. Nebyla jsem dusna, takže mi mudr hned nasadila roxytromycin 2× denně, 2× denně erdomed a 4× denně prednison s tím, že pri sebemensim zhoršení hned volat rychlou. Pořídila jsem oxymetr, za cca 17 dni šla plicní a tam mi doktor udělal ještě krevní rozbor + ddimery, další rentgen a předepsal mi ještě atrovent, který vdechuju na docisteni plic. Dale doporucoval pokračovat v zabalech, takže 1× za dva dny si dělám zabal z jezevciho sadla. A za další měsíc další kontrola.
@Adelast a řekli ti z čeho jsou ty hleny, jako nějaké poškození plic nebo chronicka bronchitidita?
@Ramada25 No já právě za dospeleho života toto nezažila. Možná jsem někdy zakaslala jako dítě, ale toto vykaslavani a kašel celkově jsem měla poprve. A vypadá to, že jsem to chytla od kamarádky, se kterou jsem byla a ona kaslala, ale nebyla covid. ![]()
Ahoj,8 letý syn má opakovaně hlenovitý kašel, do školy šel 5.3. a už za dva týdny měl zas kašel, rýmu, teď v pátek, sobotu horečky kolem 38.7 v neděli už nic, má žluto zelenou rýmu, vykašlává zelené hleny, dostal Erdomed, Nasonex, mořskou vodu plus léky na alergii, toto má většinou od prosince do léta, ale teď prvně vykašlával ten hlen, včera sme byli u dětské, pokud se to do pondělí kdy jdem na kontrolu, nezlepší budu chtít asi ko na orl, dětská mu dělala streptest ten byl v normě
Zdravím, poslední dobou poměrně často mívám zánět průdušek- jeden den mě slabé začne lechtat v krku a vždy do 24h. me v něm bolí, bolí mě i průdušky na jedné straně a začnu vykašlávat zelený hlen. Jiné příznaky nemám. Vleče se to 14dnů a pak to dostanu nejpozdej za 4tydny znovu.
Mám srdeční vadu a prevenci IE, tak jsem teď, když jsem to znovu takto dostala, zašla k lékaři a ten řekl, že bez teplot je to virové.
Já jsem četla, že pokud se vykašlává z průdušek zelený hlen, mělo by se to přeléčit ATB. Jaká je vaše zkušenost? Díky.