Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sphynx Lady píše:
Mně to právě přišlo divné. Když byl malý ještě v postýlce a plakal, tak ona ho třeba nechala plakat dvě hodiny, až byl úplně modrý. Nevím jestli brekem nebo zimou. V ložnici měla 17 stupňů a ani to dítě nepřikryla a mělo holé nožičky i ručičiky a bylo úplně ledové. Chodím tam fakt nerada.Příspěvek upraven 04.07.13 v 13:45
no
když je matka jelito měla jsi ho přikrýt ty a jí říct jestli jí nešplouchá na maják ![]()
Jako malý jsme se s bráchou prohlíželi, ale nikdy jsme si tam nešahali. Myslím, že děti to zajímá, co tam kdo má, ale šahat tam druhým bych mu zakázala…
@Sphynx Lady píše:
Mně to právě přišlo divné. Když byl malý ještě v postýlce a plakal, tak ona ho třeba nechala plakat dvě hodiny, až byl úplně modrý. Nevím jestli brekem nebo zimou. V ložnici měla 17 stupňů a ani to dítě nepřikryla a mělo holé nožičky i ručičiky a bylo úplně ledové. Chodím tam fakt nerada.Příspěvek upraven 04.07.13 v 13:45
to snad ne ![]()
Ahoj, pisu raději anonymně. Dnes se mi má 4leta dcera svěřila s tim, že ji ve skolce pred spinkanim dva kluci sahali do pipinky, učitelka nic neviděla a ona prý nechtěla žalovat. Stalo se to prý víckrát… Samozřejmě se mi to vůbec nelibi, vyděsila jsem se, na druhou stranu nechci nic zvelicovat, jsou to malý děti, ale nevim, zda v tomhle pripade staci dceri rict, ze tohle se nedělá, je to spatne a at se priste brani, pripadne vse rekne ucitelce. Sem píšu proto, že mě zajímá, jestli se s něčím podobnym některá z vas setkala a jak to řešila? Předem dekuji za reakce
Já nic takovýho neřešila, ale zkusila bych to říct učitelce a poprosit aby na to dohlídla, dceři bych úměrně věku vysvětlila kdo jí na pipinku sahat může a kdo ne, pokud jí v tuto chvíli řekneš, že se to nedělá, tak abys jí nezadělala do budoucna na problémy.
Osobně jsem se s tím nesetkala, ale okamžitě jak jsem to přečetla jsem věděla, co bych udělala já. Z dcery dostat kteří to byli a hned zítra ve školce po vypuštění princezny do kolektivu si vzala učitelku stranou a řekla, že z toho nechci nic dělat… nechci nic říkat ani rodičům chlapce… ale prostě bych učitelku požádala, aby danou situaci pečlivě hlídala a nad holkou bděla. Pokud učitelka něco zmerčí, jistě zasáhne a situace se tak vyřeší jasným vysvětlením mezí a hranic od povolaného. Tolik za mě. Držím palce ať máte od takových „nezbedností“ už klid. ![]()
Mám děti mladší, ale u čtyřletých bych se toho asi neděsila. Dceři bych se snažila vysvětlit, že intimní partie jsou soukromá záležitost, kam ji nemá nikdo co sahat (a ona nemá nikomu sahat na jeho intimní partie). Pokud by si s ní chtěl ve školce někdo znovu tímto způsobem „hrát“ nebo by ji obtěžoval, ať to řekne paní učitele a pak i nám doma. Učitelce bych se zmínila, že jisté děti objevili hru na gynekologa, tak ať na to dohlédne a případě využije k edukativním krokům v této oblasti.
V podstatě souhlasím s holkama, vyřešila bych to poučením dcery a v klidu bych informovala učitelku, ať průzkumy dětí pohlídá. U čtyřletých bych nějaké kriminální motivy nehledala, prostě zvědavost ohledně pohlavních odlišností.
@Anonymní píše:
Ahoj, pisu raději anonymně. Dnes se mi má 4leta dcera svěřila s tim, že ji ve skolce pred spinkanim dva kluci sahali do pipinky, učitelka nic neviděla a ona prý nechtěla žalovat. Stalo se to prý víckrát… Samozřejmě se mi to vůbec nelibi, vyděsila jsem se, na druhou stranu nechci nic zvelicovat, jsou to malý děti, ale nevim, zda v tomhle pripade staci dceri rict, ze tohle se nedělá, je to spatne a at se priste brani, pripadne vse rekne ucitelce. Sem píšu proto, že mě zajímá, jestli se s něčím podobnym některá z vas setkala a jak to řešila? Předem dekuji za reakce
dceři bych vysvětlila, že si nikdo nic takového nesmí dovolit a v případě, že se to stane, má ihned informovat učitelku. Zjistila bych zároveň, jaké děti to dělají a učitlku bych upozornila.