Je tu dětský lékař?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4430
15.4.16 21:40

@Halamka děkuji za tip..

Anonymní tak to taky nemáte jednoduché. A nějaké periodické horečky to nejsou?

S ATB mám názor takový, že dřív se dávaly na vše (což je špatně samozřejmě) a tak nějak plošně…dneska je zase „trend“ nedat je snad skoro vůbec. Ale myslím, že prostě něco se s nimi přeléčit musí…

Doktorku bych moc ráda vyměnila. Ale s dětskými doktory je to všude na štíru a tady taky. Skoro nikdo nebere a na výběr tu není. Máme ale super pediatričku ke které chodíme do gastro poradny v nemocnici. Je myslím i zástupce primáře dětského, tak to zkusím i u ní. Ona je jediný doktor, kterého můžu vychválit do nebe. Vyslechne, je úžasná na děti, nic nepodcení a vše vyšetří. Takže se asi obrátím na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.16 22:30

@kabab on to nemá periodicky - jednou 6 dní, pak 10 dní, pak 8 dní… a je to teď 5 týdnů. Ale doktoři se toho chytili, přestali to řešit a dali Prednison. Jenom naše obvodní mi věří.

• Citovat
  • Upravit
4367
16.4.16 07:21

@kabab Chodíte na gastro? Napadlo mě, že by to mohlo být ve střevech-nějaká plíseň /blbá mikloflóra/, zánět apod. To se projevuje na kůži.. Tam by možná také nebylo od věci udělat výtěr/vyšetření. Vidíš, určitě na to přijdeš :kytka:
CRP je orientační vyšetření, může být v jednu chvíli nízké a za pár hodin /někdy ani to ne/ vyběhne nahoru. Takže třeba v počátku nemoci nemusí být až tak průkazné. Nejjistější je krev a výtěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.4.16 13:31
@Anonymní píše:
@kabab neporadím, ale naprosto tě chápu v tom, co prožíváš. 21 měsíční syn měl na začátku března horečku 3 dny přes 40, vyjelo mu CRP a od té doby se vezeme a nikdo nám není schopný pomoct a poradit. Každý týden mu vylítnou horečky na jeden den, má vysoké CRP, během týdne se to ustálí, v pátek je CRP třeba 10 - bez léčby a od neděle do úterý mu opět vyjede jednodenní horečka a CRP nad 100. Máme za sebou i hospitalizaci, která nic neprokázala a spíš mu tam ublížili než pomohli. Taky mám pocit, že mě nikdo neposlouchá. Jen synova dětská doktorka se snaží, ale bohužel taky tápe… My máme za sebou veškeré výtěry, krevní obraz, sono vnitřních orgánů, rentgeny, moč, orl… Je to měsíc a opět jen čekáme, až mu vylítne horečka.
Cizí lékaři dávali opakovaně ATB a stav to nezměnilo. Jeden den dobral ATB, další den večer měl horečku a ráno měl CRP kolem 50, cca 36 hodin od poslední dávky antibiotik.
Drž se a bojuj, i když to je únavné a je to jak boj s větrnými mlýny.
Akorát mě napadlo, že podkožní puchýřky mívám taky a je to projev alergie. A pokud nemáš důvěru k doktorce tak změnit, nebo o víkendu zkusit pohotovost a trošku si to přibarvit, aby si vás tam nechali. I když po své zkušenosti se budu dlouho nemocnicím vyhýbat, protože mám teď opravdu „super“ zážitky.
@Halamka a můžou ATB pomoct, když je CRP nízké?

O tomhle jsem už někde slyšela nebo četla :think: Škoda, že si nevzpomínám o co vlastně šlo a jak to dopadlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
16.4.16 13:44

@Halamka já v pondělí té naší gastro zavolám, ona je hrozně ochotná, nikdy ze mě nedělá blba a poctivě vše vyšetří, tak snad nezklame ani teď, i když je mi trapné ji obtěžovat s tím, co by měli řešit jiní :zed: Výtěry máme udělané, tak jsme zvědavá na výsledky. V pondělí jdu ještě já s manželem. Nejradši bych i CRP, protože holkám se spustila hrozná rýma a je furt slyšet, jak jsou zahleněné. Mladší furt nejí a průjem :zed: i když už zkouší ochutnávat. Neustále ale na vše říká au au - nohy, ruce, pusa, hlava..tak už nevím :zed: Ta plíseň by to teoreticky být mohla, já trpím na kvasinky a teď po ATB se mi vrátily. Mám vždy chvíli pokoj a je období, kdy se vrátí. Takže bych to klidně mohla přenést. Akorát ty kožní projevy se mi zdají u plísní jiné… :nevim: No dořešit to musím…jsem z toho jednak na nerva a pak taky kvůli tomu tátovi, nemůžu ho nakazit a vidět ho fakt moc chceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
17.4.16 17:59

A nevíte - dá se z krevního obrazu udělat i CRP? Za jak dlouho bývají výsledky z krve a z výtěru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65174
17.4.16 18:10

@kabab pokud se odesílá do laborky, tak výsledek je do druhého dne. Pokud z prstu v té testovací sadě, kterou mívají někteří lékaři, tak hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
17.4.16 18:12

@vokishka a nevíš, když bych chtěla testovat na streptokoka, jestli to musí jít do laborky? Na ten prst to myslím ma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65174
17.4.16 18:13

@kabab to nevím, ale řekla bych, že laborka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
17.4.16 18:17

@vokishka no CRP víme hned, to vím..ale jestli i krevní obraz by šel? To asi ne.Jde mi o to, jestli by musela pichat dvakrát..kvůli crpku a krevnímu obrazu brát krev..nebo když by teda brala krev klasicky, tak jestli z toho jde zjistit i CRP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
17.4.16 18:19

No mám nervy. V pátek jsem si říkala o vytery..MUDr byla otrávena a nastvana.Ted si jdu říct o krev. U obou holek.No musím vystupovat sebevědomě. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38917
17.4.16 18:21

Pokud jste meli doma nohy-ruce-usta.. ak bych rekla, ze to ma i mladsi. Je tam docela dlouha inkubace. U nas byla cca 10 dni. Popis tech puchyrku tomu odpovida a vys pises, ze ji boli nohy, ruce a v puse. Coz presne kopiruje nazev te nemoci. U nas ji meli oba a kazdymu se to projevilo trochu jinak. Mladsi mel osypane vic ruce, starsi nohy, pusu a taky trochu na zadečku a pod kolenama. Chytil to i muz. Ten Mel osypanr jen dlane a rikal, ze to bolelo jak svi*a. Poslední faze byla oloupani se tech puchyrku, jak uschly… vsichni pritom meli jednu nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
17.4.16 18:27

@AvajBr děkuju..no asi to není ono. Starší to má přes měsíc na rukou a vypadá to jinak. Už jsme to právě měly. Mladší to vypadá něco mezi minipuchyřky či míní bradavic kami..u tech větších vypadá, ze je tam tekutina.Ma je na rukou k lokti, pod nosem tam, kde vytéká sopl. A trošku i pod plenou.Na tech briskach prstiku ji to vypadá úplně jinak.Je to cele divné. Obě holky nejí, jsou unavené, ted se při spaní potily, ze byly úplně mokré. Říkám, u starší měsíc a u mladší od první teploty taky cca měsíc, vyrážka tak pres týden. Mne se sem tam ten pupinek taky udělá, manželovi taky..ale sem tam jeden.Jak miniuhřík..Plus teda hrozné zahlenění a mladší průjem. Nohy ji bolí a nic tam nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4430
17.4.16 18:29

@AvajBr tak jak to popisujes jsme to měli začátkem min.roku..starší holka a manžel. Úplně typicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38917
17.4.16 18:34

Je to tezky rict. Ale jak rikam. Kazdy t nas mel jiny prubeh. A taky se to dlouho hojilo. Skoro jak nestovice. Mozna, kdyz nam tim premyslim, asi i dyl. Asi neji, pokud maji pupinky v puse, tak asi nemuzou, boli je to.
Urcite je blbe, ze Dr.to nechce resit. To je fakt spatne :( Drzim pesti, at zjistite, co to je a jste brzy zdravi! Chapu, ze jsi zoufala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí