Je tohle prosím atopický exém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31281
30.1.19 08:43

A je to suchý nebo zmokvaný?
Jestli suchý, spíš to vidím na atopák, jestli i zmokvaný nebo začervenalý, tak tam může být kvasinka.
Já našla hodně rad tady na emiminu https://www.emimino.cz/…-klub-20333/
a od uživatelky kam. zik1
Ta už bohužel není aktivní, nicméně rad je tam spousta.

Mě právě poradila, že synův atopák je napadený kvasinkou, a dokud nevyženu kvasinku (genciánou), tak se atopáku nezbavím.
Víceméně vždy to chce napřed vyloučit potravinové i jiné alergie, pak srovnat střeva a nakonec řešit kůži.
Doktoři napíšou mazání a tím skončí. Nebo aspoň valná část :roll: I tak bych zvažovala návštěvu kožaře, minimálně by mohl vyloučit nebo potvrdit něco očividného pro něj a neznámého pro tebe (plísně třeba)…

Příspěvek upraven 30.01.19 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
30.1.19 08:44

@Klara1723 ahoj mam pul rocni holcicku, a mala mela stejne felky ale zacalo to jednim na hrudnicku pak se to rozlezlo po telicku a a na rucicky,nozky jen na kolinku. Od doktorky jsme dostaly 2× namichanou masticku co nam predepsala a nic. A az ta treti rybi mast nam zabrala. Sice mala smrdi jak sardinka,ale pomohlo to. Uvidis co vam rekne dr. Preji at je to brzo za vama. Jinak muzes zkusit obklady z ovesnych otrub. Neublizi, je to prirodni a muze to jedine pomoct. A take se doporuzuje koupat 2× do tydne aby se pokozka jeste vice nevysusovala. Ja koupu v ovesne slámě. Jinak jen vecer otru pod pazickama,umeju zadecek,proste tak kde se muze zpotit. Preji at je to brzy v poradku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
30.1.19 08:53
@Klara1723 píše:
@Kukacka123 právěže kojím a prý by kojené děti to mít neměli.Moc děkuju,kouknu.

To prave neni pravda ;) alergeny predavas v MM…ta stranka je fakt skvela…ale necekej zazraky ze dne na den…naopak v zacatcich muze dojit ke zhorseni, jak kvasinka bojuje…musis vytrvat! ;) znam plno lidi, kterym to fakt pomohlo, tak snad i vam…drzim palce :kytka: a navic je to lepsi jak nejaky masti s kortikoidama, aspon podle me ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
30.1.19 08:55

@Mar__tanka1983 my to mokvave nemely a byla to kvasinka…ale teprve se rozjizdela…ale musi se to podchytit…vim o tom fakt docela dost bych rekla :P a popravde nikam k dr uz bych nesla…kdyz se neco zas objevi (kdyz si obcas zahresim :zed: ), tak mazu a dodrzuju dietu dost prisne a za chvilku je to pryc ;) a zadne masti od doktoru nam nepomohly a to jsem na male neco vyzkousela… :roll: bohuzel…

Příspěvek upraven 30.01.19 v 08:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
30.1.19 08:55
@Kaci89 píše:
Ach jo holky ti je v pytli teda..mam strach,ze mi to ha mleko nebude pit,uz ted snim mam problemy a uz se konecne dobre rozjedl.ja se picnu :zed:

Prestat kojit je blbost, holt budeš muset ty omezit dráždivé věci, jak už holky radily tak je třeba vyloučit kvasinky, případně se jich zbavit a pak řešit atopak. Jen tě uklidním, mladší měla takovéhle fleky a ještě větší a tedy musela jsem na 2 dny po kpnzultaci s kožní nasadit kortikoidy a pak už to bylo idrzitellne v dobrých mezich a po prvním roce života to vymizelo postupně úplně. Jen tedy musím hodně promazavat, občas má sem tam suší místečko, ale po promazani je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
30.1.19 09:29

Holky ted ctu,ze kdyz ma tyhle problemy tak muzr mit bolesti bricha a nechutenstvi.dva mesice mi kloudne neji tak premyslim,jestli to fakt neni tim.co myslite??knoura mi pri jidle,odtahuje se,nekdy pije normalne tak by se to treba konecne vyresilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
30.1.19 09:59

@Kaci89 my teda s jídlem(plné kojení)nemáme problémy a stejně to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
30.1.19 10:00

tak ono obecně kožní potíže, stejně jako plicní, mají spojitost se střevy. Vlastně celá imunita je o střevech.
Takže to není o tom, že vyřešíš atopák, přestane blbnutí s jídlem, ale o tom, že vyřešíš střeva, zlepší se všechno ostatní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
30.1.19 10:01

tak ono obecně kožní potíže, stejně jako plicní, mají spojitost se střevy. Vlastně celá imunita je o střevech.
Takže to není o tom, že vyřešíš atopák, přestane blbnutí s jídlem, ale o tom, že vyřešíš střeva, zlepší se všechno ostatní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
30.1.19 10:43

Kvasinky se živí na cukru a mléčné bílkovine. Nejjednodušší je přestat jist cukr a mléko, jde to krásné bez toho. MM je něco jiného, jakmile se vyčistí tvoje tělo od těchto věcí MM je Naprosto v pořádku. Nedávej zbytečně um. Proč to lidi nechcou slysrt? Na kožním dají jen masti, ale kůže se musí léčit ze vnitr. Je to marný je to marný. Nedáte si lidi říct.. Najdete si na modrém konikovi poradna pro atopický ekzém, kvasinkova infekce u dětí,neradila bych to kdyby to nepomahalo. Opravdu kůže je odrazem střev. Očkování to zhoršuje, narušuje střevní mikroflóru, je potřeba ji obnovit. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
30.1.19 10:45

@Mar__tanka1983 přesně, nechapu že to doktori neradi. Chtějí mít asi pacienty do smrti.. Když si to zjisti i laik, proč to proboha neříkají hned doktori. Je mi z toho smutno. I já si vše musela zjistit sama a teď mám krásného zdravého kluka, ji vše, stačilo najít alergeny, nejčastěji mléko. Do tří let to vymizelo, ji vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
30.1.19 10:48

@marketak5 Děkuju,myslela jsem si to,že to bude nejspíš ml.výrobky.Na první očkování jdeme až v půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
30.1.19 10:57
@marketak5 píše:
Kvasinky se živí na cukru a mléčné bílkovine. Nejjednodušší je přestat jist cukr a mléko, jde to krásné bez toho. MM je něco jiného, jakmile se vyčistí tvoje tělo od těchto věcí MM je Naprosto v pořádku. Nedávej zbytečně um. Proč to lidi nechcou slysrt? Na kožním dají jen masti, ale kůže se musí léčit ze vnitr. Je to marný je to marný. Nedáte si lidi říct.. Najdete si na modrém konikovi poradna pro atopický ekzém, kvasinkova infekce u dětí,neradila bych to kdyby to nepomahalo. Opravdu kůže je odrazem střev. Očkování to zhoršuje, narušuje střevní mikroflóru, je potřeba ji obnovit. :srdce:

Moje rec ;) ale ono nas tu nikdo asi vazne nebere nebo nevim :nevim: ale jak kdo chce…mam taky vlastni zkusenost a proste to funguje! :dance:

Edit: ja teda nasadila drastickou dietu celkem nejdriv, ze to mala mela dost rozlezly po tele a rucickach a ja byla zoufala - prvni dite…a do mesice byl klid…ale ona svin.ucha jen jeste nejaky cas spi no…staci celkem malo zahresit a je a Vanoce ze… :roll:

Příspěvek upraven 30.01.19 v 11:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
30.1.19 10:58
@Klara1723 píše:
@marketak5 Děkuju,myslela jsem si to,že to bude nejspíš ml.výrobky.Na první očkování jdeme až v půl roce.

A sladky taky…jakykoli cukry…ani lepek nedela nejlip - hlavne psenice teda - rohliky, kolace,… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
30.1.19 11:01

@Kukacka123 je mi to jasný 😏 takže pro mě všechno dobrý 😂 ale musím pomoct maličkýmu,tak to musím nějak zvládnout 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí