Rotaviry, nebo střevní viróza?

64
11.3.16 17:47

Rotavíry nebo střevní viróza

Ahoj mamky.Chci se zeptat, zda můžou byt rotavíry bez teploty a průjmu?
Ve školce měly vyvěšený papír, že se tam objevili rotavíry. Nechala jsem síce hned syna doma, ale po dvou dnech nám začal zvracet asi 4 x.
Začal v 17,00 hod pak 18,30 (to bylo nejvíce)a pak až ve 2,00 a ve 4,00 hod kdy se začal stěžovat i na bolest hlavy a nožiček a teplotu měl lehce nad 37°C
Pak už nic, dokonce měl i chut k jídlu :lol:
Myslíte, že to fakt mohly byt rotavírý?? :nevim: a je pravda, že u rotavirů je poměrně běžné, že onemocnění probíhá ve 2 vlnách??
děkují :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
11.3.16 18:13

A proč chceš vědět, jestli to byl rotavir nebo ne? Střevní viroza jako střevní viroza, hlavně, že proběhla v klidu, ne ;)
Syn měl rotavira, prozvracel se celou nocí a zároveň u toho seděl na nočníku a tekla z něj jen voda.. trvalo to celé asi 12 hodin a bylo to velice velice intenzivní. Pamatuje si to dodnes. Návrat do normálního režimu pak trval pár dní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.3.16 18:16

Mohou, virová infekce (jakákoli, takže i rotavirová) může probíhat od nejlehčích příznaků po těžké průjmy s dehydratací, zvracení je také běžné, je to gastroenteritida. Naši kluci měli nějakou virovou gastroenteritidu loni (zda to byly přímo rotaviry, se pak nepodařilo prokázat, podobně probíhá infekce noroviry, adenoviry apod., ve výsledku je to celkem jedno), průjem se u obou přidal až později, zvracení bylo dříve, teplotu chvílemi měli, ale nic velkého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.3.16 18:19

@Katenkka ono je fuk, co to bylo.. u nás toto proběhlo taky - nejdřív starší, potom chlap.. druhý den byli v klidu a do 3 dnů zcela fit.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
11.3.16 18:21

Zajímá mně to z toho důvodu, že mám doma ještě 6 měs. prcka a mám s těch rotavírů celkem respekt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
11.3.16 18:29

@Katenkka no klidne mohly. My jsme nemeli primo rotaviry, ale noroviry (dle doktora agresivnejsi forma rotaviru). Maly zvracel od 17 hodin do 23 hod. co pul hodiny, takze jsme skoncili na kapackach. Prujem prisel az druhy den. Celou dobu bez teplot. Klidne ale mohl mit tvuj syn slabsi formu rotaviru, kor jestli jim radi ve skolce. Dostat to od neho muzete, ale i nemusite. Ja to treba od syna nechytla, jen jeden den jsem mela prujem, ale jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
11.3.16 18:30

@Katenkka kdo by neměl.. ale tomu nezabráníš, ve školce je každou chvíli nějaká taková radost, to je prostě riziko kolektivu dětí.. když už dojde na věc, tak dbát doporučení a nebát se při podezření na dehydrataci navštívit doktora. Pořád lepší, když bude dítko pod dohledem v nemocnici, než by se mělo něco zanedbat doma. Budu držet palce, ať to mrně nechytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
11.3.16 18:43

Moc děkují a budu doufať, že je to už za náma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.3.16 19:43

U mimina by to bylo nepříjemný. Já loni s mladším, tehdy dvouletým, skončila na infekci, dehydratoval se prakticky během jednoho dne, a to ve fázi, kdy už průjem přešel (po dobu průjmu pil jak duha). A jak to příroda dobře zařídila- napřed jsem vytírala blitky a uklízela průjem po starším, pak plynule přešla na mladšího, strávila s ním 2 noci ve špitále a ve chvíli, kdy byli oba o. k., to smetlo mě, s brutálně rychlým nástupem, ale extra krátkým trváním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.3.16 12:30

Samamama a jsou kluci plně kojený?
Můj první byl do 1,5r a střevní mívám tak 2× do roka, ale zatím pokažde jenom zvracel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
12.3.16 13:22

Malá měla rotaviry jako novorozenec, plně kojená byla taky a byl to otřes. A průjem byl, alepozději. Ze začátku hrozně zvracela.Jako fakt moc, obloukem, kosír,…Přeju, ať se to miminu vyhne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
12.3.16 16:30

@Katenkka Byli kojení, ale ne tak dlouho. Mladší byl kojený déle a odnesl to tehdy hůř, asi že byl menší. Jinak to mají obráceně, čas od času nějaký průjem, ale nikdy nezvraceli, asi nejsou „zvracecí typy“ po mně :lol:, já také zvracím až když je úplně nejhůř, což tedy loni asi bylo při té gastroenteritidě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí