Je to opravdu vzdor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
166
25.7.12 13:02

Jo tak máme to teď taky tak pár dní. malýmu 3,5roku a já za měsíc rodim. takže super kombinacev době porodu navíc nástup do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.1.14 16:31
@lumáťa píše:
My jsme měli vzdor cca v roce a půl… a po měsíci jsem byla vyřízená :zed: . Nakoupila si literaturu a nakonec zašla k dětské psycholožce, která mi báječně poradila, jak na to reagovat :palec: . Během měsíce byl vzdor pryč a později už další vzdor nepřišel.

Ono totiž takové rady jako dát na hanbu, polít studenou vodou, nevšímat si, nechat vyřvat… to dětské dušičce ubližuje.

U dětiček je to strašně individuální, takže ti poradím jednu věc: důslednost důslednost důslednost.

Držím palce.

A jaká to byla prosím rada???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.4.14 11:48

@CokeLady Já je k sobě beru pokaždé, když mají potřebu. Spí ve svých postelích, vědí, že usnout musí u sebe, ale když mě potřebují, můžou přijít. Občas přijde i ten pětiletý (minulý týden dva dny po sobě). Vzpomínám si, jak jsem jako dítě měla hrozné noční můry. Strašně jsem se bála, ale nechtěla jsem jít ani za rodiči, protože jsem věděla, že mě opět uloží do postele a hned zase odejdou a já se budu bát dál :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
8.4.14 11:55

Můj mlaďoch má 19 m. a vzteká se přes den statečně, v noci spí dobře…neporadím ale myslím že bude nejlepší když to budeš dělat tak jak to cítíš. veškeré jiné rady jsou stejně většinou k prdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
8.4.14 12:01
@skoromamuška píše:
Můj mlaďoch má 19 m. a vzteká se přes den statečně, v noci spí dobře…neporadím ale myslím že bude nejlepší když to budeš dělat tak jak to cítíš. veškeré jiné rady jsou stejně většinou k prdu
:palec: to je asi nejlepší rada jakou jsem tu za posledních pár týdnů četla
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
8.4.14 12:02

Dceři jsou skoro tři a budí se v noci pořád. Někdy každou noc v týdnu, jindy jen jednu… Někdy chce vyčurat, ale většinou je to „jen tak“, pití v noci nikdy nepotřebovala (mimo nemocí). Buď se jí něco zdá nebo se prostě vzbudí. Jdu k ní vždycky, pokud neslyším jen jednotlivý výkřik ze spaní. Neumím si představit, že bych ji nechala v noci samotnou. Většinou stačí říct, že se nic neděje, „spinkej“ a spí. Někdy je rozrušenější, tak si k ní sednu a čekám, až usne. No a párkrát jsem si k ní i lehla a zůstala do rána.
Spí v pokojíčku od 20 měsíců, usíná sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
@skoromamuška píše:
Áno! :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911

@CokeLady Viki ma skoro 3.5 a dela to taky.Ve dne prosazuje svoji vuli co to da a v noci chce k nam a tuli se, je jak kliste :lol: Starsi to nedelala :nevim: Proste ji vezmeme k nam do loznice. Jednou to delat prestane ( snad :mrgreen: ). Vetsinou mi to nevadi, vychutnavam si jeji blizkost :srdce: Priznavam, ze nekdy bych si prala aby spala az do rana u sebe, ale to jen kdyz jsem opravdu moc unavena ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
8.4.14 12:34

@CokeLady Naše spí od malička ve svém pokoji, celou noc spí už dlouho, občas dělá v noci to co tvůj, někdy jakoby naříká, brečí. Pití nechce, když jí chytím za ruku nebo ji vezmu do náruče, je to ještě horší, takže pohladím, řeknu že se nic neděje ať spinká a odcházím. Do 5min. spí jak dudek.
Když se uklidní a usne po tom, co si ho vezmeš k sobě, nic bych neměnila a dělala bych to dál stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
8.4.14 13:04
@lumáťa píše:
My jsme měli vzdor cca v roce a půl… a po měsíci jsem byla vyřízená :zed: . Nakoupila si literaturu a nakonec zašla k dětské psycholožce, která mi báječně poradila, jak na to reagovat :palec: . Během měsíce byl vzdor pryč a později už další vzdor nepřišel.

Ono totiž takové rady jako dát na hanbu, polít studenou vodou, nevšímat si, nechat vyřvat… to dětské dušičce ubližuje.

U dětiček je to strašně individuální, takže ti poradím jednu věc: důslednost důslednost důslednost.

Držím palce.

Já bych taky prosila vědět, co ti poradila. Dcera má vzdor jako blázen, už jsem z toho taky hotová. Holky tu sice píšou, že rada neporadí, ale na druhou stranu by mě zajímalo co radí odborník. Třeba je to něco, co mě samotnou ještě nenapadlo.
Zatím jsem přečetla pár knížek, slevila s nároků, něco vypozorovala, že platí a začala to tak dělat, ale světoborné zlepšení nenastalo. Jestli nechceš psát sem, budu ráda i za soukr. zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.4.14 17:02

Máš odkaz? Každopádně já s tím souhlasím a přesně tak to cítím. Ať je přes den jak chce na zabití, tak večer přitulení a u i nás i společné spaní. Mě se teda v noci nebudí, asi nemá proč, cítí, že jsem vedle ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
8.4.14 17:10

@CokeLady Náš mladej spí od narození v pokojíčku v postýlce, spí relativně dobře, ale samozřejmě někdy je to jak píšeš, začne na mě volat v noci, nebo kňouká, poplakává, neřeším, prostě ho vezmu k sobě, nebo si lehnu k němu. Jsou maličcí a myslím že to fakt potřebují.
NO - a mně stejně nic jiného nezbývá, protože pokud za ním nepřijdu, začne přeříkávat ŠLA NANYNKA DO ZELÍ - a to všechny sloky a zvyšuje hlasitost až si v duchu řeknu „do prd.ele s nanynkou“ a jdu za ním :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí